Ky bust u ngrit në shenjë respekti për heroizmin, trimërinë dhe guximin e Dëshmorit Mentor Tolaj, figura e të cilit ka peshë të madhe historike...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Deçan

Heroi i kombit, Luan Haradinaj ka lindur më 17 nëntor 1973 në fshatin Gllogjan, të Deçanit. Shkollën fillore e kreu në fshatin Irzniq, ndërsa shkollën...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Deçan

U lind në fshatin Broliq të komunës së Deçanit, më 22 qershor 1956, në një familje me traditë patriotike, E ardhur nga fshati malor i...

  • E ndërtuar nga: Komuna, MMPH

 Shtatore /  Deçan