Dëshmori i kombit, Maxhun Çekaj u lind më 10 maj të vitit 1941 dhe më 11 gusht të vitit 1998, bie heroikisht. Ai bie në...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Irzniq

Dëshmori Sadri Vishaj u lind më 31 maj të vitit 1970, në fshatin Beleg të Deçanit. Në Shtator të vitit 1998 në Bjeshkët e Nemuna...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Beleg

Ky bust u ngrit në shenjë respekti për heroizmin, trimërinë dhe guximin e Dëshmorit Mentor Tolaj, figura e të cilit ka peshë të madhe historike...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Deçan

Ky kompleks memorial filloi të ndërtohej menjëherë pas lufte. Fillimisht filloi të ndërtohej me iniciativë të donatorëve privatë, ku u ndërtuan muri rrethues dhe dy...

  • E ndërtuar nga: Donatorë Privat dhe Komuna

 Kompleks Memorial /  Gllogjan

Ky kompleks u ndërtua dhe u konservua për shkak të rolit të cilin e luajti gjatë Luftës së viteve 1998 - 1999.  Në këtë vend...

  • E ndërtuar nga: AMKMK dhe Komuna e Deçanit

 Kompleks Memorial /  Gllogjan

Page 1 of 9