Ky memorial u ndërtua në nderim të dëshmorëve të Ferizajt. Memoriali përmban: varrezat e dëshmorëve, pllaken më emrat dhe fotografitë e dëshmorëve, stazat, hapësirat e...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Memorial /  Ferizaj

Hyrë Emini ka lindur në Ferizaj, në një familje me traditë të pasur kombëtare, e ardhur më herët nga fshati Maçitevë e Therandës. Si mijëra...

  • E ndërtuar nga: AMKMK

 Shtatore /  Ferizaj

Më 1966, prindërve Rexhepit dhe Havës, u lindi i biri Rexhepi. Rexhepi i ri u bë gëzimi i shtëpisë së familjes Bislimi. Këto rrethana, që...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Ferizaj

Afrimi u ishte bashkuar forcave shqiptare që luftonin edhe më tutje pas çlirimit të Kosovës për lirinë e shqiptarëve në territoret e administruara nga Maqedonia,...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Ferizaj

Ahmeti lindi më 15 janar të vitit 1964. Ahmeti, së bashku me vëlla Hesetin dhe me motrën Lumnie mori pjesë në luftën e Ushtrisë Çlirimtare...

 Shtatore /  Ferizaj

Driton Kadri Islami u lind në Talinoc të Jerlive, të Komunës së Ferizajt, më2 shkurt të vitit 1975. Shkollën Fillore e kreu në vendlindje, ndërsa...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Ferizaj

Kemajli lindi më 10 shkurt të vitit 1968 në Ferizaj. Babë Ruzhdiu dhe nënë Habibja, u përkujdesën duke punuar me mund e djersë, për të...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Ferizaj

Page 1 of 2