Halit Geci lindi më 16 nëntor të vitit 1945, dhe vdiq më 26 nëntor të vitit 1997. Atë ditë, Adem Jashari me bashkëluftëtarët e tij...

  • E ndërtuar nga: Komuna, Shkolla

 Bust /  Llaushë

Malush Ahmeti lindi më 16 nëntor të vitit 1951 dhe vdiq më 15 maj të vitit 1999. Atë ditë Malush Ahmeti ndodhet në malin e...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Rezallë

Ky kompleks memorial u restuarua dhe menaxhohet nga AMKMK, për shkak të rolit dhe kontributit që luajti gjatë Luftës. Ky kompleks ka shërbyer gjatë Luftës...

  • E ndërtuar nga: AMKMK, OVL e UÇK-së

 Kompleks Memorial /  Likoc

Kompleksi Memorial “Adem Jashari” gjendet në Prekaz – Skënderaj dhe u ndërtua për nder të Dëshmorëve të Betejës së Jasharajve më 5,6 dhe 7 mars...

  • E ndërtuar nga: Muncipality of Skenderaj, MMPH , AMKMK

 Kompleks Memorial /  Prekaz i Epërm

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të të gjithë dëshmorëve të UÇK-së. Planin ideor të këtij kompleksi memorial e ka dhënë donatori i njohur,...

  • E ndërtuar nga: Fondacioni Benito Mares, MMPH, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Marinë

Ky objekt gjatë luftës së Ushtrisë ÇLIRIMTARE Të Kosovës ka shërbyer si Kullë, ku janë marr vendime të rendësishme s ai përket çështjes Kombëtare, andaj...

  • E ndërtuar nga: Familja, Komuna, OVL e UÇK-së

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Rezallë

Page 1 of 6