Shaban Jashari ka lindur në vitin (1924). Shabani ishte bujk. Mirëpo, pas Luftës së Dytë Botërore, për një kohë pati ushtruar profesionin e mësuesit, por...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Drenas

Fehmi Lladrovci lindi më 15 Maj 1956 në fshatin Shkabë (ish-Gllanasellë) të komunës së Drenasit. Ishe i biri i Muhamet dhe Shefkie Lladrovcit. Ka qenë...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Drenas

Bedri Shala lindi më 2 qershor të vitit 1969, në fshatin Gjergjicë të komunës së Drenasit (ish-Gllogoc). Pas betejës së 24 marsit të vitit 1998...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Drenas

Ilaz Kodra lindi më 3 maj të vitit 1966 në Prekaz. Klasët e para të shkollës fillore i kreu në vendlindje, ndërsa tetëvjeçaren dhe shkollën...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Drenas

Përveç shumë luftëtarëve të përkushtuar të lirisë të epopesë së luftës sonë çlirimtare, në këto radhë shquhej edhe një djalosh i guximshëm i Drenicës. Rasim...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Drenas