Xhavit Kozhani lindi më 19 mars të vitit 1966 në fshatin Ribar i Madh, Komuna e Lipjanit. Mësimet e para, Xhaviti i mori në vendlindjen...

  • E ndërtuar nga: Komuna, OVL-UÇK-së

 Bust /  Ribar i Madh

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Lipjan

Hapësira prej 1,500.29 ha në Komunat e Lipjanit, të Malishevës dhe Drenasit, për shkak të rolit dhe kontributit të dhënë gjatë Luftës së vitit 1998-1999,...

  • E ndërtuar nga: MMPH dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Kleçkë

Haradin Bajrami, djali i Asllanit dhe nënë Sadijes, u lind në fshatin Rreze (ish – Leletiq), të Lipjanit. Ishte pjesëtar i një familje të varfër...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Rreze

Page 1 of 5