Harta e Komplekseve

Ky objekt gjatë luftës së Ushtrisë ÇLIRIMTARE Të Kosovës ka shërbyer si Ambulanca, andaj për të treguar kështu mirënjohjen e thellë për këtë familje e...

 • E ndërtuar nga: Veteranët e Brigadës 123

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Budakovë

Në këtë shtëpi është vendosur Baza e UÇK-së gjatë luftës së Ushtrisë Çlirimtare Të Kosovës andaj për të treguar kështu mirënjohjen e thellë për këtë...

 • E ndërtuar nga: OVL e UÇK-se

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Bujnoc

Ky objekt ka shërbyer për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, si bunker andaj është vendosur pllaka për të kujtuar ushtarët dhe vendqëndrimin e tyre, ku shënohet...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Rezhancë

Më 15 Prill 1999 – Major Muharrem Ibrahimi plagoset shumë rëndë, derisa po luftonte në Zhegovc nga Gjilani – Për liri dhe pavarësi që ta...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Gjilan

Sevdail Shefki Idrizi Komandant Guri i lindur me 01.05.1973 Z.O.P. Brigada 113, Sevdaili ishte pjesëmarrës në tri luftrat UÇK – UÇPMB dhe UÇK-së të Maqedonise...

 Bust /  Shurdhan

Xhavit Kozhani lindi më 19 mars të vitit 1966 në fshatin Ribar i Madh, Komuna e Lipjanit. Mësimet e para, Xhaviti i mori në vendlindjen...

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL-UÇK-së

 Bust /  Ribar i Madh

 • E ndërtuar nga: Komuna dhe Shkolla

 Bust /  Kaçanik

Haxhi Hoti (Komandant Lleshi) lindi më 02.04.1967 dhe vdiq më 08.06.1998. Rënia heroike e Komandant Lleshit lidhet me aktivitetet e shumëta të pranverës së vitit...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Rogovë

 • E ndërtuar nga: Familja, Bashkëluftëtarët

 Bust /  Dobratinë

Tefik e Hanumshahe Zymberi, kanë qenë shokë të idealit, veprimtarë të pakursyer të çështjes kombëtare, luftëtarë të pandarë në jetë dhe në përjetësi. Ndër emra...

 • E ndërtuar nga: Familja

 Bust /  Gjilan

Tefik e Hanumshahe Zymberi, kanë qenë shokë të idealit, veprimtarë të pakursyer të çështjes kombëtare, luftëtarë të pandarë në jetë dhe në përjetësi. Ndër emra...

 Bust /  Gjilan

Dëshmori Gursel Sylejamni la lindur me 1 nentor 1961 kurse Bajram Sylejmani ka lindur më 3 dhjetor të vitit 1965, në fshatin Sadovinë të komunës...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Viti

Abdullah Tahiri lindi më 1956 në fshatin Malishevë të Gjilanit, në një familje atdhedashëse. Në vitin 1981 ishte student i vitit të katërt të Fakultetit...

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Malishevë

Abdullah Tahiri u lind më 2 shtator 1956 në Malishevë të Gjilanit, dëshmorë i kombit i luftës në Kosovë. Abdullahu shkollimin fillor e ndoqi ne...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Gjilan

Ky bust u ngrit në nderim të heroizmit të Dëshmorit Abedin Bujupi. Ai u lind më 25 dhjetor të vitit 1971 dhe vdiq më 10...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Arllat

Ky bust u ngrit në nderim të Dëshmorit Afrim Gashi i cili u lind më 26 dhjetor të vitit 1977 dhe ra herokisht më 3...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Hajvali

Ky bust u ndërtua në nderim të Dëshmorit të kombit dhe Heroit Afrim Krasniqi, komandant Drenica, i cili ra heroikisht në betejën e Kosharës, më...

 • E ndërtuar nga: Bashkëfshataret

 Bust /  Lladroviq

 • E ndërtuar nga: Komuna dhe donatorët

 Bust /  Stagovë

Arbeni lindi më 2 janar 1976 dhe vdiq më 21 maj 1998. Më 20 maj të vitit 1998, Arben Haliti dhe me disa bashkëluftëtarë të...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Klinë

Dëshmori Bahri Kuçi u lind më 5 prill 1971, në fshatin Lugmir (ish-Dolak) të komunës së Vushtrrisë. Në mars të vitit 1988, bie në kontakt...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Shtitaricë

Fatos Limani ka lindur më 8 janar të vitit 1978, në Prishtinë, në një familje atdhetare të prejardhur nga fshati Pogragjë i komunës së Gjilanit....

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Pogragjë

Gani Elshani u lind më 14.2.1955 dhe vdiq më 14.12.1998. Ai së bashku me veprimtarin dhe ish të burgosurin politik, doktor Hafir Shalën, hapi ambulancën...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Krajkovë

Habib Zogaj u lind më 9.6.1973 në Lladroc të Malishevës. Më 24 gusht 1998, në vendin e quajtur “Bajrak” të Luzhnicës gjatë një beteje të...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Dragobil

Halit Geci lindi më 16 nëntor të vitit 1945, dhe vdiq më 26 nëntor të vitit 1997. Atë ditë, Adem Jashari me bashkëluftëtarët e tij...

 • E ndërtuar nga: Komuna, Shkolla

 Bust /  Llaushë

Ky bust u ngrit në nderim të Dëshmorit të kombit Hamdi Berisha. Ai u lind më 8 mars të vitit 1977, në fshatin Ruhot të...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Malishevë

“Hushi” siç e thërrisnin të gjithë Ibrahim Uruçin, është nderi dhe krenaria e popullit të Kosovës. Vetëflijimi i tij është lapidari kryesor i lirisë. Kujtimi...

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Bresalcë

Ai ka dhënë një kontribut të çmuar edhe në likuidimin e bandave kaçake serbe, të cilat futeshin tinëz në trojet shqiptare dhe vrisnin gra e...

 • E ndërtuar nga: Fondacioni i Idriz Seferi

 Bust /  Zhegër

Ky bust u ngrit në nderim të heroizimit të pashembullt të Dëshmorit Imer Shala. Ai u lind më 02 Shtator 1971 dhe më 07 prill...

 • E ndërtuar nga: Komuna, Shkolla

 Bust /  Miradi e Eperme

 • E ndërtuar nga: Komuna dhe donatorët

 Bust /  Kaçanik

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Lipjan

Ai lindi në fshatin Orizare të Kumanovës më 16 prill të vitit 1967. Menjëherë pas epopesë së Prekazit, më 5,6 dhe 7 mars të vitit...

 • E ndërtuar nga: Fshati dhe donator

 Bust /  Javor

Dëshmori Ismet Jashari lindi në fshatin Orizare të Kumanovës më 16 prill të vitit 1967. Menjëherë pas epopesë së Prekazit, më 5,6 dhe 7 mars...

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Temeqin

Ky bust u ngrit në nderim të heroizmit të Dëshmorit Jahir Mazreku. Ai lindi më 24.06.1967 dhe vdiq më 03.04.1999. Rënia e tij lidhet me...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Malishevë

Kenan Halimi u lind në Skifteraj të Vitis Ky trim e la Zvicrren për t`iu bashkangjitur në rradhët e para Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Dëshmori...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Skifteraj

Malush Ahmeti lindi më 16 nëntor të vitit 1951 dhe vdiq më 15 maj të vitit 1999. Atë ditë Malush Ahmeti ndodhet në malin e...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Rezallë

Dëshmori i kombit, Maxhun Çekaj u lind më 10 maj të vitit 1941 dhe më 11 gusht të vitit 1998, bie heroikisht. Ai bie në...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Irzniq

 • E ndërtuar nga: Fshati dhe donatorët

 Bust /  Elezaj

Ky bust u ndërtua në nderim të rënies heroike të Dëshmorit Nuhi Mazreku, i cili lindi më 21.04.1949 dhe ra heroikisht më 24.08.1998. Ditën e...

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Guriq

Qamili lindi më 12 tetor të vitit 1948, në fshatin Kaçanik i Vjetër, të komunës së Kaçanikut. Aty kreu shkollën fillore. Shkollimin e mesëm e...

 • E ndërtuar nga: Komuna dhe donatorët

 Bust /  Kaçanik i Vjetër

Ky Bust u ndërtua në nderim të rënies heroike të Dëshmorit Ramadan Morina. Ai lindi më 1 nëntor të vitit 1960 dhe ra heroikisht më...

 • E ndërtuar nga: Familja

 Bust /  Damanek

 • E ndërtuar nga: Komuna MKRS - Presidenca

 Bust /  Gjonaj

Dëshmori Sadri Vishaj u lind më 31 maj të vitit 1970, në fshatin Beleg të Deçanit. Në Shtator të vitit 1998 në Bjeshkët e Nemuna...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Beleg

 • E ndërtuar nga: Komuna, Fshati

 Bust /  Rahovec

Ky bust u ndërtua në nderim të veprës heroike të Dëshmorit Visar Krasniqi i cili në qershor të vitit 2001 ra heroikisht në Betejën e...

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Llashkadrenoc

 • E ndërtuar nga: Komuna, Drejtoria e Arsimit

 Bust /  Gjonaj

Ky bust u ngrit në shenjë respekti për heroizmin, trimërinë dhe guximin e Dëshmorit Mentor Tolaj, figura e të cilit ka peshë të madhe historike...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Deçan

Para 31 vitesh, më 29 janar 1990, Reshat Ymeri (1962) u qëllua për vdekje nga policia serbe, derisa po demonstronte kundër dhunës dhe padrejtësive të...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Gjilan

Hoxhë Jonuz Zejnullahu është lindur me 12 Maj 1975 ne fshatin Skifteraj, Komuna e Vitisë. Shkollen fillore e perfundoi në vendlindje, me sukses të shkëlqyer...

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Bust /  Skifteraj

Hoxhë Jonuz Zejnullahu është lindur me 12 Maj 1975 ne fshatin Skifteraj, Komuna e Vitisë. Shkollen fillore e perfundoi në vendlindje, me sukses të shkëlqyer...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Viti

Busti është vendosur në Sllatinë të Epërme të Komunës së Vitisë. Dëshmori Nijazi Rexhepira heroikisht në betejën e Kosharës më 6 maj të vitit 1999.

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Bust /  Sllatinë e Epërme

Ky objekt gjatë luftës së Ushtrisë ÇLIRIMTARE Të Kosovës ka shërbyer si Kazermë e UÇK-së, ku ka qëndruar brigada 60 Diverzanto vëzhguese pranë shtabit të...

 • E ndërtuar nga: Bashkëfshatarët

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Llanishtë

Ky objekt gjatë luftës së Ushtrisë Çlirimtare Të Kosovës ka shërbyer si vend qëndrim i Komandës së Batalionit të parë Kumanova, andaj për të treguar...

 • E ndërtuar nga: OVL e UÇK-se

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Kishnarekë

Ne kete shtepi me 10 maj 1998 u vendos kompania I e njesise operative LUMI, e cila kontrollonte gryken e Astrazupit dhe shpalli Malisheven zone...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Astrazup

Ky kompleks memorial u restuarua dhe menaxhohet nga AMKMK, për shkak të rolit dhe kontributit që luajti gjatë Luftës. Ky kompleks ka shërbyer gjatë Luftës...

 • E ndërtuar nga: AMKMK, OVL e UÇK-së

 Kompleks Memorial /  Likoc

Ky kompleks u ndërtua në nderim të dëshmorëve dhe martirëve të fshatit Gradishë, të Rahovecit. Memoriali përmban: varrezat, obeliskun, objektin administrativ, amfiteatrin, muzeun, hapësirat gjelbruese,...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Kompleks Memorial /  Gradish

Ky kompleks është ngrit në shenjë nderimi të të rënve e që kryesisht janë Martirë të fshatit Krushë e Madhe dhe fshatrave përreth. Në këtë...

 • E ndërtuar nga: MMPH, Komuna, AMKMK, Bashkfshatarët

 Kompleks Memorial /  Krushë e Madhe

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të 377 martirëve të Masakrës së Mejës. Masakra e Mejës u krye nga aparati shtetëror serb më datë...

 • E ndërtuar nga: Komuna e Gjakovës, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Meje

Kompleksi Memorial “Adem Jashari” gjendet në Prekaz – Skënderaj dhe u ndërtua për nder të Dëshmorëve të Betejës së Jasharajve më 5,6 dhe 7 mars...

 • E ndërtuar nga: Muncipality of Skenderaj, MMPH , AMKMK

 Kompleks Memorial /  Prekaz i Epërm

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të rolit që kishte si shtab (ndër të parët) i UÇK-së. Kompleksi përmban kullën-muze, amfiteatrin, shtatorët e heronjve:...

 • E ndërtuar nga: MMPH, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Lladoc

Ky Kompleks gjindet në fshatin Jabllanicë të komunës së Gjakovës, ku gjatë luftës ka shërbyer si shtab i UÇK-së, ku UÇK-ja taktikisht ka ndërruar pozicionin...

 • E ndërtuar nga: Donatorë Privat dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Jabllanicë

Kompleksi Memorial “Dëshmorët e Kombit” në Vrellë të Istogut u ndërtua për nder të dëshmorëve të Komunës së Istogut. Kompleksi u ndërtua nga AMKMK-ja në...

 • E ndërtuar nga: AMKMK

 Kompleks Memorial /  Vrellë

Ky kompleks memorial u ndërtua në nderim të martirëve të Masakrës së Reçakut. Masakra e Reçakut u krye nga Ushtria dhe Policia Serbe me 14-15...

 • E ndërtuar nga: MMPH, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Reçak

Ky kompleks memorial u ndërtua në nderim të Betejës së Kosharës. Me vendim të Qeverisë së Kosovës  zona prej 2488 hektarësh në zonën ku u...

 • E ndërtuar nga: AMKMK

 Kompleks Memorial /  Koshare

Ky kompleks memorial filloi të ndërtohej menjëherë pas lufte. Fillimisht filloi të ndërtohej me iniciativë të donatorëve privatë, ku u ndërtuan muri rrethues dhe dy...

 • E ndërtuar nga: Donatorë Privat dhe Komuna

 Kompleks Memorial /  Gllogjan

Ne këtë Kompleks Memorial janë të varrosur dëshmorët e zonës së Prizrenit. Ky Kompleks është ndërtuar në nderim të Dëshmorëve të rënë gjatë Luftës së...

 • E ndërtuar nga: MMPH, Komuna

 Kompleks Memorial /  Landovicë

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të të gjithë dëshmorëve të UÇK-së. Planin ideor të këtij kompleksi memorial e ka dhënë donatori i njohur,...

 • E ndërtuar nga: Fondacioni Benito Mares, MMPH, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Marinë

Ky kompleks memorial është ndërtuar në shenjë nderimi të dëshmorëve të Zonës Operative të Llapit. Kompleksi përmban hapësirën me sipërfaqe prej rreth 8 hektarësh. Kompleksi...

 • E ndërtuar nga: Fondacioni Behxhet Pacolli, AMKMK

 Kompleks Memorial /  Penuhë

Ky kompleks u ndërtua dhe u konservua për shkak të rolit të cilin e luajti gjatë Luftës së viteve 1998 - 1999.  Në këtë vend...

 • E ndërtuar nga: AMKMK dhe Komuna e Deçanit

 Kompleks Memorial /  Gllogjan

Ky kompleks memorial u ndërtua për nder të veprës dhe heroizmit të heroit Zahir Pajazitit. Menjëherë pas lufte, me iniciativë të Komunës së Podujevës dhe...

 • E ndërtuar nga: MMPH dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Orllan

Hapësira prej 1,500.29 ha në Komunat e Lipjanit, të Malishevës dhe Drenasit, për shkak të rolit dhe kontributit të dhënë gjatë Luftës së vitit 1998-1999,...

 • E ndërtuar nga: MMPH dhe AMKMK

 Kompleks Memorial /  Kleçkë

Ky objekt gjatë luftës së Ushtrisë ÇLIRIMTARE Të Kosovës ka shërbyer si Kullë, ku janë marr vendime të rendësishme s ai përket çështjes Kombëtare, andaj...

 • E ndërtuar nga: Familja, Komuna, OVL e UÇK-së

 Objekt i Trashegimise te Luftes se UÇK-së /  Rezallë

Ky lapidar u ndërtua në nderim të dëshmorëve dhe martirëve të Vushtrrisë. Lapidari përmban murin përkujtimor me emrat dhe fotot e dëshmorëve dhe martirëve, fontanën,...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Vushtrri

 • E ndërtuar nga: Familja

 Lapidar /  Baicë

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Reçak

 • E ndërtuar nga: Donatori Privat Kreshnik Shabani

 Lapidar /  Trubohovc

Haradin Bajrami, djali i Asllanit dhe nënë Sadijes, u lind në fshatin Rreze (ish – Leletiq), të Lipjanit. Ishte pjesëtar i një familje të varfër...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Rreze

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Ferizaj

 • E ndërtuar nga: Donatorë privat dhe Fshati.

 Lapidar /  Hoçë e Qytetit

Ky memorial u ndërtua në nderim të dëshmorëve të fshatit Çabiç të Klinës. Memoriali përmban figurat e gravuar të 3 dëshmorëve, hapësirën përreth, stazat. Memoriali...

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL UÇK-së

 Lapidar /  Çabiç

 • E ndërtuar nga: Familja, Bashkëluftëtarët

 Lapidar /  Belincë

 • E ndërtuar nga: Fshati, Familja

 Lapidar /  Budakovë

 • E ndërtuar nga: Bashkëluftëtarët

 Lapidar /  Ceceli

 • E ndërtuar nga: Fshati, Komuna

 Lapidar /  Dragash

 • E ndërtuar nga: Komuna, Fshati

 Lapidar /  Drenoc

Dëshmorët

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Galicë

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Zhegoc

 • E ndërtuar nga: Fshati dhe Komuna

 Lapidar /  Greme

Për nderë të rënies heroike të Dëshmorëve të Hereçit, në Hereç, u bë zbulimi i këtij Lapidari.

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Hereq

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Kopiliq

 • E ndërtuar nga: Fshati dhe donatorët

 Lapidar /  Kotlinë

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL UÇK-së

 Lapidar /  Kralan

 • E ndërtuar nga: OVL-UÇK-së

 Lapidar /  Lez

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Likoshan

 • E ndërtuar nga: Komuna, Fshati

 Lapidar /  Lladroc

 • E ndërtuar nga: Komuna, Fshati

 Lapidar /  Mazrekë

 • E ndërtuar nga: Familja, OVL e UÇK-së

 Lapidar /  Melenicë

 • E ndërtuar nga: Familja, Fshati

 Lapidar /  Morinë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Pacaj

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Pejë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Piskotë

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL UÇK-së, donatorët

 Lapidar /  Podujevë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Potërç

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Rahovec

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Rahovec

Ky lapidar u ndërtua në nderim të dëhmorëve të fshatit Shanje. Lapidari u ndërtua nga Komuna në vitin 2016. Lapidari përmban pllaken, hapësirën përreth, stazat.

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Shanje

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Shtime

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Studenicë

 • E ndërtuar nga: Trasing Group dhe AMKMK

 Lapidar /  Vasilevë

Ky lapidar u ndërtua në nderim të dëshmorëve të fshatit Zhur. Lapidari u ndërtua nga Komuna. Lapidari përmban pllaken me emrat e dëshmorëve dhe pllatonë...

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Zhur

Ky lapidar u ndërtua në nderim të dëshmorëve dhe martirëve të fshatit Dragobil të Malishevës. Memoriali përmban lapidarin, hapësirat gjelbruese, stazat.

 • E ndërtuar nga: Familja

 Lapidar /  Dragobil

Ky lapidar u ndërtua në nderim të dëshmorëve dhe martirëve të fshatit Dubravë. Lapidari u ndërtua me iniciativë të fshatit. Lapidari përmban pllakën përkujtimore, pllatonë,...

 • E ndërtuar nga: Fshati

 Lapidar /  Dubravë

 • E ndërtuar nga: Fshati, Komuna dhe AMKMK

 Lapidar /  Hereq

 • E ndërtuar nga: Qytetarët, Donatorët

 Lapidar /  Kaçanik

 • E ndërtuar nga: Qytetarët, Donatorët

 Lapidar /  Kaçanik

Ky lapidar u ndërtua në nderim të Dëshmorëve dhe Martirëve të fshatit Llashkadrenoc. Lapidari përmban pllaken me emrat e dëshmorëve dhe martirëve të fshatit, pllatonë,...

 • E ndërtuar nga: Familja

 Lapidar /  Llashkadrenoc

ky Lapidar u ngrit për nder të Dëshmorëve dhe Martirëve të fshatit Mramor.

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Mramor

Ky Lapidar u ndërtua në nderim të veprimtarisë së Dëshmorëve dhe Martirëve të fshatit Nivokaz.

 • E ndërtuar nga: Fshati dhe AMKMK

 Lapidar /  Nivokaz

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL UÇK-së, Familja

 Lapidar /  Radavc

Ky lapidar u ngrit për nderë të rënies heroike të Dëshmorëve të fshatit Carrabreg.

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Carrabreg

 • E ndërtuar nga: Familja, Komuna, Donatorë

 Lapidar /  Vushtrri

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL-UÇK-së, Familja

 Lapidar /  Isniq

Ky Lapidar u ndërtua në nderim të veprimtarisë së Dëshmorëve Zahir Pajaziti, Hakif Zejnullahu, Edmond Hoxha dhe Ilir Konushevci. Më 31 janar të vitit 1997,...

 • E ndërtuar nga: Donatorë Privat, Bashkëluftetarë dhe AMKMK.

 Lapidar /  Pestovë

Ky lapidar u ndërtua në nderim të dëshmorëve të fshatit Prapashticë, të Prishtinës. Lapidari përmban pllakën përkujtimore, pllatonë, stazat, rrethojen. Lapidari u ndërtua nga Komuna...

 • E ndërtuar nga: Familja dhe Komuna

 Lapidar /  Prapashticë

 • E ndërtuar nga: Familjarët

 Lapidar /  Sharban

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja, OVL e UÇK-së

 Lapidar /  Arllat

Rrustemi u lind në fshatin Gumnishtë të Vushtrrisë, më 5 dhjetor të vitit 1973. Në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës u inkuadrua më 5 qershor të...

 Lapidar /  Gumnishtë

 • E ndërtuar nga: Familja, OVL e UÇK-së, AMKMK

 Lapidar /  Negroc

 • E ndërtuar nga: Familja, Komuna, Bashkëluftëtarët

 Lapidar /  Llazicë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Vushtrri

 • E ndërtuar nga: OVL-UÇK-së dhe AMKMK

 Lapidar /  Strezoc

 • E ndërtuar nga: Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së

 Lapidar /  Drenoc

Ky lapidar u ngrit në shenjë respekti për të rënët e luftës së fundit në Kosovë të fshatit Kishnicë.

 • E ndërtuar nga: Sindikata e Minatorëve

 Lapidar /  Kishnicë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja, OVL e UÇK-së

 Lapidar /  Grabanicë

Ky lapidar u ndërtua në nderim të dëshmorit Fatmir Hyseni. Lapidari u ndërtua fillimisht nga bashkëluftetarët, në vitin 2000. Kurse AMKMK e rinovoi 2021.

 • E ndërtuar nga: Bashkëluftëtarët dhe AMKMK

 Lapidar /  Podujevë

 • E ndërtuar nga: Familja, OVL e UÇK-së

 Lapidar /  Turiqec

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja, OVL e UÇK-së

 Lapidar /  Nepal

Isë Mërnica u lind më 5 korrik 1952 në fshatin Kodërflamur (ish-Vesekovc). Isa ndihmoi organizimin e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Shalën e Bajgorës. Më...

 • E ndërtuar nga: Familja

 Lapidar /  Pasomë

 • E ndërtuar nga: Shoqata humanitare Kopernicë

 Lapidar /  Kopërnicë

 • E ndërtuar nga: Familja, Bashkëluftëtarët

 Lapidar /  Dabidol

Mehdi Zabeli u lind në Prishtinë, më 16.3.1968, prej ku, pas një kohe të shkurtër, familja e tij u shpërngul në fshatin Lumëmadh të komunës...

 • E ndërtuar nga: Familja, Komuna

 Lapidar /  Stanoc i Epërm

 • E ndërtuar nga: Bashkëfshatarët, Familja

 Lapidar /  Ratkoc

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL UÇK-së

 Lapidar

 • E ndërtuar nga: Familja, OVL e UÇK-së

 Lapidar /  Dollc

 • E ndërtuar nga: Komuna, OVL UÇK-së

 Lapidar /  Ratkoc

Dëshmori Sahit Avdulli u lind në fshatin Gjytezë (ish – Dubovc) të komunës së Vushtrrisë. Në UÇK u mobilizua më 23.6.1998, në Njësinë Operative në...

 Lapidar /  Duboc

 • E ndërtuar nga: Familja, Komuna

 Lapidar /  Lipjan

Xhevat Jusufi ishte veprimtar i dalluar i çështjes kombëtare. Dëshmor shqiptar i Luftës së Kosovës. Ai mban titullin "Hero i Kosovës".

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Smrekonicë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja, OVL e UÇK-së

 Lapidar /  Rakinicë

Dëshmori Gursel Sylejamni ka lindur më 1 nëntor 1961 kurse Bajram Sylejmani ka lindur më 3 dhjetor të vitit 1965, në fshatin Sadovinë të komunës...

 • E ndërtuar nga: Komuna, AMKMK

 Lapidar /  Sadovinë e Jerlive

Joseph Robinette “Beau” Biden III në vitin 2001, si jurist me përvojë, kishte shprehur vullnetin e tij për të shërbyer në Kosovë. Ai shërbeu si...

 • E ndërtuar nga: Shoqatat e Shqiptarëve në Amerikë

 Lapidar /  Sojevë

Lapidari u ndërtua me iniciativë të bashkëfshatarëve dhe Komunës. Lapidari u ndërtua në nderim të Komandant Mujë Krasniqit. Lapidari përmban pllakën, pllatonë e  gurit, hapësirën e...

 • E ndërtuar nga: Komuna dhe Bashkëluftëtarët

 Lapidar /  Çabiç

Ky lapidar u ndërtua në nderim të martirëve të Astrazupit. Lapidari përmban emrat e gravuar në lapidar, pllatonë, rrethojën. Lapidari u ndërtua nga Komuna.

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Astrazup

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Dallashaj

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Gjakovë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Guskë

 • E ndërtuar nga: Komuna dhe donatorët

 Lapidar /  Kaçanik

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Klinë

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Nekoc

 • E ndërtuar nga: Komuna, Fshati

 Lapidar /  Petkoviq

 • E ndërtuar nga: Komuna dhe AMKMK

 Lapidar /  Qyshk

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Ramoc

ky Lapidar u ngrit për nderë të rënies heroike të martirëve të Rracaj.

 • E ndërtuar nga: Familjarët, Komuna dhe Qeveria.

 Lapidar /  Rracaj

 • E ndërtuar nga: Komuna, Familja

 Lapidar /  Shishmon

 • E ndërtuar nga: Komuna

 Lapidar /  Suharekë