Lapidari i Masakrës së Dubravës- Dubravë, Istog

 Lapidar

Ky lapidar u ndërtua në nderim të martirëve dhe pjesëmarrësve të masakrës së Dubravës. Masakra e Dubravës është gjenocid institucional që u kry nga policia dhe ushtria Serbe në të burgosurit civil, shqiptarë. Masakra u krye nga data 19-24 maj 1999, që la të vrarë 117 të burgosur dhe  rreth 300 të plagosur.

Masakra e burgut të Dubravës ishte njëra ndër krimet me makabër të fund shekullit të kaluar. I planifikuar, organizuar dhe implementuar nga shteti serb, ku u shkelën të gjitha Konventat ndërkombëtare mbi të drejtat të burgosurve.

Lapidari përmban emrat e të gjithë pjesëmarrësve, të ndarë në tri grupe: martirët, të plagosurit, të mbijetuarit.

Lapidari u ndërtua nga AMKMK, në vitin 2021

  • Listing ID: 8617
  • Viti i ndërtimit: 2021
  • Vlera e ndërtimit: 160,430.15 Euro.
  • E ndërtuar nga: AMKMK
  • Nr parcelës:: 00006-0, 00007-0