Varrezat e Martirëve - Lladovë, Gjilan

 Varreza te Martirëve

Këto varreza u ndërtuan në nderim të Martirëve të fshatit Lladovë.
Nga regjimi serb në këtë fshat u vranë mizorisht Beqir Mahmuti (1953), Zijadin Mahmutit (1960), Daut Mahmuti (1963), Hevzi Ajeti (1970), Ganimete Ajeti (1977) dhe Ahmet Ali Ajeti (1960), ky i fundit i vrarë dhe i zhdukur.
Po ashtu, në Gjilan është vrarë edhe Xhemail Ymeri nga Lladova, kurse i plagosur rëndë kishte mbetur Mefail Ajeti.

  • Listing ID: 1638
  • E ndërtuar nga: Komuna