Haxhi Hoti (Komandant Lleshi) lindi më 02.04.1967 dhe vdiq më 08.06.1998. Rënia heroike e Komandant Lleshit lidhet me aktivitetet e shumëta të pranverës së vitit...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Rogovë

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të 377 martirëve të Masakrës së Mejës. Masakra e Mejës u krye nga aparati shtetëror serb më datë...

  • E ndërtuar nga: Komuna e Gjakovës, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Meje

Ky Kompleks gjindet në fshatin Jabllanicë të komunës së Gjakovës, ku gjatë luftës ka shërbyer si shtab i UÇK-së, ku UÇK-ja taktikisht ka ndërruar pozicionin...

  • E ndërtuar nga: Donatorë Privat dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Jabllanicë

Ky kompleks memorial u ndërtua në nderim të Betejës së Kosharës. Me vendim të Qeverisë së Kosovës  zona prej 2488 hektarësh në zonën ku u...

  • E ndërtuar nga: AMKMK

 Kompleks Memorial /  Koshare

Për nderë të rënies heroike të Dëshmorëve të Hereçit, në Hereç, u bë zbulimi i këtij Lapidari.

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Hereq

Page 1 of 10