Rexhep Malaj u lind në Hogosht të Dardanës ( ish-Kamenicë), më 29 mars të vitit 1951. Ishte djali i babë Mehmetit dhe nënë Fahrijes. Rrjedhë...

  • E ndërtuar nga: Shoqata e të Burgosurve

 Shtatore /  Gjilan

Samiu, sugari i shtëpisë, si fëmijë ishte ndërgjegjësuar për fatin e të parëve të tij, duke u rritur në sofrën e varfër me bukën që...

 Shtatore /  Zhegër

Dëshmori i kombit, Agron Rama, është i lindur në fshatin Smolicë të Rekës së Keqe, komuna e Gjakovës, më 10 gusht 1972. Shumë herët mbeti...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Gjakovë

Shaban Jashari ka lindur në vitin (1924). Shabani ishte bujk. Mirëpo, pas Luftës së Dytë Botërore, për një kohë pati ushtruar profesionin e mësuesit, por...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Drenas

Fehmi Lladrovci lindi më 15 Maj 1956 në fshatin Shkabë (ish-Gllanasellë) të komunës së Drenasit. Ishe i biri i Muhamet dhe Shefkie Lladrovcit. Ka qenë...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Drenas

Agim Ramadani u lindmë 3 maj të vitit 1963, në Zhegër të Gjilanit. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen, drejtimi ekonomik, në...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Gjilan

Adem Jashari lindi në ditën më të shënuar të historisë sonë kombëtare, më 28 nëntor, në datën e kthimit të Gjergi Kastriotit në Krujë dhe...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Skenderaj

Adem Jashari ishte i biri i Shaban Jasharit dhe i Zahidesë. Ai lindi në ditën më të shënuar të historisë sonë kombëtare, më 28 nëntor,...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Dragash

Page 1 of 8