Bust i Dëshmorit Sevdail Sh. Idrizi - Shurdhan, Gjilan

 Bust

Sevdail Shefki Idrizi Komandant Guri i lindur me 01.05.1973 Z.O.P. Brigada 113, Sevdaili ishte pjesëmarrës në tri luftrat UÇK – UÇPMB dhe UÇK-së të Maqedonise në luftën e UÇPMB-së ishte përgjegjës i logjistikës për anën e koridorit të Luginës së Karadakut ku bëri strehimin dhe mirmbajtjen e armatimit si dhe në luftë shpërndarjen e tijë.
Aktivitetin e tij ushtarakë, ku i kreu me nderë dhe sukses. Aksidentalisht ndërroi jetë në fund të luftës përfundimtare të UÇK-së në Maqedoni më 29.10.2001.

  • Listing ID: 1642