Shkolla Muze si dhe Lapidari i Ilaz dhe Raif Thaçit, Bekim Krasniqit, Karem Lawton - Krivenik, Hani i Elezit

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së

Ky objekt gjatë luftës së Ushtrisë ÇLIRIMTARE Të Kosovës ka shërbyer si Shkolla Muze, andaj për të treguar kështu mirënjohjen e thellë për këtë familje për kontributin e dhënë përgjatë luftës së shenjtë të UÇK-në të gjitha format, duke përfshirë këtu edhe vënien e shtëpisë në shërbim të luftës, përkatësisht për ushtrinë çlirimtare, ushtarët e saj, po shënohen si “Shkolla Muze si dhe Lapidari”.
Ku në këtë vend kanë rëne për të mos vdekur kurrë Ilaz dhe Raif Thaçi, Bekim Krasniqi, Karem Lawton (Gazetar Anglez), ku është ngrit Lapidari si shenjë respekti për të rënët.

  • Listing ID: 1982
  • E ndërtuar nga: Fshati dhe Komuna