Dëshmori Gursel Sylejamni la lindur me 1 nentor 1961 kurse Bajram Sylejmani ka lindur më 3 dhjetor të vitit 1965, në fshatin Sadovinë të komunës...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Viti

Hoxhë Jonuz Zejnullahu është lindur me 12 Maj 1975 ne fshatin Skifteraj, Komuna e Vitisë. Shkollen fillore e perfundoi në vendlindje, me sukses të shkëlqyer...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Viti

Ky memorial u ndërtua në nderim të dëshmorëve të Vitisë. Memoriali përmban varrezat e dëshmorëve, lapidarin me emrat dhe fotografitë e të gjithë dëshmorëve, shtegun...

  • E ndërtuar nga: Komuna, AMKMK

 Memorial /  Viti

Bafti Nexhip Haxhiu ka lindur më 11 qershor 1955 në fshatin Skifteraj (ish Gjylekar) të Vitisë. Ka punuar në Zvicër dhe në pranverën e vitit...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Viti

Kolonel Rashit Mustafa, i njohur në luftë si “Komandant Karadaku. Rashiti Mustafa u lind në Lubishtë të Vitisë, ndërkaq kishte të kryer akademinë ushtarake në...

 Shtatore /  Viti

Safet Rexhepi ka lindur më 15.03.1980 në Zhiti, ishte pjesë e luftës së Koshares, perderisa shumë luftëtarë e vlerësojnë si lufta në Koshare, Lufta më...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Viti

Njazi Azemi ka lindur më 16.6.1970 në fshatin Mogillë të komunës së Vitisë. Babai i tij, Ramushi, ishte nip i atdhetarit Fazli Tërpeza, i rënë...

  • E ndërtuar nga: Bashkëfshatarët

 Shtatore /  Viti