Ky kompleks memorial u restuarua dhe menaxhohet nga AMKMK, për shkak të rolit dhe kontributit që luajti gjatë Luftës. Ky kompleks ka shërbyer gjatë Luftës...

  • E ndërtuar nga: AMKMK, OVL e UÇK-së

 Kompleks Memorial /  Likoc

Ky kompleks u ndërtua në nderim të dëshmorëve dhe martirëve të fshatit Gradishë, të Rahovecit. Memoriali përmban: varrezat, obeliskun, objektin administrativ, amfiteatrin, muzeun, hapësirat gjelbruese,...

  • E ndërtuar nga: Komuna

 Kompleks Memorial /  Gradish

Ky kompleks është ngrit në shenjë nderimi të të rënve e që kryesisht janë Martirë të fshatit Krushë e Madhe dhe fshatrave përreth. Në këtë...

  • E ndërtuar nga: MMPH, Komuna, AMKMK, Bashkfshatarët

 Kompleks Memorial /  Krushë e Madhe

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të 377 martirëve të Masakrës së Mejës. Masakra e Mejës u krye nga aparati shtetëror serb më datë...

  • E ndërtuar nga: Komuna e Gjakovës, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Meje

Kompleksi Memorial “Adem Jashari” gjendet në Prekaz – Skënderaj dhe u ndërtua për nder të Dëshmorëve të Betejës së Jasharajve më 5,6 dhe 7 mars...

  • E ndërtuar nga: Muncipality of Skenderaj, MMPH , AMKMK

 Kompleks Memorial /  Prekaz i Epërm

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të rolit që kishte si shtab (ndër të parët) i UÇK-së. Kompleksi përmban kullën-muze, amfiteatrin, shtatorët e heronjve:...

  • E ndërtuar nga: MMPH, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Lladoc

Ky Kompleks gjindet në fshatin Jabllanicë të komunës së Gjakovës, ku gjatë luftës ka shërbyer si shtab i UÇK-së, ku UÇK-ja taktikisht ka ndërruar pozicionin...

  • E ndërtuar nga: Donatorë Privat dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Jabllanicë

Kompleksi Memorial “Dëshmorët e Kombit” në Vrellë të Istogut u ndërtua për nder të dëshmorëve të Komunës së Istogut. Kompleksi u ndërtua nga AMKMK-ja në...

  • E ndërtuar nga: AMKMK

 Kompleks Memorial /  Vrellë

Ky kompleks memorial u ndërtua në nderim të martirëve të Masakrës së Reçakut. Masakra e Reçakut u krye nga Ushtria dhe Policia Serbe me 14-15...

  • E ndërtuar nga: MMPH, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Reçak

Ky kompleks memorial u ndërtua në nderim të Betejës së Kosharës. Me vendim të Qeverisë së Kosovës  zona prej 2488 hektarësh në zonën ku u...

  • E ndërtuar nga: AMKMK

 Kompleks Memorial /  Koshare

Page 1 of 2