Bust Dëshmorit Muharrem Ibrahimi - Gjilan

 Bust

Më 15 Prill 1999 – Major Muharrem Ibrahimi plagoset shumë rëndë, derisa po luftonte në Zhegovc nga Gjilani – Për liri dhe pavarësi që ta gëzojë vatani !
Nga Zhegovci detyrohet që s’ bashku me shokët të tërhiqet në Marevc, t’i del Zot kësaj toke !Ku edhe aty ballafaqohen me një sulm tjetër –Sulm masiv t’ makinerisë , t’ forcave serbe të egër. Në vijën e parë të frontit qëllohet nga një granatë, ku merr lëndime në shpatull dhe në këmbë të gjatë, plagën e kishte t’ madhe dhe të pa shërueshme –
Në mungesë të mjekimit adekuat dhe të evitueshme Muharrem Ibrahimin, i plagosur rëndë e gjen Basri Canolli – Shpendi , gjithashtu dëshmor kombëtar !
I cili tek familja e tij e strehon dhe e ka lanë, deri pas dy ditëve , më 21 Prill 1999 Muharrem Ibrahimi , vdes në odën e Halil Canollit
Dhe varroset në varrezat familjare të këtij trollit, prej atje , më 19 Shtator 1999, Rivarroset në varrezat e Dëshmorëve në Gjilan.

  • Listing ID: 1593
  • E ndërtuar nga: Komuna