Busti i Heroit Mentor Tolaj - Deçan

 Bust

Ky bust u ngrit në shenjë respekti për heroizmin, trimërinë dhe guximin e Dëshmorit Mentor Tolaj, figura e të cilit ka peshë të madhe historike të çlirimit dhe rrugëtimit të Kosovës drejt shtet ndërtimit.
Më 17 Maj 1991 ai gjendet në qendër të qytetit, ku takohet dhe fillon konfrontimet me dy polic serb. Gjatë konfrontimeve Dëshmori Mentor Tolaj arrin t’ia rrëmbej armën njërit prej dy policëve, ndërsa tjetri gjuan në drejtim të Mentorit të cilin edhe e vranë. Aty ai bie heroikisht Dëshmori Mentor Tolaj, për të mos vdekur kurrë.
Në nder të tij, edhe Sheshi i qytetit të Deçanit sot mban emrin e tij.

  • Listing ID: 2953
  • E ndërtuar nga: Komuna