Artim Jashari u linë më 2 korrik 1974 në Mitrovicë. Vetëm dy muaj pas rënies së Adem Jasharit, komandantit legjendar të UÇK-së, në Mitrovicë krisi...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Mitrovicë

Harun Beka u lind më 3 qershor të vitit 1951, në një familje të varfër por shumë bujare, familje tipike shqiptare. Shkollën fillore dhe te...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Mitrovicë

Mehë Uka lindi më 20 dhjetor 1962 në Bajgorë. Ishte fëmija i gjashtë me radhë nga të dhjetët sa i kishin babë Rama dhe nënë...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Mitrovicë

SAFET BOLETINI, erdhi nga Gjermania dhe iu bashkua UÇK-së. Heroi i Kosovës Safet Boletini – komandant Tigri, ishte figurë e rëndësishme i cili iu kundërvy...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Mitrovicë

Shemsi Ahmeti u lind më 8. 6. 1969 në fshatin Kodër (ish-Zasellë) të komunës së Mitrovicës. Ishte i gjashti prej fëmijëve të prindërve, Arif e...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Shtatore /  Mitrovicë

Mbiemri origjinal i familjes Boletini, është Maksutaj, nga fisi shalë, të vendosur në fshatin Isniq të Deçanit. Më vonë migruan drejt fshatit Boletin, prej nga...

 Shtatore /  Mitrovicë