Dëshmori i kombit, Maxhun Çekaj u lind më 10 maj të vitit 1941 dhe më 11 gusht të vitit 1998, bie heroikisht. Ai bie në...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Irzniq

Ky memorial u ndërtua në nderim të dëshmorëve dhe martirëve të fshatit Irzniq, të Deçanit. Memoriali përmban varrezat e martirëve, murin përkujtimor, pllatonë nga guri,...

  • E ndërtuar nga: Qeveria

 Memorial /  Irzniq

Ky objekt gjatë luftës së Ushtrisë Çlirimtare Të Kosovës ka shërbyer si Spital, andaj për të treguar kështu mirënjohjen e thellë për këtë familje për...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Irzniq