Ky kompleks memorial filloi të ndërtohej menjëherë pas lufte. Fillimisht filloi të ndërtohej me iniciativë të donatorëve privatë, ku u ndërtuan muri rrethues dhe dy...

  • E ndërtuar nga: Donatorë Privat dhe Komuna

 Kompleks Memorial /  Gllogjan

Ne këtë Kompleks Memorial janë të varrosur dëshmorët e zonës së Prizrenit. Ky Kompleks është ndërtuar në nderim të Dëshmorëve të rënë gjatë Luftës së...

  • E ndërtuar nga: MMPH, Komuna

 Kompleks Memorial /  Landovicë

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të të gjithë dëshmorëve të UÇK-së. Planin ideor të këtij kompleksi memorial e ka dhënë donatori i njohur,...

  • E ndërtuar nga: Fondacioni Benito Mares, MMPH, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Marinë

Ky kompleks memorial është ndërtuar në shenjë nderimi të dëshmorëve të Zonës Operative të Llapit. Kompleksi përmban hapësirën me sipërfaqe prej rreth 8 hektarësh. Kompleksi...

  • E ndërtuar nga: Fondacioni Behxhet Pacolli, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Penuhë

Ky kompleks u ndërtua dhe u konservua për shkak të rolit të cilin e luajti gjatë Luftës së viteve 1998 - 1999.  Në këtë vend...

  • E ndërtuar nga: AMKMK dhe Komuna e Deçanit

 Kompleks Memorial /  Gllogjan

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të veprës dhe heroizmit të heroit Zahir Pajazitit. Menjëherë pas lufte, me iniciativë të Komunës së Podujevës dhe...

  • E ndërtuar nga: MMPH dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Orllan

Hapësira prej 1,500.29 ha në Komunat e Lipjanit, të Malishevës dhe Drenasit, për shkak të rolit dhe kontributit të dhënë gjatë Luftës së vitit 1998-1999,...

  • E ndërtuar nga: MMPH dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Kleçkë

Page 2 of 2