Ky bust u ndërtua në nderim të Dëshmorit të kombit dhe Heroit Afrim Krasniqi, komandant Drenica, i cili ra heroikisht në betejën e Kosharës, më...

  • E ndërtuar nga: Bashkëfshataret

 Bust /  Lladroviq

Habib Zogaj u lind më 9.6.1973 në Lladroc të Malishevës. Më 24 gusht 1998, në vendin e quajtur “Bajrak” të Luzhnicës gjatë një beteje të...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Dragobil

Ky bust u ngrit në nderim të Dëshmorit të kombit Hamdi Berisha. Ai u lind më 8 mars të vitit 1977, në fshatin Ruhot të...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Malishevë

Dëshmori Ismet Jashari lindi në fshatin Orizare të Kumanovës më 16 prill të vitit 1967. Menjëherë pas epopesë së Prekazit, më 5,6 dhe 7 mars...

  • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Temeqin

Ky bust u ngrit në nderim të heroizmit të Dëshmorit Jahir Mazreku. Ai lindi më 24.06.1967 dhe vdiq më 03.04.1999. Rënia e tij lidhet me...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Malishevë

Ky bust u ndërtua në nderim të rënies heroike të Dëshmorit Nuhi Mazreku, i cili lindi më 21.04.1949 dhe ra heroikisht më 24.08.1998. Ditën e...

  • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Guriq

Ky Bust u ndërtua në nderim të rënies heroike të Dëshmorit Ramadan Morina. Ai lindi më 1 nëntor të vitit 1960 dhe ra heroikisht më...

  • E ndërtuar nga: Familja

 Bust /  Damanek

Ky bust u ndërtua në nderim të veprës heroike të Dëshmorit Visar Krasniqi i cili në qershor të vitit 2001 ra heroikisht në Betejën e...

  • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Llashkadrenoc

Ne kete shtepi me 10 maj 1998 u vendos kompania I e njesise operative LUMI, e cila kontrollonte gryken e Astrazupit dhe shpalli Malisheven zone...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Astrazup

Page 1 of 15