Më 15 Prill 1999 – Major Muharrem Ibrahimi plagoset shumë rëndë, derisa po luftonte në Zhegovc nga Gjilani – Për liri dhe pavarësi që ta...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Gjilan

Tefik e Hanumshahe Zymberi, kanë qenë shokë të idealit, veprimtarë të pakursyer të çështjes kombëtare, luftëtarë të pandarë në jetë dhe në përjetësi. Ndër emra...

  • E ndërtuar nga: Familja

 Bust /  Gjilan

Tefik e Hanumshahe Zymberi, kanë qenë shokë të idealit, veprimtarë të pakursyer të çështjes kombëtare, luftëtarë të pandarë në jetë dhe në përjetësi. Ndër emra...

 Bust /  Gjilan

Abdullah Tahiri u lind më 2 shtator 1956 në Malishevë të Gjilanit, dëshmorë i kombit i luftës në Kosovë. Abdullahu shkollimin fillor e ndoqi ne...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Gjilan

Para 31 vitesh, më 29 janar 1990, Reshat Ymeri (1962) u qëllua për vdekje nga policia serbe, derisa po demonstronte kundër dhunës dhe padrejtësive të...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Gjilan

Ky  memorial u ndërtua në nderim të gjithë dëshmorëve të të gjitha periudhave. Memoriali përmban varrezat, lapidarin, hapësira gjelbruese, shetitore, staza. Memoriali përpos që është...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Memorial /  Gjilan

Rexhep Malaj u lind në Hogosht të Dardanës ( ish-Kamenicë), më 29 mars të vitit 1951. Ishte djali i babë Mehmetit dhe nënë Fahrijes. Rrjedhë...

  • E ndërtuar nga: Shoqata e të Burgosurve

 Shtatore /  Gjilan

Agim Ramadani u lindmë 3 maj të vitit 1963, në Zhegër të Gjilanit. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen, drejtimi ekonomik, në...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Gjilan

Page 1 of 2