Ne kete shtepi me 10 maj 1998 u vendos kompania I e njesise operative LUMI, e cila kontrollonte gryken e Astrazupit dhe shpalli Malisheven zone...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Astrazup

Ky lapidar u ndërtua në nderim të martirëve të Astrazupit. Lapidari përmban emrat e gravuar në lapidar, pllatonë, rrethojën. Lapidari u ndërtua nga Komuna.

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Astrazup

Pllakë: Në këtë shtepi gjatëvitit 1998 kanëqenë të vendosur ushtarët t njësitit LUMItë UÇK-së

  • E ndërtuar nga: OVL e UÇK-së Dega Malishevë

 Pllakë Përkujtimore /  Astrazup