lista

FotoTitleVendbanimiE ndërtuar ngaViti i ndërtimitVlera e ndërtimit
Memoriali i Martirëve- Gllobarë, DrenasDrenasAMMKM2022
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve- Tërstenik, DrenasTërstenikAMMKM2022
Lapidari i Dëshmorit Sejdi Sejdiu- Nerodime, FerizajNerodime e PoshtmeFamilja dhe AMMKMAMMKM-2022
Lapidari i Dëshmorit Sadik Haziri - Llaushë,SkenderajLapidari i Dëshmorit Sadik Haziri - Llaushë,SkenderajLlaushë
Lapidari i Dëshmorëve Halil Meta, Qamil, Isa dhe Enver Olluri-Shalë, LipjanLapidari i Dëshmorëve Halil Meta, Qamil, Isa dhe Enver Olluri-Shalë, LipjanShalë
Shtabi i UÇK-së- Leletiç, LipjanShtabi i UÇK-së- Leletiç, LipjanLeletiç
Shtatorja e Xhavit B. Haziri-ObiliqShtatorja e Xhavit B. Haziri-ObiliqObiliq
Vëndi i Rënies së Dëshmorit Dr. Lec Gradica, Çiçavicë- DrenasVëndi i Rënies së Dëshmorit Dr. Lec Gradica, Çiçavicë- DrenasDrenas
Lapidar i UÇK-së, Reçak-ShtimeLapidar i UÇK-së, Reçak-ShtimeReçakKomuna2022
Objekt i Trashëgimisë së Luftës, Gradicë-DrenasObjekt i Trashëgimisë së Luftës, Gradicë-DrenasGradicëOVL e UÇK-së2021
Lapidari i Dëshmorëve: Asllan, Milazim dhe Mehdi Fazliu, Gradicë-DrenasLapidari i Dëshmorëve: Asllan, Milazim dhe Mehdi Fazliu, Gradicë-DrenasGradicë
Memoriali i Dëshmorëve, Morinë-GjakovëMemoriali i Dëshmorëve, Morinë-GjakovëGjakovëFshati2022
Shtatorja e Heroinës Myrvete Maksutaj- PejëShtatorja e Heroinës Myrvete Maksutaj- PejëPejëAMKMK202158,020.60 Euro.
Bustet e Heronjëve Emin, Nebih, Tahir dhe Beqir Meha- Prekaz, SkenderajBustet e Heronjëve Emin, Nebih, Tahir dhe Beqir Meha- Prekaz, SkenderajPrekazAMKMK202130,590.00 Euro.
Lapidari i Masakrës së Dubravës- Dubravë, IstogLapidari i Masakrës së Dubravës- Dubravë, IstogIstogAMKMK2021160,430.15 Euro.
Pllakë Përkujtimore për Reporterët Gjerman -Duhël, SuharekëPllakë Përkujtimore për Reporterët Gjerman -Duhël, SuharekëDuhëlOVL e UÇK-së2003
Lapidari i Dëshmorit Jeton I . Hoxha- Cërmjan, GjakovëLapidari i Dëshmorit Jeton I . Hoxha- Cërmjan, GjakovëCërmjanFamilja
Pllakë Përkujtimore për Shtëpitë Vëzhguese dhe Istikamet - Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore për Shtëpitë Vëzhguese dhe Istikamet - Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-së2018
Pllakë Përkujtimore: Vendstrehim i Ushtarëve të UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore: Vendstrehim i Ushtarëve të UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-së2018
Pllakë Përkujtimore: Kulla e Rrezistences-Llaushë, SkenderajPllakë Përkujtimore: Kulla e Rrezistences-Llaushë, SkenderajLlaushëOVL e UÇK-së
Pllakë Përkujtimore: Kulla e Rrezistencës - Baicë, DrenasPllakë Përkujtimore: Kulla e Rrezistencës - Baicë, DrenasBaicëOVL e UÇK-së
Pllakë Përkujtimore: Kullë e rezistencës - Turiqec, SkenderajPllakë Përkujtimore: Kullë e rezistencës - Turiqec, SkenderajTuriqecOVL e UÇK-së
Pllakë Përkujtimore: Shtabi i Brigadës 114 Fehmi Lladrovci-Gllanasellë, DrenasGllanasellëOVL e UÇK-së
Pllakë Përkujtimore Kazerma Ushtarake e UÇK-së-Kishnarekë, DrenasPllakë Përkujtimore Kazerma Ushtarake e UÇK-së-Kishnarekë, DrenasKishnarekëOVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore: Vendtakimet e Shtabit të UÇK-së dhe Diplomatëve Ndërkombëtarë- Llashkadrenoc, MalishevePllakë Përkujtimore: Vendtakimet e Shtabit të UÇK-së dhe Diplomatëve Ndërkombëtarë- Llashkadrenoc, MalisheveLlashkadrenocOVL e UÇK-se, Komuna Malisheve2018
Pllakë Përkujtimore: Vendstrehim i UÇK-së - Senik, MalishevëPllakë Përkujtimore: Vendstrehim i UÇK-së - Senik, MalishevëSenikFshati2018
Pllakë Përkujtimore: Vendtakimet e Diplomatëve dhe UÇK-së-Marali, MalishevëPllakë Përkujtimore: Vendtakimet e Diplomatëve dhe UÇK-së-Marali, MalishevëMaraliKK Malishevë dhe OVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore: Celulat e Para të UÇK-së - Lladroc, MalishevëPllakë Përkujtimore: Celulat e Para të UÇK-së - Lladroc, MalishevëLladrocOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Vendqëndrim i Brigadës 122 UÇK-së - Carravranë, MalishevëPllakë Përkujtimore: Vendqëndrim i Brigadës 122 UÇK-së - Carravranë, MalishevëCarravranëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Drejtoria Administrative Civile - Mirushë, MalishevëPllakë Përkujtimore: Drejtoria Administrative Civile - Mirushë, MalishevëMirushëKK Malisheve2003
Pllakë Përkujtimore Shtëpi e UÇK-së- Ngucat, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtëpi e UÇK-së- Ngucat, MalishevëNgucatOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Shtab i UÇK-së -Drenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore: Shtab i UÇK-së -Drenoc, MalishevëMalishevëOVL e UÇK-se2003
Pllakë Përkujtimore: Spitali Ushtarak i UÇK-së - Pagarushë, MalishevëPllakë Përkujtimore: Spitali Ushtarak i UÇK-së - Pagarushë, MalishevëPagarushëKK Malisheve2018
Pllakë Përkujtimore: Shtabi i Batalionit të Parë të UÇK-së - Kërvasari, MalishevëPllakë Përkujtimore: Shtabi i Batalionit të Parë të UÇK-së - Kërvasari, MalishevëKërvasariKK Malishevë dhe OVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore: Kulla e Rezistencës- Llashkadrenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore: Kulla e Rezistencës- Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Vendqëndrimi i UÇK-së -Studençan, SuharekëPllakë Përkujtimore: Vendqëndrimi i UÇK-së -Studençan, SuharekëStudençanOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Spitali Ushtarak i Brigadës 123 të UÇK-së- Budakovë, SuharekëPllakë Përkujtimore: Spitali Ushtarak i Brigadës 123 të UÇK-së- Budakovë, SuharekëBudakovëSHVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Furrë Buke e Brigadës 123 të UÇK-së-Studençan, SuharekëPllakë Përkujtimore: Furrë Buke e Brigadës 123 të UÇK-së-Studençan, SuharekëStudençanOVL e UÇK-se2019
Pllakë Përkujtimore: Shtëpia Shtab i UÇK-së-Budakovë, SuharekëPllakë Përkujtimore: Shtëpia Shtab i UÇK-së-Budakovë, SuharekëBudakovëVeteranët e Brigadës 1232018
Pllakë Përkujtimore Shtëpi e UÇK-së-Sallgrazhdë, SuharekëPllakë Përkujtimore Shtëpi e UÇK-së-Sallgrazhdë, SuharekëSallagrazhdëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Shtëpi Bazë - Samadraxhë, SuharekëPllakë Përkujtimore: Shtëpi Bazë - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëSHVL e UÇK-së2018
Pllakë Përkujtimore Shtëpi bazë e Logjistikes - Sallagrazhdë, SuharekëPllakë Përkujtimore Shtëpi bazë e Logjistikes - Sallagrazhdë, SuharekëSallagrazhdëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Perkujtimore Shtëpi Bazë e Ilegales -Sallagrazhdë, SuharekëPllakë Perkujtimore Shtëpi Bazë e Ilegales -Sallagrazhdë, SuharekëSallagrazhdëK.K.Sh.B.T. Kshilli Organizativ
Pllakë Përkujtimore Sheshi i UÇK-së-Duhël, SuharekëPllakë Përkujtimore Sheshi i UÇK-së-Duhël, SuharekëDuhëlVeteranët e Brigadës 1232018
Pllakë Përkujtimore: Skuader Vëzhguese e UÇK-së- Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore: Skuader Vëzhguese e UÇK-së- Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore: Shtabi i UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore: Shtabi i UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Skuadër vëzhguese e UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Skuadër vëzhguese e UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Organizimet e para të UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Organizimet e para të UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Bazë e Luftëtarëve te UÇK-së- Budakovë, SuharekëPllakë Përkujtimore Bazë e Luftëtarëve te UÇK-së- Budakovë, SuharekëBudakovëVeteranët e Brigadës 1232018
Pllakë Përkujtimore Strehimore e UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Strehimore e UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore Baza e Luftëtarëve të UÇK-së-Bukosh, SuharekëPllakë Përkujtimore Baza e Luftëtarëve të UÇK-së-Bukosh, SuharekëBukoshSHVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të II-të-Budakovë, SuharekëPllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të II-të-Budakovë, SuharekëBudakovëVeteranët e Brigadës 1232010
Plalkë Përkujtimore Furra e bukës së UÇK-së-Bllacë, SuharekëPlalkë Përkujtimore Furra e bukës së UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Betimi ushtarak i UÇK-së njësiti LUMI-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Betimi ushtarak i UÇK-së njësiti LUMI-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Spital I UÇK-së Likoc, SkenderajPllakë Përkujtimore Spital I UÇK-së Likoc, SkenderajLikocSHVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore Brigadat: 111,112,113 dhe 114 - Likoc, SkenderajPllakë Përkujtimore Brigadat: 111,112,113 dhe 114 - Likoc, SkenderajLikocOVL e UÇK-se
Plalkë Përkujtimore Kulla e Rezistences - Çirez, SkenderajPlalkë Përkujtimore Kulla e Rezistences - Çirez, SkenderajÇirezOVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore e Dëshmorëve dhe Martirëve- Izbicë, SkenderajPllakë Përkujtimore e Dëshmorëve dhe Martirëve- Izbicë, SkenderajIzbicëKomuna OVL e UÇK-së
Pllakë Përkujtimore Kulla e Rrezistences - Ozdrim, SkenderajPllakë Përkujtimore Kulla e Rrezistences - Ozdrim, SkenderajOzdrimOVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore e Fëmijëve të Vrarë - PrishtinëPllakë Përkujtimore e Fëmijëve të Vrarë - PrishtinëPrishtinë
Varri i Dëshmorit Avni O. Avdimetaj - Strellc i Epërm, DeçanVarri i Dëshmorit Avni O. Avdimetaj - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmFamilja
Memoriali i Familjes Gërvalla - Dubovik, DeçanMemoriali i Familjes Gërvalla - Dubovik, DeçanDubovikKomuna201614,953.52 Euro
Pllakë Përkujtimore Njësia Operative Lumi të UÇK-së-Llapçeva, MalishevëPllakë Përkujtimore Njësia Operative Lumi të UÇK-së-Llapçeva, MalishevëLlapçevaKK Malisheve2003
Lapidari i Dëshmorit Milaim Krasniqi - Ratkoc, RahovecLapidari i Dëshmorit Milaim Krasniqi - Ratkoc, RahovecRatkocBashkëfshatarët, Familja
Lapidari i Dëshmorëve - Galicë, VushtrriLapidari i Dëshmorëve - Galicë, VushtrriGalicëKomuna, Familja
Plalkë Përkujtimore e Dëshmorit Rexhep Maliqi-Dobërllukë,VushtrriPlalkë Përkujtimore e Dëshmorit Rexhep Maliqi-Dobërllukë,VushtrriDobërllukëFamilja
Lapidari i Dëshmorit Blerim Zuçaku - VushtrriLapidari i Dëshmorit Blerim Zuçaku - VushtrriVushtrriFamilja
Pllakë Përkujtimore e Dëshmorëve Naser Hajrizi dhe Asllan Pireva-PrishtinëPllakë Përkujtimore e Dëshmorëve Naser Hajrizi dhe Asllan Pireva-PrishtinëPrishtinë
Objekt i Trashëgimis së Luftës së Dëshmorit Tefik Zymberi- Vërboc, GjilanObjekt i Trashëgimis së Luftës së Dëshmorit Tefik Zymberi- Vërboc, GjilanVërbocFamilja
Lapidar i Banush dhe Ibrahim Hogjës-Shalë, LipjanShalë
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Maxharë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Maxharë, MalishevëMaxharëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Agjencia e lajmeve Kosova PRESS-Lladroc, MalishevëPllakë Përkujtimore Agjencia e lajmeve Kosova PRESS-Lladroc, MalishevëLladrocKK Malisheve2004
Pllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së të njësitit LUMI-Javiq, MalishevëPllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së të njësitit LUMI-Javiq, MalishevëJaviqOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Kuzhina e UÇK-së-Vërmicë, MalishevëPllakë Përkujtimore Kuzhina e UÇK-së-Vërmicë, MalishevëVërmicëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Vërmicë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Vërmicë, MalishevëVërmicëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Ushtarët e njësitit BARDHI të UÇK-së-Astrazup, MalishevëPllakë Përkujtimore Ushtarët e njësitit BARDHI të UÇK-së-Astrazup, MalishevëAstrazupOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Ushtarët e njësitit LUMI të UÇK-së-Astrazup, MalishevëPllakë Përkujtimore Ushtarët e njësitit LUMI të UÇK-së-Astrazup, MalishevëAstrazupOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Prodhimi i Autoblindave të para të UÇK-së-Carallukë, MalishevëPllakë Përkujtimore Prodhimi i Autoblindave të para të UÇK-së-Carallukë, MalishevëCarallukëKK Malisheve2004
Pllakë Përkujtimore Njësiti Pllakë Përkujtimore Njësiti "ÇELIKU 5"-Crravranë, MalishevëCarravranëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Kuzhina e Brigadës të UÇK-së-Dragobil, MalishevëPllakë Përkujtimore Kuzhina e Brigadës të UÇK-së-Dragobil, MalishevëDragobilOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së - Dragobil, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së - Dragobil, MalishevëDragobilOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore në shërbim të UÇK-së-Dragobil, MalishevëPllakë Përkujtimore në shërbim të UÇK-së-Dragobil, MalishevëDragobilOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së-Dragobil, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së-Dragobil, MalishevëDragobilOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllaka Përkujtimore Shtab për UÇK-në-Rud, MalishevëPllaka Përkujtimore Shtab për UÇK-në-Rud, MalishevëRudOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së- Panorc, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së- Panorc, MalishevëPanorcOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllaka Përkujtimore Shtab për UÇK-në- Llashkadrenoc, MalishevëPllaka Përkujtimore Shtab për UÇK-në- Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllaka Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Llashkadrenoc, MalishevëPllaka Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Kompania e I-rë e Batalionit të Brigadës 123-Reshtan, SuharekëPllakë Përkujtimore Kompania e I-rë e Batalionit të Brigadës 123-Reshtan, SuharekëRashtanFamilja
Pllakë Përkujtimore Shtabi UÇK-së -Dobërdelan, SuharekëPllakë Përkujtimore Shtabi UÇK-së -Dobërdelan, SuharekëDobërdelanVeteranët e Brigadës 1232010
Plalkë Përkujtimore Objekti ku u Formua dhe u vendos Shtabi i UÇK-së-Peqan, SuharekëPlalkë Përkujtimore Objekti ku u Formua dhe u vendos Shtabi i UÇK-së-Peqan, SuharekëPeqanVeteranët e Brigadës 123
Pllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të I-rë-Dobërdelan, SuharekëPllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të I-rë-Dobërdelan, SuharekëDobërdelanVeteranët e Brigadës 1232010
Pllakë Përkujtimore Organizatat e Para të Armatosura-Dobërdelan, SuharekëPllakë Përkujtimore Organizatat e Para të Armatosura-Dobërdelan, SuharekëDobërdelanVeteranët e Brigadës 1232010
Pllakë Përkujtimore Togu IV-të i UÇK-së-Nëpërbisht, SuharekëPllakë Përkujtimore Togu IV-të i UÇK-së-Nëpërbisht, SuharekëSuharekëOVL E UÇK-së Nëpërbisht
Pllakë Përkujtimore Bazë e luftëtarëve të UÇK-së- Bukosh, SuharekëPllakë Përkujtimore Bazë e luftëtarëve të UÇK-së- Bukosh, SuharekëBukoshSHVL e UÇK-se2018
Pllakë Përkujtimore Kompania vëzhguese diverzante - Bërshanc,SuharekëPllakë Përkujtimore Kompania vëzhguese diverzante - Bërshanc,SuharekëBërshancVeteranët e Brigadës 1232010
Pllakë Përkujtimore Kompania vëzhguese diverzante-Semetishtë, SuharekëPllakë Përkujtimore Kompania vëzhguese diverzante-Semetishtë, SuharekëSemetishtëVeteranët e Brigadës 1232010
Pllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së-Bërshanc, SuharekëPllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së-Bërshanc, SuharekëBërshancVeteranët e Brigadës 1232010
Pllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të III-të, Bërshanc, SuharekëPllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të III-të, Bërshanc, SuharekëBërshancVeteranët e Brigadës 1232008
Plalkë Përkujtimore Komanda e Brigadës 123-Nishor, SuharekëPlalkë Përkujtimore Komanda e Brigadës 123-Nishor, SuharekëNishorVeteranët e Brigadës 1232010
Plalkë Përkujtimore Batalioni i III-të UÇK-së-Nishor, SuharekëPlalkë Përkujtimore Batalioni i III-të UÇK-së-Nishor, SuharekëNishorVeteranët e Brigadës 1232010
Pllakë Përkujtimore Kompania vëzhguese diverzante e UÇK-së-Semetishtë, SuharekëPllakë Përkujtimore Kompania vëzhguese diverzante e UÇK-së-Semetishtë, SuharekëSemetishtëVeteranët e Brigades2010
Lapidari i Dëshmorit Zenun R. Çoçaj - Gjonaj, PrizrenLapidari i Dëshmorit Zenun R. Çoçaj - Gjonaj, PrizrenGjonajFamilja
Pllakë Përkujtimore Policia Ushtarake e Brigades 125- Jeshkovë, PrizrenPllakë Përkujtimore Policia Ushtarake e Brigades 125- Jeshkovë, PrizrenJeshkovëShoqata
Pllakë Përkujtimore Pllakë Përkujtimore "Bazë e UÇK-së" - Bujnoc, KamenicëBujnocOVL e UÇK-se2007
Pllakë Përkujtimore Dëshmorët e UÇK-së Ramadan Morina, Sefer Morina - Rixhevë, KlinëPllakë Përkujtimore Dëshmorët e UÇK-së Ramadan Morina, Sefer Morina - Rixhevë, KlinëRixhevëOVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore Shtab për UÇK-në-Llashkadrenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab për UÇK-në-Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab për UÇK-në- Llashkadrenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab për UÇK-në- Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së- Llashkadrenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së- Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Furrë Buke për UÇK-në-Llashkdrenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore Furrë Buke për UÇK-në-Llashkdrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtëpi e takimeve të UÇK-së - Llashkadrenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtëpi e takimeve të UÇK-së - Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Ngucat, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Ngucat, MalishevëNgucatOVL e UÇK-se2008
Pllakë Përkujtimore Lagjia e UÇK-së-Studençan,SuharekëPllakë Përkujtimore Lagjia e UÇK-së-Studençan,SuharekëStudençanOVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore Tahir Curri - Samadraxhë, SuharekëPllakë Përkujtimore Tahir Curri - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëFamilja
Pllakë Përkujtimore e Civilëve- Bukosh, SuharekëBukoshFshati2000
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kabash i Hasit, PrizrenLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kabash i Hasit, PrizrenKabashFshati
Varrezat e Martirëve Ramë S. Maloku, Artan R. Maloku-JunikVarrezat e Martirëve Ramë S. Maloku, Artan R. Maloku-JunikJunikFamilja
Pllakë Përkujtimore Kuzhina për Ushtarët e UÇK-së - Marali, MalishevëPllakë Përkujtimore Kuzhina për Ushtarët e UÇK-së - Marali, MalishevëMaraliOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Njësiti LUMI dhe Shtabi i UÇK-së - Astrazup, MalishevëPllakë Përkujtimore Njësiti LUMI dhe Shtabi i UÇK-së - Astrazup, MalishevëAstrazupOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Pagarushë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Pagarushë, MalishevëPagarushëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtëpia Kazermë dhe Depo e Armatimit të UÇK-së - Pagarushë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtëpia Kazermë dhe Depo e Armatimit të UÇK-së - Pagarushë, MalishevëPagarushëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Vendi i Rënies i Dëshmorit MIRUSH DAKA -KORBI - Golluboc, MalishevëVendi i Rënies i Dëshmorit MIRUSH DAKA -KORBI - Golluboc, MalishevëGollubocBashkëfshatarët2005
Lapidari i Nxënësve të Gjimnazit Lapidari i Nxënësve të Gjimnazit "Luigj Gurakuqi" - Kijevë, MalishevëKijevëKomuna2010
Pllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së-Pagarushë, MalishevëPllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së-Pagarushë, MalishevëPagarushëKK Malisheve2003
Pllakë Përkujtimore Kompania e njësisë operative LUMI të UÇK-së-Balincë, MalishevëPllakë Përkujtimore Kompania e njësisë operative LUMI të UÇK-së-Balincë, MalishevëBalincëKK Malisheve2003
Pllakë Përkujtimore Ushtarët e UÇK-së të njësitit LUMI-Balincë, MalishevëPllakë Përkujtimore Ushtarët e UÇK-së të njësitit LUMI-Balincë, MalishevëBalincëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së-Lladroc, MalishevëPllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së-Lladroc, MalishevëLladrocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së-Lladroc, MalishevëPllakë Përkujtimore Celulat e para të UÇK-së-Lladroc, MalishevëLladrocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Kompania e fshatit Gurbardh - Carravranë, MalishevëPllakë Përkujtimore Kompania e fshatit Gurbardh - Carravranë, MalishevëCarravranëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së -Marali, MalishevëPllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së -Marali, MalishevëMaraliOVL e UÇK-së Dega Malishevë2000
Pllakë Përkujtimore Stafi i Brigadës 121 Kumanova UÇK-së-Ngucat, MalishevëPllakë Përkujtimore Stafi i Brigadës 121 Kumanova UÇK-së-Ngucat, MalishevëNgucatOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtëpi Autoblindat e para të forcave të UÇK-së-Bubël, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtëpi Autoblindat e para të forcave të UÇK-së-Bubël, MalishevëBubëlKK Malisheve2004
Pllakë Përkujtimore Shtëpia e UÇK-së, Bubavec, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtëpia e UÇK-së, Bubavec, MalishevëBubavecOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së, si dhe Kazermë Ushtarake-Berishë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së, si dhe Kazermë Ushtarake-Berishë, MalishevëBerishëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Celulat e para të njësitit Çeliku 5 UÇK-së-Damanek, MalishevëPllakë Përkujtimore Celulat e para të njësitit Çeliku 5 UÇK-së-Damanek, MalishevëDamanekOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Vendstrehim i UÇK-së-Lladroviq, MalishevëPllakë Përkujtimore Vendstrehim i UÇK-së-Lladroviq, MalishevëLladroviqOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Organizimet e para të UÇK-së të njësitit LUMI-Bubavec, MalishevëPllakë Përkujtimore Organizimet e para të UÇK-së të njësitit LUMI-Bubavec, MalishevëBubavecOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Njësiti Çeliku i UÇK-së-Banjë, MalishevëPllakë Përkujtimore Njësiti Çeliku i UÇK-së-Banjë, MalishevëBanjëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së -Rud, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së -Rud, MalishevëRudOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Togu dhe Kompania e fshatit Damanek - Damanek, MalishevëPllakë Përkujtimore Togu dhe Kompania e fshatit Damanek - Damanek, MalishevëDamanekOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së- Panorc, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së- Panorc, MalishevëPanorcOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së - Banjë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtab i UÇK-së - Banjë, MalishevëBanjëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtabi dhe Baza e Logjistikës së UÇK-së-Tërpezë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi dhe Baza e Logjistikës së UÇK-së-Tërpezë, MalishevëTërpezëOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Celulat e Para të UÇK-së - Lladroc, MalishevëPllakë Përkujtimore Celulat e Para të UÇK-së - Lladroc, MalishevëLladrocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllake perkujtimore Shtab i UÇK-së - Lladroc, MalishevePllake perkujtimore Shtab i UÇK-së - Lladroc, MalisheveLladrocOVL e UÇK-së Dega Malishevë2018
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Shkozë, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Shkozë, MalishevëShkozëOVL e UÇK-së Dega Malishevë
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Llashkadrenoc, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së-Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-së Dega Malishevë
Pllakë Përkujtimore Njësia Operative LUMI të UÇK-së- Bubavec, MalishevëPllakë Përkujtimore Njësia Operative LUMI të UÇK-së- Bubavec, MalishevëBubavecKK Malisheve
Pllakë Përkujtimore Ushtarët e UÇK-së- Damanek, MalishevëPllakë Përkujtimore Ushtarët e UÇK-së- Damanek, MalishevëDamanekOVL e UÇK-së Dega Malishevë
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së Brigada 122-Kërvasari, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së Brigada 122-Kërvasari, MalishevëKërvasariKK Malishevë dhe OVL e UÇK-së Dega Malishevë
Pllakë Përkujtimore Komanda e Brigadës 123-Kërvasari, MalishevëPllakë Përkujtimore Komanda e Brigadës 123-Kërvasari, MalishevëKërvasariVeteranët e Brigades 123
Pllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së -Marali, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtabi i UÇK-së -Marali, MalishevëMarali
Pllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së -Pagarushë, MalishevëPllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak i UÇK-së -Pagarushë, MalishevëPagarushëKuvendi komunal Malisheve2004
Pllakë Përkujtimore Shtëpia-Shtab i UÇK-së - Kërvesari, MalishevëPllakë Përkujtimore Shtëpia-Shtab i UÇK-së - Kërvesari, MalishevëKërvasariOVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore Vendqëndrim i Komandës -Studençan, SuharekëPllakë Përkujtimore Vendqëndrim i Komandës -Studençan, SuharekëStudençanOVL e UÇK-se
Objekt i trashegimisë së Luftës Shtëpia e Shefki Kadriajt-Krushicë e Epërme, SuharekëObjekt i trashegimisë së Luftës Shtëpia e Shefki Kadriajt-Krushicë e Epërme, SuharekëKrushicë e PoshtmeVeteranët e Brigades 123
Pllakë Përkujtiomre Shtabi i Ushtarëve të UÇK-së TOGU IV Semetisht, SuharekëPllakë Përkujtiomre Shtabi i Ushtarëve të UÇK-së TOGU IV Semetisht, SuharekëSemetishtëVeteranët e UÇK
Pllakë Përkujtimore Vendi i armë-mbajtjeve të UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Vendi i armë-mbajtjeve të UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacë
Pllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të II-të-Budakovë, SuharekëPllakë Përkujtimore Komanda e Batalionit të II-të-Budakovë, SuharekëBudakovëVeteranët e Brigades 1232018
Pllakë Përkujtimore Shtëpia-Shtab i UÇK-së - Budakovë, SuharekëPllakë Përkujtimore Shtëpia-Shtab i UÇK-së - Budakovë, SuharekëBudakovë
Pllakë Përkujtimore Ambulanca e UÇK-së-Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore Ambulanca e UÇK-së-Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-së2018
Objekt i Trahegimisë së Luftës MonumentiI Kulla e Lirisë-Petrovë, ShtimeObjekt i Trahegimisë së Luftës MonumentiI Kulla e Lirisë-Petrovë, ShtimePetrovë
Objekt i Trashegimisë së Luftës Bunkeri I UÇK-së-Reçak, ShtimeObjekt i Trashegimisë së Luftës Bunkeri I UÇK-së-Reçak, ShtimeReçak
Pllakë Përkujtimore Shtabi Lokal i UÇK-së-Piranë,PrizrenPllakë Përkujtimore Shtabi Lokal i UÇK-së-Piranë,PrizrenPiranëVeteranët e Fshatit
Varri i Dëshmorit Muhamet B. Berisha- Qallapek, PejëVarri i Dëshmorit Muhamet B. Berisha- Qallapek, PejëQallapekFamilja
Lapidari i Dëshmorit Tahir S. Shala- Loxhë, PejëLapidari i Dëshmorit Tahir S. Shala- Loxhë, PejëLoxhëFamilja
Varri i Dëshmori Ilir A. Sadrijaj - PejëVarri i Dëshmori Ilir A. Sadrijaj - PejëPejëFamilja
Pllakë Përkujtimore Tahir Ramë Duraku-Broboniq, MitrovicëPllakë Përkujtimore Tahir Ramë Duraku-Broboniq, MitrovicëBroboniqFamilja
Lapidari i Dëshmorëve Musa Shala e Demë Shala- Jashanicë, KlinëLapidari i Dëshmorëve Musa Shala e Demë Shala- Jashanicë, KlinëJashanicëFamilja
Varrezat e Dëshmorëve Rexhep D. Mushakaj-Trubohovc, IstogVarrezat e Dëshmorëve Rexhep D. Mushakaj-Trubohovc, IstogTrubohovcFamilja
Lapidari i Dëshmorit Rexhep B. Syla-Shishmon, GjakovëLapidari i Dëshmorit Rexhep B. Syla-Shishmon, GjakovëShishmonFamilja
Pllakë Përkujtimore Maritrët e Novokazit - Bishtazhin, GjakovëPllakë Përkujtimore Maritrët e Novokazit - Bishtazhin, GjakovëBishtazhinFamilja
Varrezat e Dëshmorit Halit A. Asllani-Brovinë, GjakovëVarrezat e Dëshmorit Halit A. Asllani-Brovinë, GjakovëBrovinëFamilja
Varrezat e Dëshmorëve Adem S. Palava, Xhevdet S. Pava, Naser Sh, Pozhari-Cërmjan, GjakovëVarrezat e Dëshmorëve Adem S. Palava, Xhevdet S. Pava, Naser Sh, Pozhari-Cërmjan, GjakovëCërmjanFamilja
Varri i Dëshmorit Ahmet Krasniqi- Velani, PrishtinëVarri i Dëshmorit Ahmet Krasniqi- Velani, PrishtinëPrishtinë
Varri i Dëshmorit Jahë B. Tofaj - JunikVarri i Dëshmorit Jahë B. Tofaj - JunikJunikFamilja
Pllakë Përkujtimore e Dëshmorit Kadri Dushi dhe Martirëve-PrishtinëPllakë Përkujtimore e Dëshmorit Kadri Dushi dhe Martirëve-PrishtinëPrishtinëOVL e UÇK-se
Lapidari i Martirëve të Familjes Govori - Prapashticë,PrishtinëLapidari i Martirëve të Familjes Govori - Prapashticë,PrishtinëPrapashticëFamilja, shoqatat
Vendi i Rënies së Dëshmorit Enver Maloku- PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Enver Maloku- PrishtinëPrishtinëKomuna
Varreza të Dëshmorëve dhe Martirëve - Pepiq, PejëVarreza të Dëshmorëve dhe Martirëve - Pepiq, PejëPepiq2020
Pllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak-Kërvasari, MalishevëPllakë Përkujtimore Spitali Ushtarak-Kërvasari, MalishevëKërvasari
Vend i Rënies së Dëshmorit Reshat Muqa- Peqan, SuharekëVend i Rënies së Dëshmorit Reshat Muqa- Peqan, SuharekëPeqanFamilja
Memorial i Dëshmorëve dhe Martirëve- Nabergjan, PejëMemorial i Dëshmorëve dhe Martirëve- Nabergjan, PejëNabërgjanFshati2000
Memoriali Memoriali "Qendra përkujtimore e Rexhajve" - Shkrel, PejëShkrelKomuna2020
Pllakë PërkujtimorePllakë Përkujtimore" Furra e Bukës"-Bllacë, SuharekëBllacë2018
Objekt i trashegimis e së Luftës Objekt i trashegimis e së Luftës "Emblema e UÇK-së", Budakovë, SuharekëBudakovë
Objekt i Trashegimisë së Luftës "Ambulanca Ushtarake"- Budakovë, SuharekëBudakovëVeteranët e Brigadës 123
Objekt i trashegimisë së Luftës Objekt i trashegimisë së Luftës "Shtëpia e Sadri Kokollari"- Budakovë, SuharekëBudakovëVeteranët e Brigadës 123
Pllakë Përkujtimore e Martirëve-Bukosh, SuharekëPllakë Përkujtimore e Martirëve-Bukosh, SuharekëBukoshFshati
Pllakë Përkujtimore e Dëshmorëve Rexhep D. Zenelaj, Sadik R. Rrustemaj dhe Gani A. Rrustemi-Strellc i Epërm, DeçanPllakë Përkujtimore e Dëshmorëve Rexhep D. Zenelaj, Sadik R. Rrustemaj dhe Gani A. Rrustemi-Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmFamilja
Vend i Rënies së Dëshmorit Adem Z.Ukëhaxhaj - Carrabreg, DeçanVend i Rënies së Dëshmorit Adem Z.Ukëhaxhaj - Carrabreg, DeçanCarrabregFamilja
Vend i Rënies së Dëshmorit Nuredin M. Gërvalla-PejëVend i Rënies së Dëshmorit Nuredin M. Gërvalla-PejëPejë
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Hedije Z. Mazrekaj dhe Fetah L. Mazrekaj- Beleg, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorëve: Hedije Z. Mazrekaj dhe Fetah L. Mazrekaj- Beleg, DeçanBeleg
Lapidari i Dëshmorit Blerim A. Balaj - Strellc i Epërm, DeçanLapidari i Dëshmorit Blerim A. Balaj - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmFamilja
Lapidari i Dëshmorit Arben Ahmetaj - Irzniq, DeçanLapidari i Dëshmorit Arben Ahmetaj - Irzniq, DeçanIrzniq
Pllakë Përkujtimore për Fehta Zogu - Llapushnik, DrenasPllakë Përkujtimore për Fehta Zogu - Llapushnik, DrenasLlapushnikUÇK
Vend i Rënies së Dëshmorëve: Asllan, Faton Nikqi dhe Rifat Shala- Shtupeq i Madh, PejëVend i Rënies së Dëshmorëve: Asllan, Faton Nikqi dhe Rifat Shala- Shtupeq i Madh, PejëShtupeq i madhOVL e UÇK-se2020
Vend i Rënies së Dëshmorit Elfete dhe Mentor I. Humolli- Lupç i Poshtëm, PodujevëVend i Rënies së Dëshmorit Elfete dhe Mentor I. Humolli- Lupç i Poshtëm, PodujevëLupç i PoshtëmAMKMK2021
Vend i Rënies së Dëshmorit Skender H Gashi-Kaçandoll, PodujevëVend i Rënies së Dëshmorit Skender H Gashi-Kaçandoll, PodujevëKaçandollAMKMK2021
Shtabi i Brigadës 136 Rugova- Malaj, PejëShtabi i Brigadës 136 Rugova- Malaj, PejëMalaj2020
Batalioni i Parë- Shtupeq i Madh, PejëBatalioni i Parë- Shtupeq i Madh, PejëShtupeq i madh2000
Martirët e Lirisë - Fshati Vjetër, FerizajMartirët e Lirisë - Fshati Vjetër, FerizajFerizajKomuna2020
Shtëpia Baza e UÇK-së Mehdi Pajaziti- Zhegoc, GjilanShtëpia Baza e UÇK-së Mehdi Pajaziti- Zhegoc, GjilanZhegocOVL e UÇK-se
Shtëpia Baza e UÇK-së Faik Ahmeti- Zhegoc, GjilanShtëpia Baza e UÇK-së Faik Ahmeti- Zhegoc, GjilanZhegoc
Vendi i Mbrojtjes së Ibrahim Rugova- Drelaj, PejëVendi i Mbrojtjes së Ibrahim Rugova- Drelaj, PejëDrelajFamilja2020
Spitali Ushtarak-Kuqishtë, RugovëSpitali Ushtarak-Kuqishtë, RugovëKuqishtëfamil
Memoriali Qendra Përkujtimore e Rexhajve-Shkrel, PejëMemoriali Qendra Përkujtimore e Rexhajve-Shkrel, PejëPejëKomuna2020
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve- Nabërgjan, PejëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve- Nabërgjan, PejëPejëFshati2000
Bust i Dëshmorit Gafurr Luma-Glloboqicë, KaçanikBust i Dëshmorit Gafurr Luma-Glloboqicë, KaçanikKaçanikKomuna dhe Shkolla2014
Bustet e Dëshmoreve: Alban Ajeti dhe Pajazit Ahmeti- GjilanBustet e Dëshmoreve: Alban Ajeti dhe Pajazit Ahmeti- GjilanGjilanKomuna2020
Shtatorja e Dëshmorëve Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha, Ilir Konushevci dhe Hakif Zejnullahu- PodujevëShtatorja e Dëshmorëve Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha, Ilir Konushevci dhe Hakif Zejnullahu- PodujevëPodujevë
Shtatorja e Zahir Pajaziti-Orllan, PodujevëShtatorja e Zahir Pajaziti-Orllan, PodujevëOrllanKomuna, MMPH, AMKMK2012-2014
Shtatorja e Dëshmorit Xhavit R. Kozhani- LipjanShtatorja e Dëshmorit Xhavit R. Kozhani- LipjanLipjanKomuna20,000.00
Shtatorja e Dëshmorit Haradin Bajrami-LipjanShtatorja e Dëshmorit Haradin Bajrami-LipjanLipjanKomuna202020,000.00
Shtatore e Dëshmorëve Zahir Pajaziti, Hakif Zejnullahu, Edmond Hoxha dhe Ilir Konushevci - Lladoc, PodujevëShtatore e Dëshmorëve Zahir Pajaziti, Hakif Zejnullahu, Edmond Hoxha dhe Ilir Konushevci - Lladoc, PodujevëLladoc
Shtatorja e Aziz Zhilivoda- ObiliqShtatorja e Aziz Zhilivoda- ObiliqObiliq
Shtatorja e Dëshmorit Selajdin Berisha - PrizrenShtatorja e Dëshmorit Selajdin Berisha - PrizrenPrizren
Kompleksi Memorial “Masakra e Reçakut” – Reçak, ShtimeKompleksi Memorial “Masakra e Reçakut” – Reçak, ShtimeReçakMMPH, AMKMK2008-2022Rreth 1,600,000.00 Euro MMPH, AMKMK- 528,636.69 Euro
Kompleksi Memorial Zona e Interesit të Veçantë Kompleksi Memorial Zona e Interesit të Veçantë "Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së" - Kleçkë-Divlakë, LipjanKleçkëMMPH dhe AMKMK2012-20221,170,000.00 Euro- MMPH, 2,090,249.36 Euro AMKMK
Memoriali Kodra e UÇK-së - Ngucat, MalishevëMemoriali Kodra e UÇK-së - Ngucat, MalishevëNgucatKomuna, OVL e UÇK-së2020rreth 80,000.00 Euro.
Kompleksi Memorial Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së i ZOD-it - Gllogjan, DeçanKompleksi Memorial Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së i ZOD-it - Gllogjan, DeçanGllogjanAMKMK dhe Komuna e Deçanit2018- Komuna, 2019-2022 AMKMK1,467.990.24 Euro
Kompleksi Memorial Beteja e Kosharës - Koshare, GjakovëKompleksi Memorial Beteja e Kosharës - Koshare, GjakovëKoshareAMKMK2012-2015- MMPH, 2015-2022- AMKMKrreth 780,000.00 Euro- MMPH, 3,041,729.65 Euro- AMKMK
Lapidari i Dëshmorit Fatmir Hyseni - Kaqandoll, PodujevëLapidari i Dëshmorit Fatmir Hyseni - Kaqandoll, PodujevëPodujevëBashkëluftëtarët dhe AMKMK2020Bashkëluftetarët- 500DM, AMKMK-11,099.84 Euro
Shtatorja e Hafir Shalës - DrenasShtatorja e Hafir Shalës - DrenasDrenasAMKMK202160,000.00
Shtatorja e Dëshmorit Safet Q. Rexhepi-VitiShtatorja e Dëshmorit Safet Q. Rexhepi-VitiVitiKomuna2020
Lapidari i Joseph Lapidari i Joseph "Beau" Biden, lll - Sojevë, FerizajSojevëShoqatat e Shqiptarëve në Amerikë202025,000
Memoriali “Ibrahim Rugova” - Velani, PrishtinëMemoriali “Ibrahim Rugova” - Velani, PrishtinëPrishtinë
Lapidari i Dëshmorëve: Agush e Rafet Isufi dhe Flori Ymeri - Xhurishefc, RanillugëLapidari i Dëshmorëve: Agush e Rafet Isufi dhe Flori Ymeri - Xhurishefc, RanillugëGjyrishecFshati, Familja2007
Lapidari i Dëshmorit dhe Martirëve Minatorët - Kishnicë, GraçanicëLapidari i Dëshmorit dhe Martirëve Minatorët - Kishnicë, GraçanicëKishnicëSindikata e Minatorëve
Vendi i Rënies së Dëshmorëve - MamushëVendi i Rënies së Dëshmorëve - MamushëMamushë
Vendi i Rënies së Dëshmorëve - MamushëVendi i Rënies së Dëshmorëve - MamushëMamushë
Memoriali i Dëshmorëve - Brod, DragashMemoriali i Dëshmorëve - Brod, DragashBrodOVL UÇK
Objekt i Trashëgimisë të Luftës së UÇK-së - Divlakë, LipjanObjekt i Trashëgimisë të Luftës së UÇK-së - Divlakë, LipjanDivlakë
Objekt i Njësiteve Speciale të UÇK-së - Divlakë, LipjanObjekt i Njësiteve Speciale të UÇK-së - Divlakë, LipjanDivlakë
Shtëpia e Avdi Zogaj - Divlakë, LipjanShtëpia e Avdi Zogaj - Divlakë, LipjanDivlakë
Spitali Ushtarak - Shalë, LipjanSpitali Ushtarak - Shalë, LipjanShalë
Shtëpia e Eprorëve të UÇK-së - Divlakë, LipjanShtëpia e Eprorëve të UÇK-së - Divlakë, LipjanDivlakë
Shtëpia e Hamit Zogaj - Divlakë, LipjanShtëpia e Hamit Zogaj - Divlakë, LipjanDivlakë
Spitali Ushtarak - Divlakë, LipjanSpitali Ushtarak - Divlakë, LipjanDivlakë
Lapidari i Dëshmorit Selatin Morina - LipjanLapidari i Dëshmorit Selatin Morina - LipjanLipjanFamilja, Komuna2004
Lapidari Dëshmorit Haradin A. Bajrami Lapidari Dëshmorit Haradin A. Bajrami "Dinamiti" - Rreze, LipjanRrezeKomuna202020,000.00
Lapidari i Martirëve të Familjeve Vuniqi dhe Çadraku - Blinaj, LipjanLapidari i Martirëve të Familjeve Vuniqi dhe Çadraku - Blinaj, LipjanBlinajëFamilja, Komuna
Shtabi i Brigadës 121 - Kleçkë, LipjanKleçkë
Spitali i UÇK-së - Divlakë, LipjanSpitali i UÇK-së - Divlakë, LipjanDivlakë
Lapidari i Dëshmorëve Ramiz Shala, Halil Meta dhe Martirët - Resinoc, LipjanLapidari i Dëshmorëve Ramiz Shala, Halil Meta dhe Martirët - Resinoc, LipjanResinocFshati2020
Lapidari i Dëshmorit Ismail A. Luma dhe Martirët - Kraishtë, LipjanLapidari i Dëshmorit Ismail A. Luma dhe Martirët - Kraishtë, LipjanKraishtëKomuna2005
Varrezat e Dëshmorëve Zylfie Gashi dhe Agron Gashi - Akllap, LipjanVarrezat e Dëshmorëve Zylfie Gashi dhe Agron Gashi - Akllap, LipjanAkllapFamilja2020
Monumenti i Rambujesë - Shalë, LipjanMonumenti i Rambujesë - Shalë, LipjanShalëKomuna
Memoriali i Martirëve - Hallaç i Vogël, LipjanMemoriali i Martirëve - Hallaç i Vogël, LipjanHallaq i VogëlKomuna
Kuzhina e UÇK-së - Divlakë, LipjanKuzhina e UÇK-së - Divlakë, LipjanDivlakë
Lapidari i Dëshmorit Lulzim Morina - Hallaq i Vogël, LipjanLapidari i Dëshmorit Lulzim Morina - Hallaq i Vogël, LipjanHallaq i VogëlKomuna, Familja
Pushimorja e Fëmijëve të Dëshmorëve dhe Martirëve- Kleçkë, LipjanPushimorja e Fëmijëve të Dëshmorëve dhe Martirëve- Kleçkë, LipjanKleçkë
Bust i Dëshmorit Xhavit Kozhani Bust i Dëshmorit Xhavit Kozhani "Burgia" - Ribar i Madh, LipjanRibar i MadhKomuna, OVL-UÇK-së202020,000.00
Lapidari i Dëshmorit Lulzim Llugiqi - Dobrajë e Madhe, LipjanLapidari i Dëshmorit Lulzim Llugiqi - Dobrajë e Madhe, LipjanDobrajë e MadheFamilja
Memoriali i Martirëve - Kraishtë, LipjanMemoriali i Martirëve - Kraishtë, LipjanKraishtëFamilja dhe Komuna
Shtëpia Shtab i UÇK-së - Shalë, LipjanShtëpia Shtab i UÇK-së - Shalë, LipjanShalë
Mulliri në Shërbim të UÇK-së dhe të Popullatës - Shalë, LipjanMulliri në Shërbim të UÇK-së dhe të Popullatës - Shalë, LipjanShalëFamilja, OVL e UÇK-së dhe AMKMKAMKMK-2020AMKMK- 26,198.24 Euro.
Lapidari i Martirëve - Ribar i Vogël, LipjanLapidari i Martirëve - Ribar i Vogël, LipjanRibar i VogëlKomuna, Familja
Lapidari i Martirëve - Mirenë, LipjanLapidari i Martirëve - Mirenë, LipjanMirenëFamilja
Memoriali i Martirëve - Ribar i Madh, LipjanMemoriali i Martirëve - Ribar i Madh, LipjanRibar i MadhFamilja
Busti i Dëshmorit Ismajl Luma - LipjanBusti i Dëshmorit Ismajl Luma - LipjanLipjanKomuna
Shtatorja e Komandantit Legjendar Adem Jashari - LipjanShtatorja e Komandantit Legjendar Adem Jashari - LipjanLipjanKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Ismet Asllani - LipjanShtatorja e Dëshmorit Ismet Asllani - LipjanLipjanKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Arsim Zeqiri - Hallaç i Madh, LipjanShtatorja e Dëshmorit Arsim Zeqiri - Hallaç i Madh, LipjanHallaq i MadhKomuna
Objekt i Trashëgimisë së Luftës-Kullë - Shalë, LipjanObjekt i Trashëgimisë së Luftës-Kullë - Shalë, LipjanShalëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ismet Asllani - Shalë, LipjanVendi i Rënies së Dëshmorit Ismet Asllani - Shalë, LipjanShalë
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Sllovi, LipjanLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Sllovi, LipjanSlloviKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Avdush Ademi, Ali Kastrati, Ramadan Blakqorri - Grackë, LipjanLapidari i Dëshmorëve: Avdush Ademi, Ali Kastrati, Ramadan Blakqorri - Grackë, LipjanGrackëKomuna, Fshati2020
Pllakë Përkujtimore e Martirit Xhevat Rexhepi - Hallaç i Madh, LipjanPllakë Përkujtimore e Martirit Xhevat Rexhepi - Hallaç i Madh, LipjanHallaq i Madh
Vendi i Rënies së Martirëve Blerim Avdyli dhe Sherif Avdyli - Bistricë e Shalës, LeposaviqVendi i Rënies së Martirëve Blerim Avdyli dhe Sherif Avdyli - Bistricë e Shalës, LeposaviqBistricë e Shalës
Busti i Dëshmorit Arben A. Haliti - KlinëBusti i Dëshmorit Arben A. Haliti - KlinëKlinëKomuna
Busti i Dëshmorit Bedri B. Berisha - Volljak, KlinëBusti i Dëshmorit Bedri B. Berisha - Volljak, KlinëVolljakKomuna
Bust i Dëshmorit Faruk K. Elezaj - KlinëBust i Dëshmorit Faruk K. Elezaj - KlinëKlinëKomuna
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Çabiç, KlinëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Çabiç, KlinëÇabiçFamilja, Komuna
Lapidari i Dëshmorëve - Poterq, KlinëLapidari i Dëshmorëve - Poterq, KlinëPotërçKomuna, Familja
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Grabanicë, KlinëGrabanicë
Vendi i Rënies së Dëshmorit Bedri H. Mustafa - Dobëdolit, KlinëDobërdoliFamilja, OVL e UÇK-së2000
Lapidari i Tush Z. Palushaj - Dollc, KlinëDollc
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sejdi F. Shala - Pogragjë, KlinëVendi i Rënies së Dëshmorit Sejdi F. Shala - Pogragjë, KlinëPogragjaFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - KlinëLapidari i Dëshmorëve - KlinëÇeshkovë
Shtatorja e Mujë Krasniqit - KlinëShtatorja e Mujë Krasniqit - KlinëKlinëKomuna10,000.00
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Volljakë, KlinëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Volljakë, KlinëVolljakKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Sinan H. Morina, Islam Q. Manaj, Gani H. Zogaj dhe Martirët - Rixhevë, KlinëLapidari i Dëshmorëve: Sinan H. Morina, Islam Q. Manaj, Gani H. Zogaj dhe Martirët - Rixhevë, KlinëRixhevëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Dush i Vogël, KlinëLapidari i Dëshmorëve - Dush i Vogël, KlinëDushi i VogëlKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Çabiç, KlinëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Çabiç, KlinëÇabiçKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Jashanicë, KlinëLapidari i Dëshmorëve - Jashanicë, KlinëJashanicëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Dush, KlinëLapidari i Dëshmorëve - Dush, KlinëDushiKomuna
Lapidari i Martirëve - KlinëKlinëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Çabiç, KlinëLapidari i Dëshmorëve - Çabiç, KlinëÇabiçKomuna, OVL UÇK-së
Lapidari i Komandant Mujë Krasniqit - Çabiç, KlinëLapidari i Komandant Mujë Krasniqit - Çabiç, KlinëÇabiçKomuna dhe Bashkëluftëtarët
Lapidari i Dëshmorit Xhafer L. Gashi - Përçevë, KlinëLapidari i Dëshmorit Xhafer L. Gashi - Përçevë, KlinëPërçevëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Poterq, KlinëPotërçKomuna
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Gllarevë, KlinëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Gllarevë, KlinëGllarevëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Myrtë R. Zeneli - Dollc, KlinëLapidari i Dëshmorit Myrtë R. Zeneli - Dollc, KlinëDollcFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Faruk Elezi - Grabanicë, KlinëLapidari i Dëshmorit Faruk Elezi - Grabanicë, KlinëGrabanicëKomuna, Familja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Muhamet S. Haxhaj - Dresnik, KlinëLapidari i Dëshmorit Muhamet S. Haxhaj - Dresnik, KlinëDresnikKomuna2020
Lapidari i Dëshmorit Kolë N. Mirdita - Zllakuqan, KlinëLapidari i Dëshmorit Kolë N. Mirdita - Zllakuqan, KlinëZllakuqanKomuna, Familja
Varrezat e Martirëve - Bicë, KlinëVarrezat e Martirëve - Bicë, KlinëBicëFamilja
Vendi i Rënies së Martirëve: Ismet Ismajli, Bekim Ismajli, Gafurr Ismajli - Dollc, KlinëVendi i Rënies së Martirëve: Ismet Ismajli, Bekim Ismajli, Gafurr Ismajli - Dollc, KlinëDollc
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Musë dhe Dem Sahiti - Jashanicë, KlinëVendi i Rënies së Dëshmorëve Musë dhe Dem Sahiti - Jashanicë, KlinëJashanicëFamilja
Lapidari i Dëshmorit Nasip R. Bytyqi - Poterq, KlinëLapidari i Dëshmorit Nasip R. Bytyqi - Poterq, KlinëPotërçFamilja
Lapidari i Dëshmorit Bekim N. Tovërlani dhe Martirit Halil H. Tovërlani - KlinëLapidari i Dëshmorit Bekim N. Tovërlani dhe Martirit Halil H. Tovërlani - KlinëKlinëKomuna
Spitali i UÇK-së - Ngucat, MalishevëSpitali i UÇK-së - Ngucat, MalishevëNgucatOVL e UÇK-se2018
Spitali i UÇK-së - Lladroviq, MalishevëSpitali i UÇK-së - Lladroviq, MalishevëLladroviqOVL e UÇK-se2018
Objekti i Qeverisë së Përkohshme të Kosovës - Terpezë, MalishevëObjekti i Qeverisë së Përkohshme të Kosovës - Terpezë, MalishevëTërpezëKomuna e Malishevës2003
Spitali i UÇK-së - Carravranë, MalishevëSpitali i UÇK-së - Carravranë, MalishevëCarravranëOVL e UÇK-se2018
Vendi i Rënies së Dëshmorit Idriz H. Gajraku - Guriq, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorit Idriz H. Gajraku - Guriq, MalishevëGuriqFshati
Lapidari Radio Kosova e Lirë - Berishë, MalishevëLapidari Radio Kosova e Lirë - Berishë, MalishevëBerishë
Memoriali i Dëshmorëve - Carrallukë, MalishevëMemoriali i Dëshmorëve - Carrallukë, MalishevëCarallukëFshati2016
Lapidari i Brigadës 122- Carrallukë, MalishevëLapidari i Brigadës 122- Carrallukë, MalishevëCarallukëFshati2001
Vendi i Rënies së Dëshmorit Rexhep I. Kelmendi - Balincë, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorit Rexhep I. Kelmendi - Balincë, MalishevëBalincëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ilaz M. Javori - Llazicë, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorit Ilaz M. Javori - Llazicë, MalishevëLlazicëFamilja2016
Lapidari i Dëshmorit Ahmet A. Pantina - Llazicë, MalishevëLapidari i Dëshmorit Ahmet A. Pantina - Llazicë, MalishevëLlazicëFamilja, Komuna, Bashkëluftëtarët
Lapidari i Dëshmorit Abedin T. Merlaku - Damanek, MalishevëLapidari i Dëshmorit Abedin T. Merlaku - Damanek, MalishevëDamanekFamilja2017
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dragobil, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dragobil, MalishevëDragobilFamilja2005
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Llashkadrenoc, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocFamilja2008
Lapidari i Dëshmorëve - Lladroc, MalishevëLapidari i Dëshmorëve - Lladroc, MalishevëLladrocKomuna, Fshati2001
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Damanek, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Damanek, MalishevëDamanekFshati
Varrezat e Martirëve - Maxharë, MalishevëVarrezat e Martirëve - Maxharë, MalishevëMaxharëKomuna1999
Lapidari i Dëshmorëve - Tërpezë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve - Tërpezë, MalishevëTërpezëFshati
Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së - Llashkadrenoc, MalishevëShtabi i Përgjithshëm i UÇK-së - Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocOVL e UÇK-se2018
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Ejup K. Kryeziu, Kujtim Krasniqi dhe Milaim Behaj - Bellanicë, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorëve Ejup K. Kryeziu, Kujtim Krasniqi dhe Milaim Behaj - Bellanicë, MalishevëBellanicëBashkëfshatarët2000
Lapidari i Martirëve - Llapçevë, MalishevëLapidari i Martirëve - Llapçevë, MalishevëLlapçevaKomuna, Fshati
Lapidari i Martirëve - Plloçicë, MalishevëLapidari i Martirëve - Plloçicë, MalishevëPllaqicëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Ngucat, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Ngucat, MalishevëNgucatFshati2002
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Mleqan, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Mleqan, MalishevëMleqanFshati
Lapidari i Dëshmorëve Gani Xh. Paqarrizi e Batjar A. Morina dhe Martirët - Lubizhdë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve Gani Xh. Paqarrizi e Batjar A. Morina dhe Martirët - Lubizhdë, MalishevëLubizhdëFshati
Lapidari i Dëshmorëve Nuhi Z. Mazreku e Hidajet H. Mazreku dhe Martirët - Guriq, MalishevëLapidari i Dëshmorëve Nuhi Z. Mazreku e Hidajet H. Mazreku dhe Martirët - Guriq, MalishevëGuriqFshati
Lapidari i Dëshmorit dhe Martirëve - Bubël, MalishevëLapidari i Dëshmorit dhe Martirëve - Bubël, MalishevëBubëlFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Shkozë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve - Shkozë, MalishevëShkozëFshati2004
Lapidari i Dëshmorëve - Pagarushë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve - Pagarushë, MalishevëPagarushëFshati
Objekt i Trashëgimisë së Luftës së UÇK-së - Bellanicë, MalishevëObjekt i Trashëgimisë së Luftës së UÇK-së - Bellanicë, MalishevëBellanicëBashkëfshatarët, Komuna2000
Vendi i Rënies së Dëshmorit Mentor Xh. Gashi - Kijevë, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorit Mentor Xh. Gashi - Kijevë, MalishevëKijevëFshati2004
Objekti i Njësitit Operativ Lumi - Pika 3 - Mleqan, MalishevëObjekti i Njësitit Operativ Lumi - Pika 3 - Mleqan, MalishevëMleqanOVL UÇK2004
Vendi i Rënies së Dëshmorit Brahim S. Mazreku - Lladroc, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorit Brahim S. Mazreku - Lladroc, MalishevëLladrocFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sahit T. Halitaj - Lladroc, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorit Sahit T. Halitaj - Lladroc, MalishevëLladrocFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Marali, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Marali, MalishevëMaraliFshati
Lapidari i Dëshmorëve e Martirëve - Janqishtë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve e Martirëve - Janqishtë, MalishevëJançishtëFshati2002
Lapidari i Dëshmorëve Habib H. Berisha e Hamdi S. Berisha - Carravranë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve Habib H. Berisha e Hamdi S. Berisha - Carravranë, MalishevëCarravranëFshati2000
Lapidari i Dëshmorëve - Astrazup, MalishevëLapidari i Dëshmorëve - Astrazup, MalishevëAstrazupFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lladraviq, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lladraviq, MalishevëLladroviqFshati
Busti i Dëshmorit Nuhi Mazreku - Guriq, MalishevëBusti i Dëshmorit Nuhi Mazreku - Guriq, MalishevëGuriqFshati
Busti i Dëshmorit Imer Krasniqi - Carrallukë, MalishevëBusti i Dëshmorit Imer Krasniqi - Carrallukë, MalishevëCarallukëFshati2002
Busti i Dëshmorit Afrim Krasniqi - Lladraviq, MalishevëLladroviqBashkëfshataret
Spitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëSpitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëKërvasariKomuna e Mlaishevës2003
Lapidari i Martirëve - Astrazup, MalishevëLapidari i Martirëve - Astrazup, MalishevëAstrazupKomuna2019
Kompania e Parë e Njësisë Operative LUMI - Astrazup, MalishevëKompania e Parë e Njësisë Operative LUMI - Astrazup, MalishevëAstrazupKomuna2003
Spitali Ushtarak - Panorc, MalishevëSpitali Ushtarak - Panorc, MalishevëPanorcK.K Malishevë2004
Lapidari i Martirëve - Gullboc, MalishevëLapidari i Martirëve - Gullboc, MalishevëGollubocFshati2002
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Avni M. Buqaj dhe Bafti T. Buqaj - Lladroc, MalishevëVendi i Rënies së Dëshmorëve Avni M. Buqaj dhe Bafti T. Buqaj - Lladroc, MalishevëLladrocFamilja2007
Lapidari i Dëshmorëve Sadri Abazi dhe Ramë Bytyqi - Kervasari, MalishevëLapidari i Dëshmorëve Sadri Abazi dhe Ramë Bytyqi - Kervasari, MalishevëKërvasariFshati
Lapidari i Dëshmorëve - Banjë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve - Banjë, MalishevëBanjëFshati2002
Spitali Ushtarak i UÇK-së - Pagarushë, MalishevëSpitali Ushtarak i UÇK-së - Pagarushë, MalishevëPagarushëKomuna e Mlaishevës, OVL e UÇK-së2018
Spitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëSpitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëKërvasariOVL e UÇK-se, Komuna Malisheve2018
Shtëpia Agjensia Kosovapress dhe Radio Kosova e Lirë - Berishë, MalishevëShtëpia Agjensia Kosovapress dhe Radio Kosova e Lirë - Berishë, MalishevëBerishëKomuna e Malishevës2003
Busti i Dëshmorit Jahir Sh. Mazreku - MalishevëBusti i Dëshmorit Jahir Sh. Mazreku - MalishevëMalishevëKomuna2013
Lapidari i Dëshmorëve: Jahir Mazreku, Maliq Sopaj, Hysen Sopaj - Astrazup, MalishevëLapidari i Dëshmorëve: Jahir Mazreku, Maliq Sopaj, Hysen Sopaj - Astrazup, MalishevëAstrazupFshati2002
Lapidari i Dëshmorëve - Pagarushë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve - Pagarushë, MalishevëPagarushëFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Balincë, MalishevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Balincë, MalishevëBalincëFshati2001
Lapidari i Dëshmorit Sefer S. Bytyqi - Shkozë, MalishevëLapidari i Dëshmorit Sefer S. Bytyqi - Shkozë, MalishevëShkozëFamilja
Lapidari Lapidari "Sheshi i Dëshmorëve" - MalishevëMalishevëKomuna2007
Varrezat e Dëshmorëve - Kleçkë, MalishevëVarrezat e Dëshmorëve - Kleçkë, MalishevëSenikAMKMK2018-201924,434.75
Pllakë Përkujtimore Shtëpia Shtab i UÇK-së, Brigada 122 Pllakë Përkujtimore Shtëpia Shtab i UÇK-së, Brigada 122 "Imer Krasniqi" - Marali, MalishevëMarali
Busti i Dëshmorit Hamdi S. Berisha - MalishevëBusti i Dëshmorit Hamdi S. Berisha - MalishevëMalishevëKomuna2012
Busti i Dëshmorit Ismet Jashari Kumanova - Temeqinë, MalishevëBusti i Dëshmorit Ismet Jashari Kumanova - Temeqinë, MalishevëTemeqinFshati2013
Busti i Dëshmorit Visar Krasniqi - Llashkadrenoc, MalishevëBusti i Dëshmorit Visar Krasniqi - Llashkadrenoc, MalishevëLlashkadrenocFshati2007
Busti i Dëshmorit Habib B. Zogaj - Dragobil, MalishevëBusti i Dëshmorit Habib B. Zogaj - Dragobil, MalishevëDragobilKomuna2015
Busti i Dëshmorit Ramadan Morina - Damanek, MalishevëBusti i Dëshmorit Ramadan Morina - Damanek, MalishevëDamanekFamilja2015
Spitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëSpitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëKërvasari
Tanksi i shkatërruar nga forcat e UÇK-së - Mirushë, MalishevëTanksi i shkatërruar nga forcat e UÇK-së - Mirushë, MalishevëMirushëQytetari Adil Thaqi.
Spitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëSpitali Ushtarak i UÇK-së - Kërvasari, MalishevëKërvasariKomuna e Mlaishevës, OVL e UÇK-së2018
Memoriali i Dëshmorëve - MalishevëMemoriali i Dëshmorëve - MalishevëMalishevëKomuna dhe AMKMKKomuna -2000, Renovuar nga AMKMK-201959,002.00 nga AMKMK
Lapidari i Dëshmorëve - Shanje, DragashLapidari i Dëshmorëve - Shanje, DragashShanjeKomuna2016
Lapidari i Dëshmorit Ruzhdi Bera - Buçë, DragashLapidari i Dëshmorit Ruzhdi Bera - Buçë, DragashBuçëFamilja
Lapidari i Dëshmorit Abdurrahman Xh. Gërdellaj - Rrenc, DragashLapidari i Dëshmorit Abdurrahman Xh. Gërdellaj - Rrenc, DragashRrencFshati, Shoqëria
Lapidari i Dëshmorit Ymridin Qengaj - Pllajnik, DragashPllajnikDonator Privat
Lapidar i Dëshmorit Bahamir Memaj - Buçë, DragashLapidar i Dëshmorit Bahamir Memaj - Buçë, DragashBuçëFamilja, Fshati
Shtëpia e Alajdin Xhezairit - Brodosanë, DragashShtëpia e Alajdin Xhezairit - Brodosanë, DragashBrodosaneFshati Bresan
Lapidari i Martirëve - Blaç, DragashLapidari i Martirëve - Blaç, DragashBlaçFshati
Lapidari i Dëshmorëve - DragashLapidari i Dëshmorëve - DragashDragashFshati, Komuna2000
Shtatorja e Adem Jasharit - DragashShtatorja e Adem Jasharit - DragashDragashKomuna2016
Lapidari i Dëshmorëve te Lirisë - Bllacë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve te Lirisë - Bllacë, SuharekëBllacëOVL-UÇK-së
Busti i Dëshmorit Ismet Jashari Kumanova - Javor, SuharekëBusti i Dëshmorit Ismet Jashari Kumanova - Javor, SuharekëJavorFshati dhe donator2019
Lapidari i Martirëve - Tërrnje, SuharekëTërnjëFshati
Varrezat e Martirëve - Tërrnje, SuharekëVarrezat e Martirëve - Tërrnje, SuharekëTërnjëFamilja, Komuna
Lapidari Lapidari "Guri i Lirisë" - Sallagrazhdë, SuharekëSallagrazhdëFshati
Memoriali Memoriali "Parku i Dëshmorëve" - SuharekëSuharekëKomuna dhe AMKMK2019-2021AMKMK-150,000.00 Euro.
Lapidar i Dëshmorëve dhe Martirëve - Grejçec, SuharekëLapidar i Dëshmorëve dhe Martirëve - Grejçec, SuharekëGrejçecFshati2020
Lapidari i Dëshmorëve - Bukosh, SuharekëLapidari i Dëshmorëve - Bukosh, SuharekëBukoshFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorit Salih H. Kereni - Bllacë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Salih H. Kereni - Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sadri H. Guraziu - Javor, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Sadri H. Guraziu - Javor, SuharekëJavorSHVL e UÇK-se2018
Lapidari i Dëshmorëve: Florim J. Gashi dhe Fazli S. Kabashi - Mohlan, SuharekëLapidari i Dëshmorëve: Florim J. Gashi dhe Fazli S. Kabashi - Mohlan, SuharekëMohlanFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorit Blerim A. Krasniqi - Bukosh, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Blerim A. Krasniqi - Bukosh, SuharekëBukoshFamilja2019
Vendi i Rënies së Dëshmorit Mentor A. Krasniqi - Bukosh, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Mentor A. Krasniqi - Bukosh, SuharekëBukoshFamilja2019
Vendi i Rënies së Dëshmorit Emin M. Muslia - Budakovë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Emin M. Muslia - Budakovë, SuharekëBudakovëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Shaqir A. Tershani - Grejqec, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Shaqir A. Tershani - Grejqec, SuharekëGrejçecBashkëfshatarët2020
Vendi i Rënies së Dëshmorit Shaban N. Iballi - Bllacë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Shaban N. Iballi - Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Vendi i Rënies së Dëshmorit Safet S. Elshani - Çadrak, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Safet S. Elshani - Çadrak, SuharekëÇadrakFshati2020
Shtabi i UÇK-së Batalioni III-të Sadik Shala - Javor, SuharekëShtabi i UÇK-së Batalioni III-të Sadik Shala - Javor, SuharekëJavorBashkëfshatarët2018
Lapidari i Dëshmorit Arif M. Spahiu - Samadraxhë, SuharekëLapidari i Dëshmorit Arif M. Spahiu - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëKomuna, Familja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Mehmet D. Lumi - Bllacë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Mehmet D. Lumi - Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Lapidari i Dëshmorit Haxhë Haxhaj - Semetishtë, SuharekëLapidari i Dëshmorit Haxhë Haxhaj - Semetishtë, SuharekëSemetishtëFamilja2018
Lapidari i Dëshmorit Bislim L. Zekolli - Bllacë, SuharekëLapidari i Dëshmorit Bislim L. Zekolli - Bllacë, SuharekëBllacëOVL-UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve Imer M. Bytyci dhe Skender N. Bytyci - Nishor, SuharekëLapidari i Dëshmorëve Imer M. Bytyci dhe Skender N. Bytyci - Nishor, SuharekëNishor
Objekt i Trashegimisë së familjes Berisha - SuharekëObjekt i Trashegimisë së familjes Berisha - SuharekëSuharekë
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Reshtan, SuharekëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Reshtan, SuharekëRashtanKomuna
Lapidari i Dëshmorit Avni R. Hodaj - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëKomuna, Familja
Shtëpi ku u mbajtën takimet e UÇK-së gjatë viteve 1998-1999 - Bllacë, SuharekëShtëpi ku u mbajtën takimet e UÇK-së gjatë viteve 1998-1999 - Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-se2018
Ambulanca Ushtarake I e Batalionit II Brigada 123 ZOP e UÇK-së 1998 - Budakovë, SuharekëAmbulanca Ushtarake I e Batalionit II Brigada 123 ZOP e UÇK-së 1998 - Budakovë, SuharekëBudakovëVeteranët e Brigadës 1232010
Shtabi i UÇK-së i Kompanisë III - Peqan, SuahrekëShtabi i UÇK-së i Kompanisë III - Peqan, SuahrekëPeqanVeteranët e UÇK-së2018
Pllakë Përkujtimore e Kuzhinës së UÇK-së - Bllacë, SuharekëPllakë Përkujtimore e Kuzhinës së UÇK-së - Bllacë, SuharekëBllacëOVL e UÇK-së2018
Pllakë Përkujtimore Dalja e UÇK-së - Studençan, SuharekëPllakë Përkujtimore Dalja e UÇK-së - Studençan, SuharekëStudençanFshati2008
Vendi i Rënies së Dëshmorit Zenel I. Morina - Stravuqinë, SuharekëStravuqinëFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Muhamet Krasniqi dhe Xhemajl Bytyçi - Peqan, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorëve Muhamet Krasniqi dhe Xhemajl Bytyçi - Peqan, SuharekëPeqanFshati
Qendra e Parë e Rekrutimit të Ushtarëve të UÇK-së - Dobërdelan, SuharekëQendra e Parë e Rekrutimit të Ushtarëve të UÇK-së - Dobërdelan, SuharekëDobërdelanVeteranët e Brigadës 1232010
Shtabi i UÇK-së Brigada 121 Shtabi i UÇK-së Brigada 121 "Kumanova" - Luzhnicë, SuharekëLuzhnicëVeteranët e Brigadës 1212007
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Duhël, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Duhël, SuharekëDuhëlSHVL e UÇK-së2002
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Fetah Gega dhe Xhavit Bajraktari - Sopijë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Fetah Gega dhe Xhavit Bajraktari - Sopijë, SuharekëSopijë
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Peqan, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Peqan, SuharekëPeqanFshati2003
Vendi i Rënies së Dëshmorit Skender N. Bytyqi - Peqan, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Skender N. Bytyqi - Peqan, SuharekëPeqanFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorit Murat Kadriaj - Budakovë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Murat Kadriaj - Budakovë, SuharekëBudakovëFshati2000
Lapidari i UÇK-së - Grejçec, SuharekëLapidari i UÇK-së - Grejçec, SuharekëGrejçecKomuna
Pllakë Përkujtimore e Martirëve të Fabrikës Ballkan - SuharekëSuharekëPuntorët e Fabrikës2010
Varrezat e Martirëve - Savrovë, SuharekëVarrezat e Martirëve - Savrovë, SuharekëSavrovëFshati2001
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Shyqeri Z. Ajvazi e Mehmetali J. Ajvazi - Suharekë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Shyqeri Z. Ajvazi e Mehmetali J. Ajvazi - Suharekë, SuharekëSuharekëFamilja2008
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Bafti J. Shala dhe Selim S. Veseli - Bukosh, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Bafti J. Shala dhe Selim S. Veseli - Bukosh, SuharekëBukoshFamilja
Varrezat e Martirëve - Sopijë, SuharekëVarrezat e Martirëve - Sopijë, SuharekëSopijëFshati
Varrezat e Martirëve - Leshan, SuharekëVarrezat e Martirëve - Leshan, SuharekëLeshanFamilja
Varrezat e Martirëve - Dragaqinë, SuharekëVarrezat e Martirëve - Dragaqinë, SuharekëDragaqinëFshati2000
Varrezat e Martirëve - Vraniq, SuharekëVarrezat e Martirëve - Vraniq, SuharekëVraniqKomuna
Lapidari i Martirëve - Dragaqinë, SuharekëLapidari i Martirëve - Dragaqinë, SuharekëDragaqinëFshati2000
Vendi i Rënies së Dëshmorit Xhemajl Rexha - Papaz, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Xhemajl Rexha - Papaz, SuharekëPapazFshati2002
Vendi i Rënies së Dëshmorit Zaim Muqaj - Vraniq, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Zaim Muqaj - Vraniq, SuharekëVraniqFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Mejdi E. Xhaferi - Semetishtë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Mejdi E. Xhaferi - Semetishtë, SuharekëSemetishtëFshati2002
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Grejkoc, SuharekëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Grejkoc, SuharekëGrejkocKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Besnik Muçaj - Vraniq, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Besnik Muçaj - Vraniq, SuharekëVraniq
Vendi i Rënies së Dëshmorit Hazi I. Bytyçi - Peqan, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Hazi I. Bytyçi - Peqan, SuharekëPeqanSHVL e UÇK-se
Pllakë Përkujtimore - Sllapuzhan, SuharekëPllakë Përkujtimore - Sllapuzhan, SuharekëSllapuzhan2002
Lapidari i Dëshmorëve: Harif Elshani, Xhavit Syla, Vehbi Jahaj - Sllapuzhan, SuharekëLapidari i Dëshmorëve: Harif Elshani, Xhavit Syla, Vehbi Jahaj - Sllapuzhan, SuharekëSllapuzhanFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorit Kadri S. Kokollari - Mohlan, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Kadri S. Kokollari - Mohlan, SuharekëMohlanFamilja2002
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ismet Jashari - Kumanova - Bllacë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Ismet Jashari - Kumanova - Bllacë, SuharekëBllacëSHVL e UÇK-se
Lapidari i Dëshmorit Zenel I. Morina - Stravuqinë, SuharekëLapidari i Dëshmorit Zenel I. Morina - Stravuqinë, SuharekëStravuqinëFamilja2002
Vendi i Rënies së Dëshmorit Fadil Sh. Elshani - Sopijë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Fadil Sh. Elshani - Sopijë, SuharekëSopijëFamilja
Lapidari i Dëshmorit Muhamet S. Kabashi - Krushicë e Poshtme, SuharekëLapidari i Dëshmorit Muhamet S. Kabashi - Krushicë e Poshtme, SuharekëKrushicë e PoshtmeFshati2002
Lapidari i Dëshmorëve: Milazim Kiçina dhe Enver Bytyçi - Peqan, SuharekëLapidari i Dëshmorëve: Milazim Kiçina dhe Enver Bytyçi - Peqan, SuharekëPeqanFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorit Hamdi A. Gashi - Semetishë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Hamdi A. Gashi - Semetishë, SuharekëSemetishtëFamilja2010
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Vraniq, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Vraniq, SuharekëVraniqFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Grejkoc, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Grejkoc, SuharekëGrejkocFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dvoran, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dvoran, SuharekëDvoranFshati2000
Lapidari i Martirëve - SuharekëLapidari i Martirëve - SuharekëSuharekëKomuna2002
Lapidari i Dëshmorëve - Budakovë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve - Budakovë, SuharekëBudakovëFshati, Familja20007500
Lapidari i Dëshmorit Imer R. Krasniqi - Sllapuzhan, SuharekëLapidari i Dëshmorit Imer R. Krasniqi - Sllapuzhan, SuharekëSllapuzhanFamilja2002
Lapidari i Dëshmorëve - Samadraxhë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëFamilja2002
Lapidari i Dëshmorëve: Fadil R Kabashi dhe Fadil Sh Elshani - Sopijë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve: Fadil R Kabashi dhe Fadil Sh Elshani - Sopijë, SuharekëSopijëFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Leshan, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Leshan, SuharekëLeshanFshati
Lapidari i Dëshmorëve Demir Sh. Demiraj e Mirsad I. Musaj - Samadraxhë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve Demir Sh. Demiraj e Mirsad I. Musaj - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëFamilja2001
Vendi i Rënies së Dëshmorit Hysni R. Morina - Samadraxhë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Hysni R. Morina - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Zenel Morina - Peqan, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Zenel Morina - Peqan, SuharekëPeqanFamilja
Lapidari i Dëshmorit Kenan Halimi - SuharekëLapidari i Dëshmorit Kenan Halimi - SuharekëSuharekëFshati2001
Vendi i Rënies së Dëshmorit Xhevdet A. Gashi - Vraniq, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Xhevdet A. Gashi - Vraniq, SuharekëVraniqFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Bllacë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve - Bllacë, SuharekëBllacëFshati2000
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Studenqan, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Studenqan, SuharekëStudençanKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Samadraxhë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Samadraxhë, SuharekëSamadraxhëKomuna, Familja2002
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Mushtishtë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Mushtishtë, SuharekëMushtishtëFshati
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Maqitevë, SuharekëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Maqitevë, SuharekëMaçitevëFshati
Automjeti i Djegur nga Lufta 1998-99 - Krushicë e Poshtme, MalishevëAutomjeti i Djegur nga Lufta 1998-99 - Krushicë e Poshtme, MalishevëKrushicë e PoshtmeVeteranët e Brigadës 123
Vendi i Rënies së Dëshmorit Xhavit Sylaj - Semetishtë, SuharekëVendi i Rënies së Dëshmorit Xhavit Sylaj - Semetishtë, SuharekëSemetishtë
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dubravë, SuharekëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dubravë, SuharekëDubravëFshati
Lapidari i Dëshmorit Indrit L. Cara - Semetishtë, SuharekëLapidari i Dëshmorit Indrit L. Cara - Semetishtë, SuharekëSemetishtëFshati
Lapidari i Dëshmorëve - Reqan, SuharekëLapidari i Dëshmorëve - Reqan, SuharekëReqanFshati2000
Lapidari i Dëshmorit Ahmet Kaçiku - Petrovë, ShtimeLapidari i Dëshmorit Ahmet Kaçiku - Petrovë, ShtimePetrovëBashkëluftëtarët
Shtatorja e William Walker - ReçakShtatorja e William Walker - ReçakReçakAMKMK2016-201798,895.00
Lapidari i Dëshmorëve - Carralevë, ShtimeLapidari i Dëshmorëve - Carralevë, ShtimeCarralevë
Lapidari i Dëshmorit Enver H. Rashiti - Reçak, ShtimeLapidari i Dëshmorit Enver H. Rashiti - Reçak, ShtimeReçakFamilja2020
Kazerma e UÇK-së Brigada 60 - Llanishtë, ShtimeKazerma e UÇK-së Brigada 60 - Llanishtë, ShtimeLlanishtëBashkëfshatarët2018
Lapidari i UÇK-së - ShtimeLapidari i UÇK-së - ShtimeShtimeKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Xhemajl R. Rexhaj - Llanishtë, ShtimeVendi i Rënies së Dëshmorit Xhemajl R. Rexhaj - Llanishtë, ShtimeLlanishtëFshati2018
Lapidari i Dëshmorëve - Belincë, ShtimeLapidari i Dëshmorëve - Belincë, ShtimeBelincëFamilja, Bashkëluftëtarët
Lapidari i Dëshmorëve: Driton Islami dhe Sadik Bega - Slivovë, ShtimeLapidari i Dëshmorëve: Driton Islami dhe Sadik Bega - Slivovë, ShtimeSlivovëOVL-UÇK-së, Familja2020
Lapidari i Dëshmorës Emine Troshupa - Belincë, ShtimeLapidari i Dëshmorës Emine Troshupa - Belincë, ShtimeBelincëBashkëluftëtarët
Lapidari i Dëshmorit Shaqir Z. Berisha - Reçak, ShtimeLapidari i Dëshmorit Shaqir Z. Berisha - Reçak, ShtimeReçakBashkëluftëtarët
Lapidar i Dëshmorit Shefket A. Muhadini - Petrovë, ShtimeLapidar i Dëshmorit Shefket A. Muhadini - Petrovë, ShtimePetrovëFshati2001
Shtatorja e Dëshmorit Jetë A. Hasani - ShtimeShtatorja e Dëshmorit Jetë A. Hasani - ShtimeShtimeBashkëfshatarët2007
Varrezat e Dëshmorëve të UÇK-së - ShtimeVarrezat e Dëshmorëve të UÇK-së - ShtimeShtimeKomuna15 Shkurt 2018
Memoriali i Dëshmorëve të UÇK-së - Mollopolcë, ShtimeMemoriali i Dëshmorëve të UÇK-së - Mollopolcë, ShtimeMollopolcëKomuna2015
Lapidari i Dëshmorëve - ShtimeLapidari i Dëshmorëve - ShtimeShtimeKomuna
Pllakë Përkujtimore e Spitalit Ushtarak të Zonës së Ferizajit - Mollopolcë, ShtimePllakë Përkujtimore e Spitalit Ushtarak të Zonës së Ferizajit - Mollopolcë, ShtimeMollopolcëSpitali Ferizaj2005
Vendi i Rënies së Dëshmorit Afrim Xh. Syla - Petrovë, ShtimeVendi i Rënies së Dëshmorit Afrim Xh. Syla - Petrovë, ShtimePetrovëBashkëfshatarët2001
Lapidari i Dëshmorit Atnan M. Krasniqi - Mollopolcë, ShtimeLapidari i Dëshmorit Atnan M. Krasniqi - Mollopolcë, ShtimeMollopolcëFshati2001
Lapidari i Dëshmorit Hajriz Muhadini - Mollopolcë, ShtimeLapidari i Dëshmorit Hajriz Muhadini - Mollopolcë, ShtimeMollopolcëFshati2001
Vendi i Rënies së Dëshmorit Islam H. Neziraj - Petrovë, ShtimeVendi i Rënies së Dëshmorit Islam H. Neziraj - Petrovë, ShtimePetrovëBashkëfshatarët2001
Lapidari i Dëshmorit Xhemshir E. Xhemshiri - Petrovë, ShtimeLapidari i Dëshmorit Xhemshir E. Xhemshiri - Petrovë, ShtimePetrovëFshati2001
Lapidari i Dëshmorëve: Alush F. Mustafa dhe Istref R. Emini - Belincë, ShtimeLapidari i Dëshmorëve: Alush F. Mustafa dhe Istref R. Emini - Belincë, ShtimeBelincëFshati2009
Lapidari i Dëshmorit Besim Sopa dhe Martirit Emin Halili - Gjyrkovc, ShtimeLapidari i Dëshmorit Besim Sopa dhe Martirit Emin Halili - Gjyrkovc, ShtimeGjurkocFshati, Komuna2020
Lapidari i Dëshmorëve: Jetë A. Hasani e Arben R. Hyseni - Godanc, ShtimeLapidari i Dëshmorëve: Jetë A. Hasani e Arben R. Hyseni - Godanc, ShtimeGodancKomuna2020
Lapidari i Dëshmorëve: Ruzhdi I. Salihu, Afir I. Bajrami, Sokol Rr. Dauti - Zborc, ShtimeLapidari i Dëshmorëve: Ruzhdi I. Salihu, Afir I. Bajrami, Sokol Rr. Dauti - Zborc, ShtimeZborcFshati2002
Objekt i Trashëgimisë së Luftës së UÇK-së Sali dhe Gani Saramati - Dobrushtë, PrizrenObjekt i Trashëgimisë së Luftës së UÇK-së Sali dhe Gani Saramati - Dobrushtë, PrizrenDobrushtaFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorit Astrit Suli - Gorozhup, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Astrit Suli - Gorozhup, PrizrenGorozhupOVL e UÇK-se
Vendi i Rënies së Dëshmorit Florim Rushiti - Milaj, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Florim Rushiti - Milaj, PrizrenMilajOVL e UÇK-se
Vendi i Rënies së Dëshmorëve, Operacioni Shigjeta - Kushnin, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorëve, Operacioni Shigjeta - Kushnin, PrizrenKushninOVL e UÇK-se
Lapidari i Dëshmorit Mehmet Qunaj dhe Martirëve - Kojushë, PrizrenLapidari i Dëshmorit Mehmet Qunaj dhe Martirëve - Kojushë, PrizrenKojushëFshati2010
Lapidari i Dëshmorit Reshat F. Çoçaj - Tupec, PrizrenLapidari i Dëshmorit Reshat F. Çoçaj - Tupec, PrizrenTupecKomuna15,000.00 Euro.
Busti i Dëshmorit Zenun R. Çoçaj - Gjonaj, PrizrenBusti i Dëshmorit Zenun R. Çoçaj - Gjonaj, PrizrenGjonajKomuna, Drejtoria e Arsimit2020
Memoriali i Martirëve - Korishë, PrizrenMemoriali i Martirëve - Korishë, PrizrenKorishëKomuna2016
Memoriali i Dëshmorëve - Billushë, PrizrenMemoriali i Dëshmorëve - Billushë, PrizrenBillushëFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kushtendil, PrizrenLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kushtendil, PrizrenKushtendilOVL UÇK
Vendi i Rënies së Dëshmorit Salih Zenuni - Gorozhup, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Salih Zenuni - Gorozhup, PrizrenGorozhupOVL e UÇK-se
Kulla- Muze e Jeshkoës - Jeshkovë, PrizrenKulla- Muze e Jeshkoës - Jeshkovë, PrizrenJeshkovëMinistria
Vendi i Rënies së Dëshmorit Hasim J. Maliqaj - Poslishtë, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Hasim J. Maliqaj - Poslishtë, PrizrenPoslishtëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Jah I. Hoti - Planejë, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Jah I. Hoti - Planejë, PrizrenPllanejëKomuna e Rahovecit
Vendi i Rënies së Dëshmorit Isuf M. Bala - Skorobisht, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Isuf M. Bala - Skorobisht, PrizrenSkorobishtëVeteranët e Batalionit Kabashi
Vendi i Rënies së Dëshmorëve - Mazrek, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorëve - Mazrek, PrizrenMazrekëAsociacioni i Veteranëve të UÇK-së, Prizren
Memoriali i Dëshmorëve - Gorozhup, PrizrenMemoriali i Dëshmorëve - Gorozhup, PrizrenGorozhupKomuna2015rreth 80,000.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Piranë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Piranë, PrizrenPiranëFshati
Lapidari i Dëshmorit Mirishit Krasniqi - Korishë, PrizrenLapidari i Dëshmorit Mirishit Krasniqi - Korishë, PrizrenKorishëOVL-UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve Ylber Z. Fanaj dhe Albrim Z. Fanaj - Vërmicë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve Ylber Z. Fanaj dhe Albrim Z. Fanaj - Vërmicë, PrizrenVërmicëFshati200220000
Lapidari i Dëshmorit Faik B. Çabrati - Planejë, PrizrenLapidari i Dëshmorit Faik B. Çabrati - Planejë, PrizrenPllanejëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lubiqevë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lubiqevë, PrizrenLubiqevë2002220000
Busti i Dëshmorit Reshat Çoçaj - Gjonaj, PrizrenBusti i Dëshmorit Reshat Çoçaj - Gjonaj, PrizrenGjonajKomuna MKRS - Presidenca2005
Vendi i Rënies së Dëshmorit Muharrem Samahodaj - Krajk, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Muharrem Samahodaj - Krajk, PrizrenKrajk
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Jeshkovë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Jeshkovë, PrizrenJeshkovëOVL-UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit - Kushnin, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit - Kushnin, PrizrenKushninFshati
Lapidari i Dëshmorit Sinan S. Thaqi - Zojz, PrizrenLapidari i Dëshmorit Sinan S. Thaqi - Zojz, PrizrenZojzFshati200814000
Lapidari i Ushtarëve: David A. Gibbs dhe Kevin L. Roichert - PrizrenLapidari i Ushtarëve: David A. Gibbs dhe Kevin L. Roichert - PrizrenPrizren
Lapidari i Dëshmorit Bejtë A. Kajdomqaj - Dedaj, PrizrenLapidari i Dëshmorit Bejtë A. Kajdomqaj - Dedaj, PrizrenDedajKomuna, Fshati
Lapidari Hoçë e Qytetit - Hoçë e Qytetit, PrizrenLapidari Hoçë e Qytetit - Hoçë e Qytetit, PrizrenHoçë e QytetitDonatorë privat dhe Fshati.30,000.00 Euro.
Shtatorja e Dëshmorit Remzi Ademaj - PrizrenShtatorja e Dëshmorit Remzi Ademaj - PrizrenPrizrenKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve - Planejë, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorëve - Planejë, PrizrenPllanejëOVL e UÇK-se
Lapidari i Dëshmorëve - Randobravë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve - Randobravë, PrizrenRandobravëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Lez, PrizrenLapidari i Dëshmorëve - Lez, PrizrenLezOVL-UÇK-së
Memoriali i Mujë Krasniqit dhe 42 të Vrarëve - Pashtrik, PrizrenMemoriali i Mujë Krasniqit dhe 42 të Vrarëve - Pashtrik, PrizrenPashtrikAMKMK2018-2019123,350.92 Euro.
Lapidari i Dëshmorit Remzi Ademaj (Petriti) - Nashec, PrizrenLapidari i Dëshmorit Remzi Ademaj (Petriti) - Nashec, PrizrenNashecFshati
Varrezat e Martirëve - Tusuz, PrizrenVarrezat e Martirëve - Tusuz, PrizrenTusuz
Lapidari i Dëshmorit Ekrem Rexha (Drini) - PrizrenLapidari i Dëshmorit Ekrem Rexha (Drini) - PrizrenPrizrenKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Zhur, PrizrenLapidari i Dëshmorëve - Zhur, PrizrenZhurKomuna
Lapidari i Dëshmorit Hysni Temaj - Kushnin, PrizrenLapidari i Dëshmorit Hysni Temaj - Kushnin, PrizrenKushninFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - PrizrenLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - PrizrenPrizrenKomuna
Kompleksi Memorial Dëshmorët e UÇK-së - Landovicë, PrizrenKompleksi Memorial Dëshmorët e UÇK-së - Landovicë, PrizrenLandovicëMMPH, Komuna2002
Lapidari i UÇK-së - Zhur, PrizrenLapidari i UÇK-së - Zhur, PrizrenZhurVeteranët e fshatit dhe donator privat
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lubizhd e Hasit, PrizrenMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lubizhd e Hasit, PrizrenLubizhdë e HasitFshati
Lapidari i Dëshmorëve: Rexhep Kukaj, Halim Ahmetaj, Murat Kabashi - Korishë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve: Rexhep Kukaj, Halim Ahmetaj, Murat Kabashi - Korishë, PrizrenKorishëFshati
Lapidar i NATO-së - PrizrenLapidar i NATO-së - PrizrenPrizren
Vendi i Rënies së Dëshmorit Hamez Arif Ukaj - Planejë, PrizrenVendi i Rënies së Dëshmorit Hamez Arif Ukaj - Planejë, PrizrenPllanejëOVL e UÇK-se
Varrezat e Martirëve - Randobravë, PrizrenVarrezat e Martirëve - Randobravë, PrizrenRandobravëFamilja200071000 Euro
Varrezat e Dëshmorëve - Lez, PrizrenVarrezat e Dëshmorëve - Lez, PrizrenLezAsocacioni i Veteraneve të UÇK-së
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Kushnin, PrizrenVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Kushnin, PrizrenKushninKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve - Mazrek, PrizrenLapidari i Dëshmorëve - Mazrek, PrizrenMazrekëKomuna, Fshati
Lapidari i Dëshmorëve: Sali I. Saramati e Gani H. Saramati - Dobrushtë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve: Sali I. Saramati e Gani H. Saramati - Dobrushtë, PrizrenDobrushtaFshati
Memoriali i Martirëve - Krushë e Vogël, PrizrenMemoriali i Martirëve - Krushë e Vogël, PrizrenKrushë e VogëlFshati, Komuna
Shtatorja e Dëshmorit Xhevat Berisha - PrizrenShtatorja e Dëshmorit Xhevat Berisha - PrizrenPrizrenShoqata e veteranve te luftes dhe Donator
Shtatorja e Dëshmorit Ismet Jashari Shtatorja e Dëshmorit Ismet Jashari "Kumanova"- PrizrenPrizrenFamilja dhe Donator
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Jeshkovë, PrizrenVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Jeshkovë, PrizrenJeshkovëKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Ismajl I. Kryeziu - Dushanovë, PrizrenShtatorja e Dëshmorit Ismajl I. Kryeziu - Dushanovë, PrizrenDushanovëKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Pal Paluca - PrizrenShtatorja e Dëshmorit Pal Paluca - PrizrenPrizrenKomuniteti i Fshatit Trepetnicë dhe Donator
Lapidari i Dëshmorëve: Hajdar A Shala dhe Musli F. Gashi - Atmagjë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve: Hajdar A Shala dhe Musli F. Gashi - Atmagjë, PrizrenAtmagjëFshati
Varrezat e Martirëve - Landovicë, PrizrenVarrezat e Martirëve - Landovicë, PrizrenLandovicëFamilja
Shtabi i Logjistikës në Kuadër të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së - Landovicë, PrizrenShtabi i Logjistikës në Kuadër të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së - Landovicë, PrizrenLandovicëOVL e UÇK-se
Shtabi Lokal i UÇK-së - Piranë, PrizrenShtabi Lokal i UÇK-së - Piranë, PrizrenPiranëVeteranët e Fshatit
Lapidari i Dëshmorëve - Landovicë, PrizrenLapidari i Dëshmorëve - Landovicë, PrizrenLandovicëFshati
Shtabi i Batalionit të 2-të Brigada 125 Z.O.P. - Kabash, PrizrenShtabi i Batalionit të 2-të Brigada 125 Z.O.P. - Kabash, PrizrenKabashVeteranët e Batalionit Kabashi
Shtabi i Brigadës 125 - Jeshkovë, PrizrenShtabi i Brigadës 125 - Jeshkovë, PrizrenJeshkovëOVL UÇK
Vendi i Rënies së Dëshmorit Bedri V. Shala - JunikVendi i Rënies së Dëshmorit Bedri V. Shala - JunikJunikFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - JunikLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - JunikJunikKomuna
Shtatorja e Edmond Hoxhës - JunikShtatorja e Edmond Hoxhës - JunikJunikKomuna, AMKMK50,000.00 + 39,002.00
Lapidari Dëshmorit Bashkim A. Leku - JunikLapidari Dëshmorit Bashkim A. Leku - JunikJunikFamilja
Memoriali i Dëshmorëve - Trubohovc, IstogMemoriali i Dëshmorëve - Trubohovc, IstogTrubohovcKomuna, Familja,2019
Bust i Dëshmorit Milazim S. Mavraj - IstogBust i Dëshmorit Milazim S. Mavraj - IstogIstogKomuna2020
Lapidari i Dëshmorëve - Studenicë, IstogLapidari i Dëshmorëve - Studenicë, IstogStudenicëKomuna, Familja
Lapidari Lapidari "Dëshmorët e 8 Majit" - Trubuhoc, IstogTrubohovcDonatori Privat Kreshnik Shabani
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Vrellë, IstogLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Vrellë, IstogVrellëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - IstogLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - IstogIstogKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Orrobërd, IstogLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Orrobërd, IstogOrrobërdëKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Shushicë, IstogLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Shushicë, IstogShushicëKomuna, Familja
Memorial i Martirëve - Rakosh, IstogMemorial i Martirëve - Rakosh, IstogRakoshKomuna
Kompleksi Memorial Kompleksi Memorial "Dëshmorët e Kombit" - Vrellë, IstogVrellëAMKMK2018-2022882,003.72 Euro.
Lapidari i Dëshmorit Arif S. Hysenaj - IstogLapidari i Dëshmorit Arif S. Hysenaj - IstogIstogKomuna2020
Lapidari i Dëshmorëve: Luljeta Sh. Bujupi e Hysen K. Bujupi - IstogLapidari i Dëshmorëve: Luljeta Sh. Bujupi e Hysen K. Bujupi - IstogIstogKomuna2020
Lapidari i Martirëve - Studenicë, IstogLapidari i Martirëve - Studenicë, IstogStudenicë
Vendi i Rënies së Dëshmorit Naim R. Arifaj - IstogVendi i Rënies së Dëshmorit Naim R. Arifaj - IstogIstogFamilja
Lapidari i Martirëve - Saradran, IstogLapidari i Martirëve - Saradran, IstogSaradranKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Saradran, IstogLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Saradran, IstogSaradranFamilja
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Saradran, IstogMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Saradran, IstogSaradranKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Blerim H. Kelmendi - Dobrushë, IstogVendi i Rënies së Dëshmorit Blerim H. Kelmendi - Dobrushë, IstogDobrushëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Prigodë, IstogLapidari i Dëshmorëve - Prigodë, IstogPrigodëAMKMK201920,121.93 Euro.
Memoriali i Martirëve - Kashicë, IstogMemoriali i Martirëve - Kashicë, IstogKashicëFamilja dhe Komuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Qazim A. Hakaj, Nexhmedin B. Hakaj, Sylë K. Qeta - Kaliqan, IstogVendi i Rënies së Dëshmorëve: Qazim A. Hakaj, Nexhmedin B. Hakaj, Sylë K. Qeta - Kaliqan, IstogKaliqanFamilja, OVL e UÇK-së
Memoriali Memoriali "Ibrahim Rugova" - IstogIstogKomuna dhe AMKMK2016-2019AMKMK - 183,816.60 Euro.
Varri i Martirëve Kelmendi - Dubovë e Vogël, IstogVarri i Martirëve Kelmendi - Dubovë e Vogël, IstogDubovë e VogëlFamilja2020
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Luan Krasniqi, Hamdi Qeta e Demush Mavraj - Kashicë, IstogVendi i Rënies së Dëshmorëve Luan Krasniqi, Hamdi Qeta e Demush Mavraj - Kashicë, IstogKashicëFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Martirëve - Guskë, GjakovëLapidari i Martirëve - Guskë, GjakovëGuskëKomuna, Familja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Albesian S. Mataj - Piskotë, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Albesian S. Mataj - Piskotë, GjakovëPiskotëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Agim Quni e Binak Ahmeti - Molliqë, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Agim Quni e Binak Ahmeti - Molliqë, GjakovëMolliqFamilja
Lapidari i të Masakruarve në Urën e Taliqit - GjakovëLapidari i të Masakruarve në Urën e Taliqit - GjakovëGjakovëFondacioni Behgjet Pacolli
Lapidari Lapidari "Masakra e Kralanit" - Kralan, GjakovëKralan
Lapidari i Martirëve - Meqë, GjakovëLapidari i Martirëve - Meqë, GjakovëMeqëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Kralan, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Kralan, GjakovëKralanKomuna
Lapidari i Martirëve - GjakovëLapidari i Martirëve - GjakovëGjakovëKomuna
Lapidari i Martirëve - Ramoc, GjakovëLapidari i Martirëve - Ramoc, GjakovëRamocKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve - Morinë, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Morinë, GjakovëMorinëFamilja, Fshati
Lapidari i Martirëve - Dallashaj, GjakovëLapidari i Martirëve - Dallashaj, GjakovëDallashajKomuna, Familja
Lapidari i Martirëve - Babaj i Bokës, GjakovëLapidari i Martirëve - Babaj i Bokës, GjakovëBabaj i Bokës
Varrezat e Martirëve - GjakovëVarrezat e Martirëve - GjakovëGjakovëKomuna
Lapidari i Martirëve - Shishmon, GjakovëLapidari i Martirëve - Shishmon, GjakovëShishmonKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Sheremet, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Sheremet, GjakovëSheremetKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Piskotë, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Piskotë, GjakovëPiskotëKomuna, Familja
Lapidari i Martirëve - Koronicë, GjakovëLapidari i Martirëve - Koronicë, GjakovëKoronicëKomuna
Varrezat e Dëshmorëve - Rogovë, GjakovëVarrezat e Dëshmorëve - Rogovë, GjakovëRogovëKomuna, Fshati
Busti i Dëshmorit Shaban A. Golaj - Lipovec, GjakovëBusti i Dëshmorit Shaban A. Golaj - Lipovec, GjakovëLipovecKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Shishmon, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Shishmon, GjakovëShishmonKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Molliq, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Molliq, GjakovëMolliqKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dobrosh, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dobrosh, GjakovëDobroshKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Ponoshec, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Ponoshec, GjakovëPonoshecFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Devë, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Devë, GjakovëDevëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Hysni H. Jetullahu dhe Bejzat Z. Krasniqi - Pashtrik, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Hysni H. Jetullahu dhe Bejzat Z. Krasniqi - Pashtrik, GjakovëPashtrikFamilja2020
Memoriali i Dëshmorëve - Ponoshec, GjakovëMemoriali i Dëshmorëve - Ponoshec, GjakovëPonoshecKomuna
Vend i Rënies së Dëshmorit Haxhi Halil Hoti - Pashtrik, GjakovëVend i Rënies së Dëshmorit Haxhi Halil Hoti - Pashtrik, GjakovëPashtrikFamilja20201500
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Muhamet I. Ukshini dhe Shkelzen S. Syla - Morinë, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Muhamet I. Ukshini dhe Shkelzen S. Syla - Morinë, GjakovëMorinëFamilja, OVL e UÇK-së
Varrezat e Dëshmorëve - Dobrosh, GjakovëVarrezat e Dëshmorëve - Dobrosh, GjakovëDobroshFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Goden, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Goden, GjakovëGoden
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rakovinë, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rakovinë, GjakovëRakovinë
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Skivjan, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Skivjan, GjakovëSkivjanFamilja
Kompleksi Memorial Kompleksi Memorial "Dëshmorët e Jabllanicës" - Jabllanicë, GjakovëJabllanicëDonatorë Privat dhe AMKMK2000-2022AMKMK- 127,819.50 Euro
Vendi i Rënies së Dëshmorit Imer D. Agushi - Gërqinë, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Imer D. Agushi - Gërqinë, GjakovëGërqinëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Cërmjan, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Cërmjan, GjakovëCërmjanKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Gregoc, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Gregoc, GjakovëGregoc
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sali Cekaj - Koshare, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Sali Cekaj - Koshare, GjakovëKoshareFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Pacaj, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Pacaj, GjakovëPacajKomuna, Familja
Varrezat e Dëshmorëve - Smolicë, GjakovëVarrezat e Dëshmorëve - Smolicë, GjakovëSmolicë
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rogovë, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rogovë, GjakovëRogovëFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorëve nga Vitia, Shkupi dhe Peja - Koshare, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve nga Vitia, Shkupi dhe Peja - Koshare, GjakovëKoshareFamilja, OVL e UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Afrim Krasniqi, Ramush Shatrolli, Liman Reka, Florim Maliqi - Koshare, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Afrim Krasniqi, Ramush Shatrolli, Liman Reka, Florim Maliqi - Koshare, GjakovëKoshareFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Gasper Krasniqi - Ujz, GjakovëLapidari i Dëshmorit Gasper Krasniqi - Ujz, GjakovëUjzKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - GjakovëGjakovëKomuna
Varrezat e Martirëve: Binak Ahmeti e Agim Quni - Molliq, GjakovëVarrezat e Martirëve: Binak Ahmeti e Agim Quni - Molliq, GjakovëMolliqFamilja
Varrezat e Dëshmorëve: Rifat Salihu, Shefqet Dervishaj dhe Blerim Ahmeti - Kralan, GjakovëVarrezat e Dëshmorëve: Rifat Salihu, Shefqet Dervishaj dhe Blerim Ahmeti - Kralan, GjakovëKralanKomuna, Familja
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Sadri Shala e Ilir Soba - Kralan, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Sadri Shala e Ilir Soba - Kralan, GjakovëKralanFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Fetah H. Krasniqi- Dobrosh, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Fetah H. Krasniqi- Dobrosh, GjakovëDobroshFamilja, OVL e UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorëve - Goden, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve - Goden, GjakovëGodenKomuna, Familja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve - Kralan, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Kralan, GjakovëKralanKomuna, OVL UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve - Hereq, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Hereq, GjakovëHereqKomuna
Lapidari i Dëshmorit Shaban A. Golaj - Dobrosh, GjakovëLapidari i Dëshmorit Shaban A. Golaj - Dobrosh, GjakovëDobroshFamilja
Lapidari i Dëshmorve - Rogovë, GjakovëLapidari i Dëshmorve - Rogovë, GjakovëRogovë
Lapidari i Dëshmorit Asllan S. Batusha - Piskotë, GjakovëLapidari i Dëshmorit Asllan S. Batusha - Piskotë, GjakovëPiskotë
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sadri Sh. Lokaj - Cerjan, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Sadri Sh. Lokaj - Cerjan, GjakovëCërmjanFamilja
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - GjakovëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - GjakovëGjakovëFamilja, Komuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Lokaj, Hadërgjonaj dhe Mazrekaj - Koshare, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Lokaj, Hadërgjonaj dhe Mazrekaj - Koshare, GjakovëKoshareKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Botushë, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Botushë, GjakovëBatushëFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorët dhe Martirit: Mustaf Avdullahi, Avdullah Avdullahi, Yer Xh Avdul - Popoc, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorët dhe Martirit: Mustaf Avdullahi, Avdullah Avdullahi, Yer Xh Avdul - Popoc, GjakovëPopoc
Vendi i Rënies së Dëshmorit Mhill N. Balaj - Firajë, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Mhill N. Balaj - Firajë, GjakovëFirajëOVL e UÇK-se
Vendi i Rënies së Martirëve - GjakovëVendi i Rënies së Martirëve - GjakovëGjakovë
Vendi i Rënies së Dëshmorit Luigj P. Mataj - Piskotë, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Luigj P. Mataj - Piskotë, GjakovëPiskotëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Fadil F. Tola - Meqë, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Fadil F. Tola - Meqë, GjakovëMeqëFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve - Vraniq, GjakovëLapidari i Dëshmorëve - Vraniq, GjakovëVraniq
Dëshmorët e Hereqit ne Koshare - Koshare, GjakovëDëshmorët e Hereqit ne Koshare - Koshare, GjakovëKoshareFmiljarët
Lapidari i Dëshmorëve: Rexhep Tafa, Mark Malota, Beat Goli dhe Martirët - Bec, GjakovëLapidari i Dëshmorëve: Rexhep Tafa, Mark Malota, Beat Goli dhe Martirët - Bec, GjakovëBecFshati200515000
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Hamdi I. Berisha dhe Kasim R. Shala - Bishtazhin, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorëve Hamdi I. Berisha dhe Kasim R. Shala - Bishtazhin, GjakovëBishtazhinOVL e UÇK-se
Lapidar i Dëshmorëve Shaban S. Morina e Shefqet H. Thaqi - Rogovë, GjakovëLapidar i Dëshmorëve Shaban S. Morina e Shefqet H. Thaqi - Rogovë, GjakovëRogovëOVL-UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Rexhep Ali Tafa - Bec, GjakovëLapidari i Dëshmorit Rexhep Ali Tafa - Bec, GjakovëBecFshati20045000
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Hereq, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Hereq, GjakovëHereqFshati, Komuna dhe AMKMKAMKMK-2020AMKMK-36,933.60 Euro.
Kompleksi Memorial Kompleksi Memorial "27 Prilli" - Mejë, GjakovëMejeKomuna e Gjakovës, AMKMK2013-2022rreth 280,000.00 Euro - Komuna e Gjakovës, 749,307.38 Euro- AMKMK
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Hereq, GjakovëVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Hereq, GjakovëHereqKomuna201940000
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Nivokaz, GjakovëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Nivokaz, GjakovëNivokazFshati dhe AMKMK2020AMKMK- 61,287.50 Euro.
Lapidari i Dëshmorit Mark Malota - Zadrellë, GjakovëLapidari i Dëshmorit Mark Malota - Zadrellë, GjakovëZadrellëFshati20202000
Lapidari i Martirëve - Rracaj, GjakovëLapidari i Martirëve - Rracaj, GjakovëRracajFamiljarët, Komuna dhe Qeveria.92,572.00 Euro.
Shtatorja e Dëshmorit Princ M. Ndrejaj -Ramoc, GjakovëShtatorja e Dëshmorit Princ M. Ndrejaj -Ramoc, GjakovëRamocKomuna
Varrezat e Dëshmorëve Xhevdet A. Kajtazi, Xhevat A. Kajtazi - Shishmon, GjakovëVarrezat e Dëshmorëve Xhevdet A. Kajtazi, Xhevat A. Kajtazi - Shishmon, GjakovëShishmon
Shtatore e Dëshmorit Agron O. Rama - GjakovëShtatore e Dëshmorit Agron O. Rama - GjakovëGjakovëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Urim A. Bytyqi - Duzhnjë, GjakovëLapidari i Dëshmorit Urim A. Bytyqi - Duzhnjë, GjakovëDuzhnjëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Xufë Gj. Idrizi - Bishtazhin, GjakovëVendi i Rënies së Dëshmorit Xufë Gj. Idrizi - Bishtazhin, GjakovëBishtazhinFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Tafil V. Osmani - KoshareVendi i Rënies së Dëshmorit Tafil V. Osmani - KoshareKoshareFamilja
Bust i Dëshmorit Haxhi H. Hoti (Komandant Lleshi) - Rogovë, GjakovëBust i Dëshmorit Haxhi H. Hoti (Komandant Lleshi) - Rogovë, GjakovëRogovëKomuna
Vendi i Rënies së Martires Shpresa Krasniqi - GjakovëVendi i Rënies së Martires Shpresa Krasniqi - GjakovëGjakovëFamilja
Varrezat e Martirëve - Gërqinë, GjakovëVarrezat e Martirëve - Gërqinë, GjakovëGërqinëFamilja
Lapidari i Dëshmorit Homez H. Zymberi - Madanaj, GjakovëLapidari i Dëshmorit Homez H. Zymberi - Madanaj, GjakovëMadanajFamilja
Memoriali i Dëshmorëve - Baballoq, DeçanMemoriali i Dëshmorëve - Baballoq, DeçanBaballoqFamilja, Komuna2018- Komuna e Deçanit.46,219.30- Komuna e Deçanit.
Memoriali i Dëshmorëve - Prilep, DeçanMemoriali i Dëshmorëve - Prilep, DeçanPrilepKomuna201755,471.30 Euro
Memoriali i Dëshmorëve - Lumbardh, DeçanMemoriali i Dëshmorëve - Lumbardh, DeçanLumbardhFamilja, Komuna2018- Komuna e Deçanit.
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lëbushë, DeçanLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lëbushë, DeçanLebush
Varrezat e Dëshmorëve - Kodrali, DeçanVarrezat e Dëshmorëve - Kodrali, DeçanKodraliKomuna2000
Busti i Heroit Mentor Tolaj - DeçanBusti i Heroit Mentor Tolaj - DeçanDeçanKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Salih B. Çekaj - DeçanShtatorja e Dëshmorit Salih B. Çekaj - DeçanDeçanKomuna, MMPH
Objekt i Trashegimisë së Luftës: Shtëpia e Salih Çekaj - Broliq, DeçanObjekt i Trashegimisë së Luftës: Shtëpia e Salih Çekaj - Broliq, DeçanBroliqKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Luan Haradinaj - DeçanShtatorja e Dëshmorit Luan Haradinaj - DeçanDeçanKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Ismet H. Ukaj - Strellc i Epërm, DeçanShtatorja e Dëshmorit Ismet H. Ukaj - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmKomuna
Busti i Dëshmorit Maxhun M. Cekaj - Irzniq, DeçanBusti i Dëshmorit Maxhun M. Cekaj - Irzniq, DeçanIrzniqKomuna
Kompleksi Memorial Dëshmorët e Kombit - Gllogjan, DeçanKompleksi Memorial Dëshmorët e Kombit - Gllogjan, DeçanGllogjanDonatorë Privat dhe Komuna1999-2012477,124.42 Euro
Vend i Rënies së Dëshmorit Ragip B. Hasanmetaj - Strellc i Epërm, DeçanVend i Rënies së Dëshmorit Ragip B. Hasanmetaj - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sokol Sejfijaj - Carrabreg, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Sokol Sejfijaj - Carrabreg, DeçanCarrabregFamilja
Lapidari i Familjes Ferizaj - Kodrali, DeçanLapidari i Familjes Ferizaj - Kodrali, DeçanKodraliKomuna24,000.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve të Carrabregut - Carrabreg i Ulët, DeçanLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve të Carrabregut - Carrabreg i Ulët, DeçanCarrabregKomuna202052,897.00 Euro.
Memoriali i Dëshmorëve - Sllup, DeçanMemoriali i Dëshmorëve - Sllup, DeçanSllupKomuna201843,372.79 Euro.
Varrezat e Dëshmorëve: Sadri Ahmetxhekaj dhe Metë Osmonaj - Isniq, DeçanVarrezat e Dëshmorëve: Sadri Ahmetxhekaj dhe Metë Osmonaj - Isniq, DeçanIsniqFamilja
Varrezat e Martirëve të Fshatiti Beleg - Beleg, DeçanVarrezat e Martirëve të Fshatiti Beleg - Beleg, DeçanBelegKomuna, Familja
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Shaptej, DeçanVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Shaptej, DeçanShaptejFamilja, OVL e UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Bilall I. Mazrekaj - Prilep, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Bilall I. Mazrekaj - Prilep, DeçanPrilepFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Blerim S. Lokaj - Dranoc, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Blerim S. Lokaj - Dranoc, DeçanDranocFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit: Patriot Berisha dhe Artan Lekaj - Lumbardh, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit: Patriot Berisha dhe Artan Lekaj - Lumbardh, DeçanLumbardhFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Hajdar dhe Tahir Dacaj - Irzniq, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorëve: Hajdar dhe Tahir Dacaj - Irzniq, DeçanIrzniqFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Halit R. Coka - Irzniq, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Halit R. Coka - Irzniq, DeçanIrzniqFamilja, OVL e UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Jusuf C. Kelmendi - Shaptej, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Jusuf C. Kelmendi - Shaptej, DeçanShaptejFamilja
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Carrabreg i Epërm, DeçanMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Carrabreg i Epërm, DeçanCarrabregFamilja, Komuna, AMKMKAMKMK-201942,029.77 euro.
Vendi i Rënies së Dëshmorit Haki D. Kameraj - Isniq, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Haki D. Kameraj - Isniq, DeçanIsniqFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Agim A. Selmanaj - Ratish i Ulët, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Agim A. Selmanaj - Ratish i Ulët, DeçanRatish i UlëtFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Agim B. Panxhaj - Dranoc, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Agim B. Panxhaj - Dranoc, DeçanDranocFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Lumbardh, DeçanLapidari i Dëshmorëve - Lumbardh, DeçanLumbardhFamilja
Lapidari i Arton I. Hasanaj e Naim M. Nimonaj - Gllogjan, DeçanLapidari i Arton I. Hasanaj e Naim M. Nimonaj - Gllogjan, DeçanGllogjan
Lapidari i Dëshmorit Avdi S. Mujaj - Strellc i Epërm, DeçanLapidari i Dëshmorit Avdi S. Mujaj - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmFamilja
Lapidari i Dëshmorit Beqir H. Qufaj - Prilep, DeçanLapidari i Dëshmorit Beqir H. Qufaj - Prilep, DeçanPrilepFamilja
Lapidari i Dëshmorëve Xhafer M. e Gani M. Balaj - Isniq, DeçanLapidari i Dëshmorëve Xhafer M. e Gani M. Balaj - Isniq, DeçanIsniqKomuna, OVL-UÇK-së, Familja
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Lavdim R. Likaj e Blerim A. Likaj - Carrabreg, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorëve: Lavdim R. Likaj e Blerim A. Likaj - Carrabreg, DeçanCarrabregFamilja
Lapidari i Dëshmorit Artan A. Mehmetaj - Irzniq, DeçanLapidari i Dëshmorit Artan A. Mehmetaj - Irzniq, DeçanIrzniq
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Irzniq, DeçanMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Irzniq, DeçanIrzniqQeveria
Varrezat e Dëshmorëve: Zeqë dhe Shpend Hasaj - Kodrali, DeçanVarrezat e Dëshmorëve: Zeqë dhe Shpend Hasaj - Kodrali, DeçanKodraliFamilja2000
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sinan H. Morina - Dashinoc, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Sinan H. Morina - Dashinoc, DeçanDashinocFamilja
Spitali Ushtarak i UÇK-së - Irzniq, DeçanSpitali Ushtarak i UÇK-së - Irzniq, DeçanIrzniqKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Burim S. Mustafaj e Shpend Z. Malaj - Pozhar, DeçanLapidari i Dëshmorëve: Burim S. Mustafaj e Shpend Z. Malaj - Pozhar, DeçanPozharFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Shaqë dhe Nijazi Ferizi - Kodrali, DeçanLapidari i Dëshmorëve: Shaqë dhe Nijazi Ferizi - Kodrali, DeçanKodrali
Lapidari i Dëshmorëve: Valton Spahiu e Beat Coli - Irzniq, DeçanLapidari i Dëshmorëve: Valton Spahiu e Beat Coli - Irzniq, DeçanIrzniqFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Armend T. Kukleci - Dranoc, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Armend T. Kukleci - Dranoc, DeçanDranocFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Arben T. Hajdaraj - Shaptej, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Arben T. Hajdaraj - Shaptej, DeçanShaptejFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Maxhun M. Cekaj - Carrabreg, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Maxhun M. Cekaj - Carrabreg, DeçanCarrabregFamilja
Lapidari i Dëshmorit Agim A. Mazrekaj - Voksh, DeçanLapidari i Dëshmorit Agim A. Mazrekaj - Voksh, DeçanVokshKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve: Agim Selmanaj, Luan Nimanaj, Shkelzen Haradinaj, Fatmir Nimanaj, Hasim Halilaj - Maznik, DeçanLapidari i Dëshmorëve: Agim Selmanaj, Luan Nimanaj, Shkelzen Haradinaj, Fatmir Nimanaj, Hasim Halilaj - Maznik, DeçanMaznikKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve të Deçanit - DeçanLapidari i Dëshmorëve të Deçanit - DeçanDeçanKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Brahim T. Demalijaj - Strellc i Epërm, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Brahim T. Demalijaj - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Xajë C. Kuqi - DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Xajë C. Kuqi - DeçanDeçanFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Zef Rr. Gjokaj, Qelë S. Ukaj - Pozhar, DeçanLapidari i Dëshmorëve: Zef Rr. Gjokaj, Qelë S. Ukaj - Pozhar, DeçanPozharFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Zenun M. Mataj e Nexhat A. Humaj - Baballoq, DeçanLapidari i Dëshmorëve: Zenun M. Mataj e Nexhat A. Humaj - Baballoq, DeçanBaballoqFamilja
Lapidari i Dëshmorit Arsim H. Pergjegjaj - Lumbardh, DeçanLapidari i Dëshmorit Arsim H. Pergjegjaj - Lumbardh, DeçanLumbardhFamilja
Memoriali i Dëshmorit Valiant N. Ferizaj - Kodrali, DeçanMemoriali i Dëshmorit Valiant N. Ferizaj - Kodrali, DeçanKodraliFamilja
Busti i Dëshmorit Sadri Vishaj - Beleg, DeçanBusti i Dëshmorit Sadri Vishaj - Beleg, DeçanBelegKomuna
Vend i Rënies së Dëshmorit Dinë R. Cenaj - Lloqan, DeçanVend i Rënies së Dëshmorit Dinë R. Cenaj - Lloqan, DeçanLloqanFamilja, OVL e UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Gazmend S. Lokaj- Prilep, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Gazmend S. Lokaj- Prilep, DeçanPrilepFamilja
Lapidari i Dëshmorit Miftar A. Bajraktaraj - Isniq, DeçanLapidari i Dëshmorit Miftar A. Bajraktaraj - Isniq, DeçanIsniqFamilja
Lapidari i Dëshmorit Musë A. Molliqaj - Llukë, DeçanLapidari i Dëshmorit Musë A. Molliqaj - Llukë, DeçanLlukëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Avni A. Pergjegjaj - Isniq, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Avni A. Pergjegjaj - Isniq, DeçanIsniqFamilja, OVL e UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Enver H. Avdimetaj - Strellc i Epërm, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Enver H. Avdimetaj - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmFamilja
Lapidari i Tre Dëshmorëve të Drenocit - Carrabreg, DeçanLapidari i Tre Dëshmorëve të Drenocit - Carrabreg, DeçanCarrabregFamilja, Komuna
Lapidari i Dëshmorëve - Gllogjan, DeçanLapidari i Dëshmorëve - Gllogjan, DeçanGllogjanKomuna
Lapidari i Dëshmorëve të Gramaçelit - Gramaçel, DeçanLapidari i Dëshmorëve të Gramaçelit - Gramaçel, DeçanGramaçelAMKMK201942,000.00 Euro.
Memoriali i Dëshmorëve - Isniq, DeçanMemoriali i Dëshmorëve - Isniq, DeçanIsniqKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve- Llukë, DeçanLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve- Llukë, DeçanLlukëKomuna, Fshati
Memoriali Dëshmorët e Prilepit - Prilep, DeçanMemoriali Dëshmorët e Prilepit - Prilep, DeçanPrilepKomuna dhe Familjarët
Lapidari i Dëshmorëve Elez R. Geci e Maxhun B. Berisha - Llukë e Epërme, DeçanLapidari i Dëshmorëve Elez R. Geci e Maxhun B. Berisha - Llukë e Epërme, DeçanLlukëKomuna, Familja
Memoriali i Dëshmorëve - Strellc i Epërm, DeçanMemoriali i Dëshmorëve - Strellc i Epërm, DeçanStrellc i EpërmKomuna201385,249.50 Euro.
Vendi i Rënies së Dëshmorit Naser Idrizaj - Carrabreg, DeçanVendi i Rënies së Dëshmorit Naser Idrizaj - Carrabreg, DeçanCarrabregFamilja
Memoriali i Dëshmorit Gëzim Ademaj - Ratish e Ulët, DeçanMemoriali i Dëshmorit Gëzim Ademaj - Ratish e Ulët, DeçanRatish i UlëtFamilja, Komuna
Lapidari i Dëshmorit Xhevat Q. Nitaj - Voksh, DeçanLapidari i Dëshmorit Xhevat Q. Nitaj - Voksh, DeçanVokshFamilja, Fshati2005
Lapidari i Dëshmorëve: Islam T. Lekaj, Arton A. Lekaj e Gani I. Lekaj - Lumbardh, DeçanLapidari i Dëshmorëve: Islam T. Lekaj, Arton A. Lekaj e Gani I. Lekaj - Lumbardh, DeçanLumbardh
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lloqan, DeçanLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lloqan, DeçanLloqanKomuna, Familja2019
Lapidari i Martirëve - Pobergjë, DeçanLapidari i Martirëve - Pobergjë, DeçanPobergjëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve Qazim H. e Përparim Q. Shala- Prapaqan, DeçanLapidari i Dëshmorëve Qazim H. e Përparim Q. Shala- Prapaqan, DeçanPrapaqanFamilja
Lapidari Dëshmorët e Rastavicës - Rastavicë, DeçanLapidari Dëshmorët e Rastavicës - Rastavicë, DeçanRastavicëKomuna
Busti i Dëshmorit Shefki A. Kuleta - Batllavë, PodujevëBusti i Dëshmorit Shefki A. Kuleta - Batllavë, PodujevëBatllavëKomuna, Shkolla
Lapidari i Dëshmorëve - Llapashticë e Poshtme, PodujevëLapidari i Dëshmorëve - Llapashticë e Poshtme, PodujevëLlapashticë e PoshtmeKomuna
Varreza të Dëshmorëve, Agron Rrahmani - Balloc, PodujevëVarreza të Dëshmorëve, Agron Rrahmani - Balloc, PodujevëBallocFamilja
Memoriali i Dëshmorëve - Bajqinë, PodujevëMemoriali i Dëshmorëve - Bajqinë, PodujevëBajqinëKomuna
Busti i Dëshmorit Ali A. Ajeti - Sfeçël, PodujevëBusti i Dëshmorit Ali A. Ajeti - Sfeçël, PodujevëSveçëlKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Ali Ajeti - PodujevëShtatorja e Dëshmorit Ali Ajeti - PodujevëPodujevëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Obrançë, PodujevëLapidari i Dëshmorëve - Obrançë, PodujevëObrangjKomuna
Lapidari Brigada 152, Shaban Shala - Peran, PodujevëLapidari Brigada 152, Shaban Shala - Peran, PodujevëPeran2020
Lapidari i Dëshmorëve - Pollatë, PodujevëLapidari i Dëshmorëve - Pollatë, PodujevëPollatëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Isuf H. Pollomi - Herticë, PodujevëLapidari i Dëshmorit Isuf H. Pollomi - Herticë, PodujevëPeranFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dobratinë, PodujevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Dobratinë, PodujevëDobratinëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Sfeçël, PodujevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Sfeçël, PodujevëSveçëlKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - PodujevëLapidari i Dëshmorëve - PodujevëPodujevëKomuna, OVL UÇK-së, donatorët
Busti i Dëshmorit Hasan Ramadani - Shajkoc, PodujevëBusti i Dëshmorit Hasan Ramadani - Shajkoc, PodujevëShajkocKomuna
Kompleksi Memorial Kompleksi Memorial "Baza e UÇK-së" - Lladoc, PodujevëLladocMMPH, AMKMK2012-2014- MMPH1,212,393.74 Euro
Lapidari i Dëshmorit Bedri Bajrami- Komandant Beni - Majac, PodujevëLapidari i Dëshmorit Bedri Bajrami- Komandant Beni - Majac, PodujevëPenuhëKomuna
Kompleksi Memorial Dëshmorët e ZOLL - Penuhë, PodujevëKompleksi Memorial Dëshmorët e ZOLL - Penuhë, PodujevëPenuhëFondacioni Behxhet Pacolli, AMKMK2007-2008- Fondacioni Behgjet Pacolli, 2013-2022- AMKMKrreth 1,800,000.00 Euro Fondacioni Behgjet Pacolli, 1,279,631.73- AMKMK
Kompleksi Memorial Zahir Pajaziti - Orllan, PodujevëKompleksi Memorial Zahir Pajaziti - Orllan, PodujevëOrllanMMPH dhe AMKMK2012-2014- MMPH1,622,136.65 Euro- MMPH
Lapidari i Dëshmorit Jahë T. Hasani (Lushi) - Repë, PodujevëLapidari i Dëshmorit Jahë T. Hasani (Lushi) - Repë, PodujevëRep
Lapidari i Dëshmorëve - Brainë, PodujevëLapidari i Dëshmorëve - Brainë, PodujevëBarainëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Hys R. Popova - Shajkoc, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorit Hys R. Popova - Shajkoc, PodujevëShajkoc
Lapidari i Dëshmorëve Ismet Beqiri e Nazmi Ismaili - Popovë, PodujevëLapidari i Dëshmorëve Ismet Beqiri e Nazmi Ismaili - Popovë, PodujevëPopovëFamilja
Varrezat e Martirëve - Bradash, PodujevëVarrezat e Martirëve - Bradash, PodujevëBradashFamilja dhe Komuna
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Bellopojë, PodujevëVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Bellopojë, PodujevëBellopojëFamilja
Lapidari i Nxënësve Ganimete e Hajdar Miftari - Halabak, PodujevëLapidari i Nxënësve Ganimete e Hajdar Miftari - Halabak, PodujevëHalabakKomuna, Familja, AMKMK2020AMKMK-12,965.90
Vendi i Rënies së Martirit Ferat A. Bajoku - Dyz, PodujevëVendi i Rënies së Martirit Ferat A. Bajoku - Dyz, PodujevëDyzFamilja20171,300
Lapidari i Dëshmorëve: Faton V. Shabani e Ekrem S. Bajrami - Peran, PodujevëLapidari i Dëshmorëve: Faton V. Shabani e Ekrem S. Bajrami - Peran, PodujevëPeranKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorit Fahri N.Bici - Llaushë, PodujevëLapidari i Dëshmorit Fahri N.Bici - Llaushë, PodujevëLlaushëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Fahri e Bahri Fazliu - Bradash, PodujevëLapidari i Dëshmorëve: Fahri e Bahri Fazliu - Bradash, PodujevëBradash
Vendi i Rënies së Dëshmorit Shaban Avdiu - Bellopojë, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorit Shaban Avdiu - Bellopojë, PodujevëBellopojëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Naser R. Gjata - Batllavë, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorit Naser R. Gjata - Batllavë, PodujevëBatllavëFamilja
Lapidari i Dëshmorit Nexhmi Llumnica - Bellopojë, PodujevëLapidari i Dëshmorit Nexhmi Llumnica - Bellopojë, PodujevëBellopojë
Lapidari i Dëshmorit Afrim Zhitia - Llugë, PodujevëLapidari i Dëshmorit Afrim Zhitia - Llugë, PodujevëLlugëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Besnik Shabani - Penuhë, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorit Besnik Shabani - Penuhë, PodujevëPenuhë2000
Lapidari i Brigadës 161 - Penuhë, PodujevëLapidari i Brigadës 161 - Penuhë, PodujevëPenuhë
Lapidari i Dëshmorit Ragip M. Hoti - Peran, PodujevëLapidari i Dëshmorit Ragip M. Hoti - Peran, PodujevëPeranFamilja
Bust i Dëshmorit Ramadan I. Berisha - Dobratinë, PodujevëBust i Dëshmorit Ramadan I. Berisha - Dobratinë, PodujevëDobratinëFamilja, Bashkëluftëtarët2010
Lapidari i Dëshmorit Rushit R. Selmani - Gllamnik, PodujevëLapidari i Dëshmorit Rushit R. Selmani - Gllamnik, PodujevëGllamnikKomuna, Familja
Bust i Dëshmorit Shefki A. Kuleta - Llapashtice e Poshtme, PodujevëBust i Dëshmorit Shefki A. Kuleta - Llapashtice e Poshtme, PodujevëLlapashticë e PoshtmeKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kaçandoll, PodujevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kaçandoll, PodujevëLlapashticë e EpërmeOVL e UÇK-se
Busti i Dëshmorit Zahir Q. Pajaziti - Zakut, PodujevëBusti i Dëshmorit Zahir Q. Pajaziti - Zakut, PodujevëZakutKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Haziri - Gllamnik, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorëve Haziri - Gllamnik, PodujevëGllamnik
Pllakë Përkujtimore Baza e UÇK-së - Peran, PodujevëPllakë Përkujtimore Baza e UÇK-së - Peran, PodujevëPeranOVL UÇK
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lladoc, PodujevëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lladoc, PodujevëLladocKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Shahin R. Gashi - Dobratinë, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorit Shahin R. Gashi - Dobratinë, PodujevëDobratinëFamilja2020
Vendi i Rënies së Dëshmorit Elfir M. Behrami - Dobratinë, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorit Elfir M. Behrami - Dobratinë, PodujevëDobratinëFamilja2020
Vendi i Rënies së Dëshmorit Jahë Hasani - Dobratinë, PodujevëVendi i Rënies së Dëshmorit Jahë Hasani - Dobratinë, PodujevëDobratinëFamilja dhe AMKMKAMKMK-2020AMKMK- 2062 euro e 68 cent
Lapidari i Dëshmorit Elfir M. Behrami - Dobratinë, PodujevëLapidari i Dëshmorit Elfir M. Behrami - Dobratinë, PodujevëDobratinëAMKMK2020AMKMK - 5,459.08 Euro
Lapidari i Dëshmorit Murat M. Murati - Herticë, PodujevëLapidari i Dëshmorit Murat M. Murati - Herticë, PodujevëHërticëFamilja
Busti i Dëshmorit Mehmet M. Ejupi - Batllavë, PodujevëBusti i Dëshmorit Mehmet M. Ejupi - Batllavë, PodujevëBatllavëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Mentor Retkoceri - Llapashticë e Epërme, PodujevëLapidari i Dëshmorit Mentor Retkoceri - Llapashticë e Epërme, PodujevëLlapashticë e EpërmeFamilja, Komuna, OVL e UÇK-së2001
Vend i Rënies së Dëshmorëve Mirsad S. Gashi dhe Fazli M. Fetahu - PodujevëVend i Rënies së Dëshmorëve Mirsad S. Gashi dhe Fazli M. Fetahu - PodujevëPodujevëBashkëfshatarët, Familja
Lapidari i Dëshmorëve: Mulla Plakolli e Hajdin Haliti - Lupç i Poshtëm, PodujevëLapidari i Dëshmorëve: Mulla Plakolli e Hajdin Haliti - Lupç i Poshtëm, PodujevëLupç i PoshtëmKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Beqir, Bekim, Nazim e Bedri Sejdiu - Çirez, SkenderajLapidari i Dëshmorëve: Beqir, Bekim, Nazim e Bedri Sejdiu - Çirez, SkenderajÇirezFamilja, Komuna
Lapidari i Dëshmorit Isuf Sadikaj - Pemishtë, SkenderajLapidari i Dëshmorit Isuf Sadikaj - Pemishtë, SkenderajPemishtëOVL-UÇK-së
Memoriali i Dëshmorëve - Baks, SkenderajMemoriali i Dëshmorëve - Baks, SkenderajBaksFamilja dhe Komuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Radishevë, SkenderajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Radishevë, SkenderajRadishevëKomuna, OVL UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Rizah Ahmeti - Turiqec, SkenderajVendi i Rënies së Dëshmorit Rizah Ahmeti - Turiqec, SkenderajTuriqecOVL e UÇK-se
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ismat Rrahmani - Aqarevë, SkenderajVendi i Rënies së Dëshmorit Ismat Rrahmani - Aqarevë, SkenderajAqarevëOVL e UÇK-se, Familja
Busti i Dëshmorit Malush Ahmeti - Rezallë, SkenderajBusti i Dëshmorit Malush Ahmeti - Rezallë, SkenderajRezallëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Osman Sh. Geci - Llaushë, SkenderajLapidari i Dëshmorit Osman Sh. Geci - Llaushë, SkenderajLlaushëFamilja
Lapidari i Familjes Gashi - Vajnik, SkenderajLapidari i Familjes Gashi - Vajnik, SkenderajVajnikëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Baks, SkenderajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Baks, SkenderajBaksKomuna, Familja
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Polac i Vjetër, SkenderajVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Polac i Vjetër, SkenderajPolac i VjetërFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Driton Veliu e Bashkim Kerolli - Polac, SkenderajLapidari i Dëshmorëve: Driton Veliu e Bashkim Kerolli - Polac, SkenderajPolacKomuna
Lapidar Dëshmorit Malush Ahmeti - Rezallë, SkenderajLapidar Dëshmorit Malush Ahmeti - Rezallë, SkenderajRezallë
Kompleksi Memorial Dëshmorët e UÇK-së - Marinë, SkenderajKompleksi Memorial Dëshmorët e UÇK-së - Marinë, SkenderajMarinëFondacioni Benito Mares, MMPH, AMKMK2000-2022983,654.97- AMKMK
Memoriali i Masakrës së Izbicës- Izbicë, SkenderajMemoriali i Masakrës së Izbicës- Izbicë, SkenderajIzbicëMMPH dhe AMKMKMMPH-2012-2015,MMPH -321,925.50 Euro ( së bashku me memorialin e varrezave në Rezallë)
Lapidari i Dëshmorit Fehmi B. Rama - Turiçec, SkenderajLapidari i Dëshmorit Fehmi B. Rama - Turiçec, SkenderajTuriqecFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve: Skender M. Skenderi, Mujë H. Skenderi, Mustaf H. Skenderi - Burojë, SkenderajLapidari i Dëshmorëve: Skender M. Skenderi, Mujë H. Skenderi, Mustaf H. Skenderi - Burojë, SkenderajBurojëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rezallë, SkenderajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rezallë, SkenderajRezallëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Arben H. Nura - Aqarevë, SkenderajVendi i Rënies së Dëshmorit Arben H. Nura - Aqarevë, SkenderajAqarevëFamilja, OVL e UÇK-së
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rezallë, SkenderajMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Rezallë, SkenderajRezallëMMPH dhe AMKMKMMPH-2012-2015,MMPH-321,925.50 Euro ( së bashku me memorialin e varrezave në Izbicë)
Lapidari i Dëshmorit Xhevdet A. Krasniqi - Rakinicë, SkenderajLapidari i Dëshmorit Xhevdet A. Krasniqi - Rakinicë, SkenderajRakinicëKomuna, Familja, OVL e UÇK-së
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Tërrnavc, SkenderajMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Tërrnavc, SkenderajTërnavcFshati dhe Donatorë privat
Busti i Dëshmorit Halit Geci - Llaushë, SkenderajBusti i Dëshmorit Halit Geci - Llaushë, SkenderajLlaushëKomuna, Shkolla
Kompleksi Memorial Kompleksi Memorial "Adem Jashari" - Prekaz, SkenderajPrekaz i EpërmMuncipality of Skenderaj, MMPH , AMKMK1999-20221,795,381.21- AMKMK, about 10 million Euro- MMPH
Kulla e Ismat Rrahmanit - Aqarevë, SkenderajKulla e Ismat Rrahmanit - Aqarevë, SkenderajAqarevë
Shtatorja e Dëshmorit Adem Jashari - SkenderajShtatorja e Dëshmorit Adem Jashari - SkenderajSkenderajKomuna
Lapidari i Dëshmorit: Miftar Rreci - Llaushë, SkenderajLapidari i Dëshmorit: Miftar Rreci - Llaushë, SkenderajLlaushëKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve: Elezi e Bajram Beka - Kuqicë, SkenderajLapidari i Dëshmorëve: Elezi e Bajram Beka - Kuqicë, SkenderajKuqicëFamilja
Lapidari i Martirëve të Familjes Jashari - SkenderajLapidari i Martirëve të Familjes Jashari - SkenderajSkenderajKomuna
Lapidari i Martirëve - Klinë e Epërme, SkenderajLapidari i Martirëve - Klinë e Epërme, SkenderajKlinë e EpërmeKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorit Izet Sh. Bajraktari - Klinë e Epërme, SkenderajLapidari i Dëshmorit Izet Sh. Bajraktari - Klinë e Epërme, SkenderajKlinë e EpërmeKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lubavec, SkenderajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Lubavec, SkenderajLubavecKomuna dhe Familja
Busti i Dëshmorit Xhafer Avdullahi - Aqarevë, SkenderajBusti i Dëshmorit Xhafer Avdullahi - Aqarevë, SkenderajAqarevë
Lapidari i Sami e Bajram Bajra - Izbicë, SkenderajLapidari i Sami e Bajram Bajra - Izbicë, SkenderajIzbicëOVL-UÇK-së, Familja4,000.00 Euro.
Vendi ku u Themelua Njësit i Parë i UÇK-së - Klinë e Epërme, SkenderajVendi ku u Themelua Njësit i Parë i UÇK-së - Klinë e Epërme, SkenderajKlinë e EpërmeFamilja dhe OVL UÇK
Varrezat e Dëshmorëve - Likoc, SkenderajVarrezat e Dëshmorëve - Likoc, SkenderajLikocKomuna
Kompleksi Memorial Kompleksi Memorial "Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së" - Likoc, SkenderajLikocAMKMK, OVL e UÇK-së2018- AMKMK13,204.90-AMKMK
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Likoc, SkenderajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Likoc, SkenderajLikocFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Çirez, SkenderajLapidari i Dëshmorëve - Çirez, SkenderajÇirezKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pemishtë, SkenderajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pemishtë, SkenderajPemishtëFamilja5,000.00 Euro.
Memoriali i Dëshmorëve - Aqarevë, SkenderajMemoriali i Dëshmorëve - Aqarevë, SkenderajAqarevëKomuna
Kulla e Rezistencës në Rezallë - Rezallë, SkenderajKulla e Rezistencës në Rezallë - Rezallë, SkenderajRezallëFamilja, Komuna, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve - Kopiliq, SkenderajLapidari i Dëshmorëve - Kopiliq, SkenderajKopiliqKomuna, Familja
Varrezat e Martirëve - Kllodernicë, SkenderajVarrezat e Martirëve - Kllodernicë, SkenderajKlladërnicëKomuna
Busti Dëshmorit: Abedin S. Rexha - Turiçec, SkenderajBusti Dëshmorit: Abedin S. Rexha - Turiçec, SkenderajTuriqecKomuna, Shkolla
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kozhicë, SkenderajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kozhicë, SkenderajKozhicëKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve: Sadik Rr. Hoti, Fatmir I. Hoti, Qamil Sh. Hoti - Burojë, SkenderajLapidari i Dëshmorëve: Sadik Rr. Hoti, Fatmir I. Hoti, Qamil Sh. Hoti - Burojë, SkenderajBurojëFamilja, Bashkëluftëtarët
Memoriali i Dëshmorëve - Kostërc, SkenderajMemoriali i Dëshmorëve - Kostërc, SkenderajKostërcFamilja dhe AMKMK2019- AMKMKAMKMK- 23,145.40 Euro
Lapidar i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kllodërnicë, SkenderajLapidar i Dëshmorëve dhe Martirëve - Kllodërnicë, SkenderajKlladërnicë
Shtëpia e UÇK-së - SkenderajShtëpia e UÇK-së - SkenderajSkenderajOVL e UÇK-se
Lapidari i Dëshmorit Beqir Meha - Vitak, SkenderajLapidari i Dëshmorit Beqir Meha - Vitak, SkenderajVitakOVL-UÇK-së
Lapidar i Dëshmorit Ajet Rrukiqi - Vërboc, DrenasLapidar i Dëshmorit Ajet Rrukiqi - Vërboc, DrenasVërbocFamilja
Lapidari i UÇK-së - Komoran, DrenasLapidari i UÇK-së - Komoran, DrenasKomoranFshati dhe AMKMK2001, 2019- AMKMK75,00.00 DM-Fshati, 19,600.00 Euro- AMKMK
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Poklek i Vjetër, DrenasVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Poklek i Vjetër, DrenasPoklek i VjetërKomuna dhe AMKMKAMKMK-2021AMKMK- 1,762.00 Euro
Lapidari i Dëshmorëve (Lagja Tiku) - Terstenik, DrenasLapidari i Dëshmorëve (Lagja Tiku) - Terstenik, DrenasTërstenik
Vendi i Rënies së Dëshmorit Afrim Kiçina - Abri e Epërme, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Afrim Kiçina - Abri e Epërme, DrenasAbri e EpërmeFamilja, OVL e UÇK-së
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Negroc, DrenasMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Negroc, DrenasNegrocFamilja, Komuna dhe AMKMKAMKMK- 201890,950.73 Euro - AMKMK
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Krajkovë, DrenasMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Krajkovë, DrenasKrajkovëFamilja dhe Komuna2000
Busti i Dëshmorës Xhevë Krasniqi - Ladrovci - Gllanasellë, DrenasBusti i Dëshmorës Xhevë Krasniqi - Ladrovci - Gllanasellë, DrenasGllanasellëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Skender L. Shala - Vuçak, DrenasLapidari i Dëshmorit Skender L. Shala - Vuçak, DrenasNegrocFamilja
Komanda e Batalionit të Parë Komanda e Batalionit të Parë "Kumanova" - Kishnarekë, DrenasKishnarekëOVL e UÇK-se
Lapidari i Dëshmorëve Islam e Fehmi Kastrati - Kishnarekë, DrenasLapidari i Dëshmorëve Islam e Fehmi Kastrati - Kishnarekë, DrenasKishnarekëKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve Hasan H. Hasani e Xhavit B. Hasani - Korroticë e Ulët, DrenasLapidari i Dëshmorëve Hasan H. Hasani e Xhavit B. Hasani - Korroticë e Ulët, DrenasKorroticë e UlëtKomuna, Familja
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Gllanasellë, DrenasVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Gllanasellë, DrenasGllanasellëFamilja, Komuna
Lapidari i Dëshmorëve - Vasilevë, DrenasLapidari i Dëshmorëve - Vasilevë, DrenasVasilevëTrasing Group dhe AMKMKAMKMK-2021Trasing Group-8,000.00 Euro, AMKMK-14,320.10 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve Musli e Bekim Krasniqi - Negroc, DrenasLapidari i Dëshmorëve Musli e Bekim Krasniqi - Negroc, DrenasNegrocKomuna, Familja3,000.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorit Muhamet A. Gashi - Negroc, DrenasLapidari i Dëshmorit Muhamet A. Gashi - Negroc, DrenasNegrocFamilja2,000.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve Rasim Kicina e Ragip Halilaj - Arllat, DrenasLapidari i Dëshmorëve Rasim Kicina e Ragip Halilaj - Arllat, DrenasArllat
Lapidari i Martirëve - Fushticë e Poshtme, DrenasLapidari i Martirëve - Fushticë e Poshtme, DrenasFushticë e PoshtmeFshati1,000.00 Euro.
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ukë S. Krasniqi - Negroc, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Ukë S. Krasniqi - Negroc, DrenasNegrocFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Vërbovc, DrenasLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Vërbovc, DrenasVërbocKomuna
Lapidari i Dëshmorit Betim B. Prokshi - Vërbovc, DrenasLapidari i Dëshmorit Betim B. Prokshi - Vërbovc, DrenasVërbocKomuna, Familja
Lapidari i Martirëve - Nekoc, DrenasLapidari i Martirëve - Nekoc, DrenasNekocKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Korroticë e Epërme, DrenasLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Korroticë e Epërme, DrenasKorroticë e EpërmeAMKMK20219,769.50 Euro.
Vendi i Rënies së Dëshmorit Fetah Kiçina - Baicë, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Fetah Kiçina - Baicë, DrenasBaicëFamilja
Lapidari i Martirëve - Dobroshec, DrenasLapidari i Martirëve - Dobroshec, DrenasDobrashecKomuna
Shtabi i Brigadës 121 Ismet Jashari - Fushticë e Poshtme, DrenasShtabi i Brigadës 121 Ismet Jashari - Fushticë e Poshtme, DrenasFushticë e PoshtmeVeteranët e UÇK-së
Shtëpia e Masakrës së Familjes Ahmeti - Likoshan, DrenasShtëpia e Masakrës së Familjes Ahmeti - Likoshan, DrenasLikoshanAMKMK2017-2019326,420.39 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve Hamdi e Esad Feratit - Likoshan, DrenasLapidari i Dëshmorëve Hamdi e Esad Feratit - Likoshan, DrenasLikoshanKomuna, Familja
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Likoshan, DrenasMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Likoshan, DrenasLikoshanMMPH dhe AMKMKMMPH-2010MMPH-165,632.50 Euro.
Lapidari i Martirëve - Poklek i Ri, DrenasLapidari i Martirëve - Poklek i Ri, DrenasPoklek i Ri
Lapidari i Dëshmorit Fatos Sh. Krasniqi - Negroc, DrenasLapidari i Dëshmorit Fatos Sh. Krasniqi - Negroc, DrenasNegrocKomuna
Lapidari i Martirit Islam R. Kastrati - Nekoc, DrenasLapidari i Martirit Islam R. Kastrati - Nekoc, DrenasNekocKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve Sylejman Bytyqi dhe Mehdi Bytyqi - Arllat, DrenasLapidari i Dëshmorëve Sylejman Bytyqi dhe Mehdi Bytyqi - Arllat, DrenasArllatKomuna, Familja200815000
Lapidari i Dëshmorit Avdullah B. Nika - Çikatovë e Vjetër, DrenasLapidari i Dëshmorit Avdullah B. Nika - Çikatovë e Vjetër, DrenasÇikatovë e VjetërFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Abedin S. Bujupi - Negroc, DrenasLapidari i Dëshmorit Abedin S. Bujupi - Negroc, DrenasNegrocFamilja, OVL e UÇK-së, AMKMKAMKMK - 3,828.50
Lapidari i Dëshmorit Sami F. Bugiqi - Llapushnik, DrenasLapidari i Dëshmorit Sami F. Bugiqi - Llapushnik, DrenasLlapushnikKomuna
Lapidari i Dëshmorëve Osman e Afrim Gjoka - Terstenik, DrenasLapidari i Dëshmorëve Osman e Afrim Gjoka - Terstenik, DrenasTërstenikKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorit Agron Ahmeti dhe Martitireve - Shtrubullovë, DrenasLapidari i Dëshmorit Agron Ahmeti dhe Martitireve - Shtrubullovë, DrenasShtrubullovëKomuna
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Shtuticë, DrenasVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Shtuticë, DrenasShtuticëKomuna
Varrezat e Dëshmorëve - Abri e Epërme, DrenasVarrezat e Dëshmorëve - Abri e Epërme, DrenasAbri e EpërmeFamilja, Komuna
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Vërboc, DrenasVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Vërboc, DrenasVërbocFamilja
Memoriali i Martirëve - Çikatovë e Vjetër, DrenasMemoriali i Martirëve - Çikatovë e Vjetër, DrenasÇikatovë e VjetërAMKMK2019-202170,636.26 Euro.
Vendi i Rënies së Dëshmorit Njazi Zenuni - Arllat, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Njazi Zenuni - Arllat, DrenasArllatFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Islam Kastrati dhe Mentor Gashi - Arllat, DrenasLapidari i Dëshmorëve: Islam Kastrati dhe Mentor Gashi - Arllat, DrenasArllatKomuna, Familja, OVL e UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Halim Bajraktari - Llapushnik, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Halim Bajraktari - Llapushnik, DrenasLlapushnikFamilja, Komuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve - Vasilevë, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorëve - Vasilevë, DrenasVasilevëFamilja, Komuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit: Mentor Morina - Komoran, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit: Mentor Morina - Komoran, DrenasKomoranOVL e UÇK-se
Varrezat e Martirëve - Çikatovë e Re, DrenasVarrezat e Martirëve - Çikatovë e Re, DrenasÇikatovë e ReFamilja
Vendi i Masakrës - Poklek i Vjetër, DrenasVendi i Masakrës - Poklek i Vjetër, DrenasPoklek i VjetërAMKMK2020116,509.02 Euro.
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Polluzhë, DrenasVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Polluzhë, DrenasPolluzhëFamilja
Lapidar i Martirëve - Baicë, DrenasLapidar i Martirëve - Baicë, DrenasBaicëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ramadan E. Bytyqi - Llapushnik, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Ramadan E. Bytyqi - Llapushnik, DrenasLlapushnikFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Llapushnik, DrenasLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Llapushnik, DrenasLlapushnikKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Azem M. Hajdaraj - Abri e Epërme, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Azem M. Hajdaraj - Abri e Epërme, DrenasAbri e EpërmeFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Agron S. Krasniqi e Osman A. Krasniqi - Llapushnik, DrenasLapidari i Dëshmorëve: Agron S. Krasniqi e Osman A. Krasniqi - Llapushnik, DrenasLlapushnikKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Mentor N. Morina - Llapushnik, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Mentor N. Morina - Llapushnik, DrenasLlapushnik
Shtatoret e Dëshmorëve Fehmi e Xhevë Lladrovci - DrenasShtatoret e Dëshmorëve Fehmi e Xhevë Lladrovci - DrenasDrenasKomuna
Memoriali Kulla e Fehmi e Xhevë Lladrovcit - Çikatovë e Vjetër, DrenasMemoriali Kulla e Fehmi e Xhevë Lladrovcit - Çikatovë e Vjetër, DrenasÇikatovë e VjetërBashkëluftëtarët
Lapidari i Dëshmorit Ali B. Zogaj - Llapushnik, DrenasLapidari i Dëshmorit Ali B. Zogaj - Llapushnik, DrenasLlapushnik
Lapidari i Dëshmorëve - Likoshan, DrenasLapidari i Dëshmorëve - Likoshan, DrenasLikoshanKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorit Ymer Alushani - Komoran, DrenasLapidari i Dëshmorit Ymer Alushani - Komoran, DrenasKomoranAMKMK13,593.75 Euro.
Vendi i Rënies së Dëshmorit Shaqir Hoxha - Nekoc, DrenasVendi i Rënies së Dëshmorit Shaqir Hoxha - Nekoc, DrenasNekocKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve Kadri, Avdi e Xhevdet Karaqica - Gllanasellë, DrenasLapidari i Dëshmorëve Kadri, Avdi e Xhevdet Karaqica - Gllanasellë, DrenasGllanasellëFamilja, OVL e UÇK-së
Bustet e Dëshmorëve: Gani Kastrati, Azem Kastrati dhe Hysen Murseli - Nekoc, DrenasBustet e Dëshmorëve: Gani Kastrati, Azem Kastrati dhe Hysen Murseli - Nekoc, DrenasNekocOVL-UÇK-së
Memoriali i Martirëve të Familjes Deliu dhe Mulliqi - Abri e Epërme, DrenasMemoriali i Martirëve të Familjes Deliu dhe Mulliqi - Abri e Epërme, DrenasAbri e EpërmeFamilja, Komuna dhe AMKMKAMKMK-2019-2021AMKMK- 71,324.50 euro.
Shtatoret e Dëshmorëve Adem, Shaban e Hamëz Jashari - DrenasShtatoret e Dëshmorëve Adem, Shaban e Hamëz Jashari - DrenasDrenasKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Arllat, DrenasLapidari i Dëshmorëve - Arllat, DrenasArllatKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Bedri Shala - DrenasShtatorja e Dëshmorit Bedri Shala - DrenasDrenasKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Ilaz Kodra - DrenasShtatorja e Dëshmorit Ilaz Kodra - DrenasDrenasKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Rasim Kiçina - DrenasShtatorja e Dëshmorit Rasim Kiçina - DrenasDrenasKomuna
Busti i Dëshmorit Abedin Bujupi - Arllat, DrenasBusti i Dëshmorit Abedin Bujupi - Arllat, DrenasArllatKomuna
Busti i Dëshmorit Gani Elshani - Krajkovë, DrenasBusti i Dëshmorit Gani Elshani - Krajkovë, DrenasKrajkovëKomuna
Varrezat e Dëshmorëve: Besim, Daut dhe Alban Halilaj - Tërdec, DrenasVarrezat e Dëshmorëve: Besim, Daut dhe Alban Halilaj - Tërdec, DrenasTërdecFamilja
Varrezat e Dëshmorëve - Damanek, DrenasVarrezat e Dëshmorëve - Damanek, DrenasDamanekFamilja
Lapidar i Martirëve - Zabel i Ulët, DrenasLapidar i Martirëve - Zabel i Ulët, DrenasZabel i UlëtFamilja
Lapidari i Dëshmorit Mehdi Zabeli - Stanoc i Epërm-Lumadh, VushtrriLapidari i Dëshmorit Mehdi Zabeli - Stanoc i Epërm-Lumadh, VushtrriStanoc i EpërmFamilja, Komuna
Lapidari i Dëshmorit Naser Miftari - Beçuk, VushtrriLapidari i Dëshmorit Naser Miftari - Beçuk, VushtrriBeçukFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Stanovc i Poshtëm, VushtrriLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Stanovc i Poshtëm, VushtrriStanoc i PoshtëmKomuna
Lapidari i Dëshmorit Nustret Zymeri - Pasomë, VushtrriLapidari i Dëshmorit Nustret Zymeri - Pasomë, VushtrriPasomë
Lapidari i Dëshmorit Rrustem Hyseni - Gumnishtë, VushtrriLapidari i Dëshmorit Rrustem Hyseni - Gumnishtë, VushtrriGumnishtë
Lapidari i Dëshmorit Sahit Avdulli - Duboc, VushtrriLapidari i Dëshmorit Sahit Avdulli - Duboc, VushtrriDuboc
Lapidari i Dëshmorit Xhevat Jusufi - Smrekonicë, VushtrriLapidari i Dëshmorit Xhevat Jusufi - Smrekonicë, VushtrriSmrekonicëKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Adem Jashari - VushtrriShtatorja e Dëshmorit Adem Jashari - VushtrriVushtrriKomuna200750,000
Shtatorja e Hasan Prishtina - VushtrriShtatorja e Hasan Prishtina - VushtrriVushtrriKomuna176,228.20
Busti i Dëshmorit Bahri F. Kuqi - Shtitaricë, VushtrriBusti i Dëshmorit Bahri F. Kuqi - Shtitaricë, VushtrriShtitaricëKomuna
Busti i Dëshmorit Lumni Surdulli - Samadrexhë, VushtrriBusti i Dëshmorit Lumni Surdulli - Samadrexhë, VushtrriSamadrexhëKomuna
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Galicë, VushtrriMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Galicë, VushtrriGalicëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Kadri Dushi - Lumadh, VushtrriLapidari i Dëshmorit Kadri Dushi - Lumadh, VushtrriLumadh
Lapidari i Dëshmorit Isa Sh. Mërrnica - Pasomë, VushtrriLapidari i Dëshmorit Isa Sh. Mërrnica - Pasomë, VushtrriPasomëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Ceceli, VushtrriLapidari i Dëshmorëve - Ceceli, VushtrriCeceliBashkëluftëtarët
Memoriali i Azem dhe Shotë Galica - Galicë, VushtrriMemoriali i Azem dhe Shotë Galica - Galicë, VushtrriGalicëQeveria dhe Donatorë
Memoriali i Martirëve - Studime e Epërme, VushtrriMemoriali i Martirëve - Studime e Epërme, VushtrriStudime e EpërmeAMKMK201954,646.04 Euro.
Lapidari i Dëshmorit Bajram Voci - Liqen, VushtrriLapidari i Dëshmorit Bajram Voci - Liqen, VushtrriLiqejFamilja
Memoriali i Dëshmorëve - Stanoc i Epërm, VushtrriMemoriali i Dëshmorëve - Stanoc i Epërm, VushtrriStanoc i EpërmKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Ahmet Krasniqit - VushtrriShtatorja e Dëshmorit Ahmet Krasniqit - VushtrriVushtrriAMKMK,201959,300.00
Lapidari i Dëshmorëve Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha, Hakif Zejnullahu - Pestovë, VushtrriLapidari i Dëshmorëve Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha, Hakif Zejnullahu - Pestovë, VushtrriPestovëDonatorë Privat, Bashkëluftetarë dhe AMKMK.AMKMK-2019AMKMK-48,668.48 Euro.
Lapidar i Dëshmorëv dhe Martirëve - VushtrriLapidar i Dëshmorëv dhe Martirëve - VushtrriVushtrriKomuna
Lapidari i Martirëve - Duboc, VushtrriLapidari i Martirëve - Duboc, VushtrriDubocKomuna
Lapidari Pushka e Parë - Pantinë, VushtrriLapidari Pushka e Parë - Pantinë, VushtrriPantinëKomuna
Lapidari i Martirëve - VushtrriLapidari i Martirëve - VushtrriVushtrriKomuna dhe Familja
Lapidari i Dëshmorit Avni Klinaku - Bivolak, VushtrriLapidari i Dëshmorit Avni Klinaku - Bivolak, VushtrriBivolakKomuna
Lapidari i Dëshmorit Avni Kutllovci - VushtrriLapidari i Dëshmorit Avni Kutllovci - VushtrriVushtrriKomuna, Familja
Lapidari i Martirëve Bahri Syla, Halim Syla e Faton Syla - Beçuk, VushtrriLapidari i Martirëve Bahri Syla, Halim Syla e Faton Syla - Beçuk, VushtrriBeçukKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Hercegovë, VushtrriLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Hercegovë, VushtrriHercegovëKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorit Shaban Krasniqi - Zhilivodë, VushtrriLapidari i Dëshmorit Shaban Krasniqi - Zhilivodë, VushtrriZhilivodëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pasomë, VushtrriLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pasomë, VushtrriPasomëKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve: Ekrem E. Isufi, Gezim R. Rama, Shahin R. Syla, Ruzhdi A. Hyseni - Vërnicë, VushtrriLapidari i Dëshmorëve: Ekrem E. Isufi, Gezim R. Rama, Shahin R. Syla, Ruzhdi A. Hyseni - Vërnicë, VushtrriVërnicëKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorit Enver Tahiri - Strovc, VushtrriLapidari i Dëshmorit Enver Tahiri - Strovc, VushtrriStrocKomuna
Lapidari i Dëshmorëve Gëzim Rama - Strovc, VushtrriLapidari i Dëshmorëve Gëzim Rama - Strovc, VushtrriStrocKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve Hamdi Q. Ferati - VushtrriLapidari i Dëshmorëve Hamdi Q. Ferati - VushtrriVushtrriFamilja, Komuna, Donatorë
Lapidari i Dëshmorëve Isak Halili - Duboc, VushtrriLapidari i Dëshmorëve Isak Halili - Duboc, VushtrriDubocKomuna
Lapidari i Dëshmorit Ismajl Haziri - Galicë, VushtrriLapidari i Dëshmorit Ismajl Haziri - Galicë, VushtrriGalicëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Januz Jashari, Enver Tahiri, Faik Hasani, Gëzim Hasani, Musa Hajrizi - Strovc, VushtrriLapidari i Dëshmorëve: Januz Jashari, Enver Tahiri, Faik Hasani, Gëzim Hasani, Musa Hajrizi - Strovc, VushtrriStrocKomuna
Lapidari i Dëshmorit Jeton A. Tërstena - Pantinë, VushtrriLapidari i Dëshmorit Jeton A. Tërstena - Pantinë, VushtrriPantinë
Pllakë Përkujtimore - Vesekoc, VushtrriPllakë Përkujtimore - Vesekoc, VushtrriVesekoc
Lapidari i Dëshmorit Bektesh Haliti - Gllovatin, VushtrriLapidari i Dëshmorit Bektesh Haliti - Gllovatin, VushtrriGllavatinKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - VushtrriLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - VushtrriVushtrri
Lapidari i Martirëve të Fshatrave Reznik, Vërnicë e Shallc - Vërnicë, VushtrriLapidari i Martirëve të Fshatrave Reznik, Vërnicë e Shallc - Vërnicë, VushtrriVërnicëFshati, Komuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Imer Sh. Rama - Milloshevë, ObiliqVendi i Rënies së Dëshmorit Imer Sh. Rama - Milloshevë, ObiliqMilloshevë
Lapidari i Dëshmorit Ferid E. Curri - ObiliqLapidari i Dëshmorit Ferid E. Curri - ObiliqObiliq
Lapidari i Dëshmorit Jusuf S. Uka - Krushevc, ObiliqLapidari i Dëshmorit Jusuf S. Uka - Krushevc, ObiliqKrushevcëKomuna2007
Lapidari i Martirëve të Familjes Morina dhe Aliu - ObiliqLapidari i Martirëve të Familjes Morina dhe Aliu - ObiliqObiliq
Lapidari i UÇK-së - ObiliqLapidari i UÇK-së - ObiliqObiliqKomuna
Lapidari i Dëshmorëve të Familjes Rama - ObiliqLapidari i Dëshmorëve të Familjes Rama - ObiliqObiliqKomuna201718,780.44 Euro
Lapidari i Martirëve të Familjes Halimi - ObiliqLapidari i Martirëve të Familjes Halimi - ObiliqObiliq2020
Lapidari i Dëshmorit Faik T. Mjeku - Grabovc i Epërm, ObiliqLapidari i Dëshmorit Faik T. Mjeku - Grabovc i Epërm, ObiliqGraboc i EpërmKomuna, Familja2020
Lapidari i Dëshmorëve: Salih Haliti e Fikret J. Haliti - ObiliqLapidari i Dëshmorëve: Salih Haliti e Fikret J. Haliti - ObiliqObiliq
Bazë e UÇK-së - Bujnoc, KamenicëBazë e UÇK-së - Bujnoc, KamenicëBujnocOVL e UÇK-se2007
Lapidari i Dëshmorëve: Isa S. Kastrati dhe Avdi I. Xhaqku - Hogosht, KamenicëLapidari i Dëshmorëve: Isa S. Kastrati dhe Avdi I. Xhaqku - Hogosht, KamenicëHogoshtFshati, AMKMKAMKMK-2020AMKMK-315.00 Euro
Lapidari i Dëshmorit Ramadan Sh. Kastrati - KamenicëLapidari i Dëshmorit Ramadan Sh. Kastrati - KamenicëKaraçeva e EpërmeKomuna dhe AMKMK2003, AMKMK-20201,900.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorit Ismail Xh. Ismaili - Kopernicë, KamenicëLapidari i Dëshmorit Ismail Xh. Ismaili - Kopernicë, KamenicëKopërnicëShoqata humanitare Kopernicë
Busti i Heroit të Kosovës Xhelal B. Sopi - Petroc, KamenicëBusti i Heroit të Kosovës Xhelal B. Sopi - Petroc, KamenicëPetrocFshati2019
Lapidari i Dëshmorit Rahim Beqiri - Kopernicë, KamenicëLapidari i Dëshmorit Rahim Beqiri - Kopernicë, KamenicëKopërnicëOVL-UÇK-së2005
Lapidari i Dëshmorit Ramadan Sh. Kastrati - Karaçevë e Epërme, KamenicëLapidari i Dëshmorit Ramadan Sh. Kastrati - Karaçevë e Epërme, KamenicëKamenicëOVL-UÇK-së2000
Busti i Dëshmorit Musli Ymeri - Zaiqevc, KamenicëBusti i Dëshmorit Musli Ymeri - Zaiqevc, KamenicëZajqecFamilja2000
Lapidari i Dëshmorëve Selver dhe Emin Kryeziu - Rogoqicë, KamenicëLapidari i Dëshmorëve Selver dhe Emin Kryeziu - Rogoqicë, KamenicëRogoçicëOVL-UÇK-së
ZOK dhe ZOLL - Bullaj, KamenicëBullajOVL e UÇK-se2003
Busti i Dëshmorit Besnik V. Maroca - KamenicëBusti i Dëshmorit Besnik V. Maroca - KamenicëKamenicëOVL-UÇK-së2005
Lapidari i Dëshmorit Basri Canolli - Strezofc, KamenicëLapidari i Dëshmorit Basri Canolli - Strezofc, KamenicëStrezocOVL-UÇK-së dhe AMKMKAMKMK-2020AMKMK-2,600.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve: Arsim Isufi e Shemsi Isufi - Rahovicë, KamenicëLapidari i Dëshmorëve: Arsim Isufi e Shemsi Isufi - Rahovicë, KamenicëRahovicë-KamenicëOVL-UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve: Sabri Krivaqa, Driton Krivaqa dhe Agush Isufi - KamenicëLapidari i Dëshmorëve: Sabri Krivaqa, Driton Krivaqa dhe Agush Isufi - KamenicëKamenicëOVL-UÇK-sëAMKMK-2020AMKMK- 3,700.00 Euro.
Memoriali i Dëshmorëve - KamenicëMemoriali i Dëshmorëve - KamenicëKamenicëOVL UÇK dhe Komuna dhe AMKMK2021- AMKMKAMKMK- 18,885.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve të Hogoshit 1950-1999 - Hogosht, KamenicëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve të Hogoshit 1950-1999 - Hogosht, KamenicëHogoshtFshati200115,000.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Karaçevë e Poshtme, KamenicëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Karaçevë e Poshtme, KamenicëKaraçeva e UlëtKomuna, Fshati2003
Lapidari i Dëshmorit Rafet Isufi - Koretin, KamenicëLapidari i Dëshmorit Rafet Isufi - Koretin, KamenicëKoretinOVL-UÇK-së2000
Lapidari i Dëshmorit Daut I. Pllana - Bardh i Madh, Fushë KosovëLapidari i Dëshmorit Daut I. Pllana - Bardh i Madh, Fushë KosovëBardh i MadhFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Naser Z. Sekiraqa - Fushë KosovëLapidari i Dëshmorit Naser Z. Sekiraqa - Fushë KosovëFushë KosovëFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Arsim A. Zogjani - Harilaq, Fushë KosovëLapidari i Dëshmorit Arsim A. Zogjani - Harilaq, Fushë KosovëHarilaçFamilja, OVL e UÇK-së2001
Lapidari i Dëshmorit Osman Geci - Bellaqefc i Vogël, Fushë KosovëBellaqefc i Vogël
Memoriali i Martirëve - Fushë KosovëMemoriali i Martirëve - Fushë KosovëFushë KosovëKomuna dhe Fshati
Shtatorja e Komandantit Legjendar Adem Jashari - Fushë KosovëShtatorja e Komandantit Legjendar Adem Jashari - Fushë KosovëFushë KosovëAMKMK201959,900.00
Busti i Dëshmorit Hasan Hajdini - Fushë KosovëBusti i Dëshmorit Hasan Hajdini - Fushë KosovëFushë KosovëKomuna2009
Bust i Dëshmorit Ymer B. Sfarça - Fushë KosovëBust i Dëshmorit Ymer B. Sfarça - Fushë KosovëFushë KosovëKomuna2009
Busti i Dëshmorit Imer S. Shala - Miradi e Epërme, Fushë KosovëBusti i Dëshmorit Imer S. Shala - Miradi e Epërme, Fushë KosovëMiradi e EpermeKomuna, Shkolla2016
Lapidari i Dëshmorit Gjergj P. Krasniqi - Nepolë, PejëLapidari i Dëshmorit Gjergj P. Krasniqi - Nepolë, PejëNepalKomuna, Familja, OVL e UÇK-së
Pllakë Përkujtimore e të Rënëve të Masakrës së Lubeniqit- Lubeniq, PejëPllakë Përkujtimore e të Rënëve të Masakrës së Lubeniqit- Lubeniq, PejëLubeniqKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Haxhi M. Gogaj - Lybeniq, PejëVendi i Rënies së Dëshmorit Haxhi M. Gogaj - Lybeniq, PejëLubeniqFamilja
Lapidari i Dëshmorit Elez M.Berisha - Jabllanicë e Vogël, PejëLapidari i Dëshmorit Elez M.Berisha - Jabllanicë e Vogël, PejëJabllanicë e VogëlKomuna, Familja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit Zeqir I. Gashi - Buqan, PejëLapidari i Dëshmorit Zeqir I. Gashi - Buqan, PejëBuçanFamilja
Vendi i Rënies së Martirëve: Selmon Zh. Morina, Skender H. Çeku, Rexhë H. Morina - Loxhë, PejëVendi i Rënies së Martirëve: Selmon Zh. Morina, Skender H. Çeku, Rexhë H. Morina - Loxhë, PejëLoxhëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Valon B. Shala - Loxhë, PejëVendi i Rënies së Dëshmorit Valon B. Shala - Loxhë, PejëLoxhëFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorit: Valon M. Gashi - Buqan, PejëLapidari i Dëshmorit: Valon M. Gashi - Buqan, PejëBuçanFamilja
Varrezat e Martirëve - PejëVarrezat e Martirëve - PejëDardaniFamilja
Shtatorja e Dëshmorit Adrian Krasniqi - PejëShtatorja e Dëshmorit Adrian Krasniqi - PejëPejëKomuna
Shtatorja e Shkëlzen Haradinaj - PejëShtatorja e Shkëlzen Haradinaj - PejëPejëKomuna
Varrezat e Dëshmorëve - Trestenik, PejëVarrezat e Dëshmorëve - Trestenik, PejëTrestenik
Varrezat e Dëshmorëve: Demë Shala, Bujar Shala, Agush Gogaj, Sylë Bezera - Rashiq, PejëVarrezat e Dëshmorëve: Demë Shala, Bujar Shala, Agush Gogaj, Sylë Bezera - Rashiq, PejëRashiqKomuna, Familja
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Rrustem Bruqi, Lumni Surdulli, Enver Alaj - Loxhë, PejëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Rrustem Bruqi, Lumni Surdulli, Enver Alaj - Loxhë, PejëLoxhëOVL e UÇK-se, Familja
Lapidari i Dëshmorit Mustafë R. Abazi - JabllanicëLapidari i Dëshmorit Mustafë R. Abazi - JabllanicëKomuna, OVL UÇK-së
Lapidari i Martirëve - Pavlan, PejëLapidari i Martirëve - Pavlan, PejëPavlanKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Raushiq, PejëLapidari i Dëshmorëve - Raushiq, PejëRaushiq
Bustet e Dëshmorëve Ahmet Ferid Gjikolli, Shpetim Idriz Bojku, Muharrem Sadri Kelmendi, Jusuf Sh. Kelmendi - PejëBustet e Dëshmorëve Ahmet Ferid Gjikolli, Shpetim Idriz Bojku, Muharrem Sadri Kelmendi, Jusuf Sh. Kelmendi - PejëPejëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve të Lagjës Dardania - PejëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve të Lagjës Dardania - PejëDardaniKomuna
Lapidari i Martirëve - Qyshk, PejëLapidari i Martirëve - Qyshk, PejëQyshkKomuna dhe AMKMKAMKMK - 2019AMKMK - 19,482.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve: Skender Sh. Gecaj, Metë L. Krasniqi - Kryshec, PejëLapidari i Dëshmorëve: Skender Sh. Gecaj, Metë L. Krasniqi - Kryshec, PejëKryshecKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Zahaq, PejëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Zahaq, PejëZahaqKomuna, FamiljaKomuna, Familja - 10,000.00 Euro, AMKMK - 26,308.90 Euro
Shtabi i UÇK-së - Loxhë, PejëShtabi i UÇK-së - Loxhë, PejëLoxhëOVL e UÇK-se2017
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Bakir Gjuka e Adem Gjuka - PejëPejë
Lapidari i Dëshmorëve: Blerim dhe Bekim H. Kelmendi - Llabjan, PejëLapidari i Dëshmorëve: Blerim dhe Bekim H. Kelmendi - Llabjan, PejëLlabjanFamilja
Lapidari i Martirëve - Treboviq, PejëLapidari i Martirëve - Treboviq, PejëTreboviqFshati, Komuna2020
Lapidari i Dëshmorit Nexhmedin A. Elshani dhe Martirët - Vitomericë, PejëLapidari i Dëshmorit Nexhmedin A. Elshani dhe Martirët - Vitomericë, PejëVitomricëFshati, OVL e UÇK-së2020
Vendi i Rënies së Dëshmorit Agim B. Zekaj - PejëVendi i Rënies së Dëshmorit Agim B. Zekaj - PejëPejëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Radavc, PejëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Radavc, PejëRadavcKomuna, OVL UÇK-së, Familja
Lapidari i Dëshmorëve - PejëLapidari i Dëshmorëve - PejëPejëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Bekim Berisha ( Abeja ) - Graboc, PejëLapidari i Dëshmorit Bekim Berisha ( Abeja ) - Graboc, PejëGrabocFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Adrian R. Krasniqi - Kliqinë, PejëVendi i Rënies së Dëshmorit Adrian R. Krasniqi - Kliqinë, PejëKlinçinëKomuna, Familja
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Radavc, PejëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Radavc, PejëRadavcKomuna
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Qallapek, PejëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Qallapek, PejëQallapekKomuna
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - PejëVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - PejëPejëKomuna
Lapidari Dëshmorët e Loxhës - Loxhë, PejëLapidari Dëshmorët e Loxhës - Loxhë, PejëLoxhëKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Fetah Selca dhe Pllaka Martirët - Baran, PejëShtatorja e Dëshmorit Fetah Selca dhe Pllaka Martirët - Baran, PejëBaran
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Novosellë, PejëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Novosellë, PejëNovosellëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Ardian, Perparim dhe Haki Krasniqi - Vranoc, PejëLapidari i Dëshmorëve: Ardian, Perparim dhe Haki Krasniqi - Vranoc, PejëVranocKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Jabllanicë e Vogël, PejëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Jabllanicë e Vogël, PejëJabllanicë e VogëlKomuna, AMKMKAMKMK - 2019AMKMK - 36,951.50 Euro.
Memoriali i Dëshmorëve - Buqan, PejëMemoriali i Dëshmorëve - Buqan, PejëBuçanKomuna
Varrezat e Dëshmorëve - Ruhot, PejëVarrezat e Dëshmorëve - Ruhot, PejëRuhotFamilja, Komuna
Varrezat e Martirëve - Bllagaj, PejëVarrezat e Martirëve - Bllagaj, PejëBllagajëFamilja, Komuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve: Rexhep Berisha, Gani Kelmendi, Avdyl Kelmendi - Ruhot, PejëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve: Rexhep Berisha, Gani Kelmendi, Avdyl Kelmendi - Ruhot, PejëRuhotKomuna, Familja
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Zahaq, PejëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Zahaq, PejëZahaqKomuna dhe AMKMKAMKMK-2021AMKMK-20,983.90 Euro
Varrezat e Martirëve - PejëVarrezat e Martirëve - PejëPejë
Lapidari i Dëshmorëve - Sferkë, PejëSverkëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Agim Zekaj, Ruzhdi J. Haxhijaj, Milaim B. Zekaj - Raushiq, PejëLapidari i Dëshmorëve: Agim Zekaj, Ruzhdi J. Haxhijaj, Milaim B. Zekaj - Raushiq, PejëRaushiqKomuna, Familja
Lapidari i Dëshmorëve - Vranoc, PejëLapidari i Dëshmorëve - Vranoc, PejëVranocKomuna
Lapidari i Depërtimit Mitrovicë-Xërxë-Kukës - Koshtovë, MitrovicëLapidari i Depërtimit Mitrovicë-Xërxë-Kukës - Koshtovë, MitrovicëKoshtovëKomuna2016
Martirët e Kombit - MitrovicëMitrovicëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Bajgorë, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Bajgorë, MitrovicëBajgorëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve Agim dhe Nezir H. Sadiku - Vidishiq, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve Agim dhe Nezir H. Sadiku - Vidishiq, MitrovicëVidishiqFamilja
Lapidari i Dëshmorit dhe Martirëve - Mazhiq, MitrovicëLapidari i Dëshmorit dhe Martirëve - Mazhiq, MitrovicëMazhiqKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Artim S. Jashari - MitrovicëShtatorja e Dëshmorit Artim S. Jashari - MitrovicëMitrovicëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Avni Shabani - Dedaj, MitrovicëLapidari i Dëshmorit Avni Shabani - Dedaj, MitrovicëDedajKomuna
Memoriali i Dëshmorëve - Shipol, MitrovicëMemoriali i Dëshmorëve - Shipol, MitrovicëLushtëKomuna2003
Lapidari i Brigadës 141 Mehë Uka -Barë, MitrovicëLapidari i Brigadës 141 Mehë Uka -Barë, MitrovicëBareKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Avni e Sadullah Dibrani dhe Sabedin Prekazi - Vaganicë, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve: Avni e Sadullah Dibrani dhe Sabedin Prekazi - Vaganicë, MitrovicëVaganicë
Lapidari i Dëshmorit Ferki Aliu - Kçiq i Madh, MitrovicëLapidari i Dëshmorit Ferki Aliu - Kçiq i Madh, MitrovicëKçiqi i MadhKomuna
Lapidari i Dëshmorit Hajrullah Sinani (Hajrushi)- Stanterg, MitrovicëLapidari i Dëshmorit Hajrullah Sinani (Hajrushi)- Stanterg, MitrovicëStantërgFamilja
Lapidari i Dëshmorëve Mehdi V. Hajredini e Avni A. Hajredini - Koshtovë, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve Mehdi V. Hajredini e Avni A. Hajredini - Koshtovë, MitrovicëKoshtovëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve Bekim Doroci dhe Dan Doroci - Broboniq, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve Bekim Doroci dhe Dan Doroci - Broboniq, MitrovicëBroboniqFamilja
Lapidari i Dëshmorit Avni Shabani - MitrovicëLapidari i Dëshmorit Avni Shabani - MitrovicëMitrovicëKomuna, Familja
Lapidari i Njësitit të UÇK-së - Zabërxhë, MitrovicëLapidari i Njësitit të UÇK-së - Zabërxhë, MitrovicëZabërgjëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Qazim Bajgora - Bajgorë, MitrovicëLapidari i Dëshmorit Qazim Bajgora - Bajgorë, MitrovicëBajgorëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve Bislim M. Trepça, Adem H. Trepça - Vidishiq, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve Bislim M. Trepça, Adem H. Trepça - Vidishiq, MitrovicëVidishiqKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Melenicë, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve - Melenicë, MitrovicëMelenicëFamilja, OVL e UÇK-së
Pllakë Përkujtimore e Njësitit të parë të UÇK-së - Zabërxhë, MitrovicëPllakë Përkujtimore e Njësitit të parë të UÇK-së - Zabërxhë, MitrovicëZabërgjëFamilja
Shtatorja e Dëshmorit Harun Beka - MitrovicëShtatorja e Dëshmorit Harun Beka - MitrovicëMitrovicëKomuna
Lapidari i Dëshmorëve: Xhevë e Fehmi Lladrovci dhe Fatime Hetemi - MitrovicëLapidari i Dëshmorëve: Xhevë e Fehmi Lladrovci dhe Fatime Hetemi - MitrovicëMitrovicëKomuna2010
Lapidari i Martirëve - MitrovicëLapidari i Martirëve - MitrovicëMitrovicëKomuna
Shtatorja e Isa Boletini - MitrovicëShtatorja e Isa Boletini - MitrovicëMitrovicë
Lapidari i Martirëve - Selac, MitrovicëLapidari i Martirëve - Selac, MitrovicëSelacKomuna
Lapidari i Dëshmorëve Sami S. Gashi e Afrim S. Hajrizi - Vaganicë, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve Sami S. Gashi e Afrim S. Hajrizi - Vaganicë, MitrovicëVaganicëFamilja
Lapidari i Martirëve Ramadan S. Behrami e Musë S. Begu - Kaçandoll, PodujevëLapidari i Martirëve Ramadan S. Behrami e Musë S. Begu - Kaçandoll, PodujevëKaçandollFamilja
Shtatorja e Dëshmorit Safet Boletini - MitrovicëShtatorja e Dëshmorit Safet Boletini - MitrovicëMitrovicëKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Shemsi Ahmeti - MitrovicëShtatorja e Dëshmorit Shemsi Ahmeti - MitrovicëMitrovicëKomuna
Pllakë Përkujtimore e Martirëve të Bares - Barë, MitrovicëPllakë Përkujtimore e Martirëve të Bares - Barë, MitrovicëBareFamiljarët
Lapidari i Dëshmorëve: Muhamet R. Gashi e Gazmend Q. Baliu - Vaganicë, MitrovicëLapidari i Dëshmorëve: Muhamet R. Gashi e Gazmend Q. Baliu - Vaganicë, MitrovicëVaganicëFamilja
Shtatorja e Dëshmorit Mehë Uka - MitrovicëShtatorja e Dëshmorit Mehë Uka - MitrovicëMitrovicëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve Epopeja - Melenicë, MitrovicëVendi i Rënies së Dëshmorëve Epopeja - Melenicë, MitrovicëMelenicëOVL e UÇK-se
Lapidari i Martirëve - Çabër, Zubin PotokLapidari i Martirëve - Çabër, Zubin PotokÇabërFshati2020
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ylvi Demiri - Smirë, VitiVendi i Rënies së Dëshmorit Ylvi Demiri - Smirë, VitiSmirë
Memoriali i Dëshmorëve të UÇK-së - VitiMemoriali i Dëshmorëve të UÇK-së - VitiVitiKomuna, AMKMKAMKMK-2019-2021AMKMK- 93,878.80 Euro.
Lapidari i Dëshmorit Safet Rexhepi - Zhiti, VitiLapidari i Dëshmorit Safet Rexhepi - Zhiti, VitiZhiti
Lapidari i Gursel e Bajram Sylejmani - Sadovinë, VitiLapidari i Gursel e Bajram Sylejmani - Sadovinë, VitiSadovinë e JerliveKomuna, AMKMKAMKMK - 2019, 2020Komuna - 30,000.00 Euro, AMKMK - 19,400.00 Euro
Busti i Nijazi Rexhepit - Sllatinë e Epërme, VitiBusti i Nijazi Rexhepit - Sllatinë e Epërme, VitiSllatinë e EpërmeKomuna
Shtatorja e Nijazi Azemit (Mjekra) - VitiShtatorja e Nijazi Azemit (Mjekra) - VitiVitiBashkëfshatarët
Busti i Hoxhë Jonuz Zejnullahut - VitiBusti i Hoxhë Jonuz Zejnullahut - VitiVitiKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Salih Zenuni - Lubishtë, VitiVendi i Rënies së Dëshmorit Salih Zenuni - Lubishtë, VitiLubishtë
Bustet e Gursel e Bajram Sylejmanit - VitiBustet e Gursel e Bajram Sylejmanit - VitiVitiKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Rashit Mustafa (Karadaku) - VitiShtatorja e Dëshmorit Rashit Mustafa (Karadaku) - VitiViti
Lapidari i Gazetarit Anglez Karem Lewton - VitiViti2018
Busti i Hoxhë Jonuz Zejnullahut - Skifteraj, VitiBusti i Hoxhë Jonuz Zejnullahut - Skifteraj, VitiSkifterajFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Smirë, VitiLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Smirë, VitiSmirë
Lapidari i Dëshmorëve: Mirali Sejdiu, Hebib Sejdiu, Skender Salihu dhe Ylvi Demiri - VitiLapidari i Dëshmorëve: Mirali Sejdiu, Hebib Sejdiu, Skender Salihu dhe Ylvi Demiri - VitiSmirë
Memoriali i Martirëve - Skifteraj, GjilanMemoriali i Martirëve - Skifteraj, GjilanSkifterajKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Mirali Sejdiu, Hebib Sejdiu dhe Skender Salihu - Smirë, VitiVendi i Rënies së Dëshmorëve: Mirali Sejdiu, Hebib Sejdiu dhe Skender Salihu - Smirë, VitiSmirë
Lapidari i Dëshmorëve - Lubishtë, VitiLapidari i Dëshmorëve - Lubishtë, VitiLubishtë
Baza e UÇK -së Brigada 173- Sllatinë e Ulët- VitiBaza e UÇK -së Brigada 173- Sllatinë e Ulët- VitiSllatinë e Ulët
Shtëpi e UÇK-së Brigada 173 - Sllatinë e Ulët, VitiShtëpi e UÇK-së Brigada 173 - Sllatinë e Ulët, VitiSllatinë e Ulët
Shtatorja e Dëshmorit Bafti N. Haxhiu- VitiShtatorja e Dëshmorit Bafti N. Haxhiu- VitiVitiKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Mejdi Korrani - Pozharan, VitiShtatorja e Dëshmorit Mejdi Korrani - Pozharan, VitiPozharanBashkëfshatarët2001
Busti i Dëshmorit Kenan Halimi - Skifteraj, VitiBusti i Dëshmorit Kenan Halimi - Skifteraj, VitiSkifterajKomuna
Lapidari i 5 Dëshmorëve - Lubishtë, VitiLapidari i 5 Dëshmorëve - Lubishtë, VitiLubishtë
Shtabi i UÇK-së Brigada 173 - Smirë, VitiShtabi i UÇK-së Brigada 173 - Smirë, VitiSmirë
Lapidari i Dëshmorëve - Skifteraj, VitiLapidari i Dëshmorëve - Skifteraj, VitiSkifteraj
Bustat e Dëshmorëve Feriz F. Guri, Fadil I. Çaka, Nehat I. Çaka - Bob, KaçanikBustat e Dëshmorëve Feriz F. Guri, Fadil I. Çaka, Nehat I. Çaka - Bob, KaçanikBobKomuna dhe donatorët
Bustat e Dëshmorëve Bashkim Vishi, Avdullah Baftiu, Kadri Zeka - Dubravë, KaçanikBustat e Dëshmorëve Bashkim Vishi, Avdullah Baftiu, Kadri Zeka - Dubravë, KaçanikDubravëKomuna dhe donatorët2000
Lapidari i Dëshmorëve: Bashkim Vishi dhe Avdulla Baftiu - Dubravë, KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Bashkim Vishi dhe Avdulla Baftiu - Dubravë, KaçanikDubravëKomuna, Fshati
Lapidari i Dëshmorëve - Kotlinë, KaçanikLapidari i Dëshmorëve - Kotlinë, KaçanikKotlinëFshati dhe donatorët
Lapidar i Dëshmorëve dhe Martirëve - Doganaj, KaçanikLapidar i Dëshmorëve dhe Martirëve - Doganaj, KaçanikDoganajFshati, donatorët
Lapidari i Dëshmorëve: Burhan Zeneli dhe Hesat Axhami - Llanishtë, KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Burhan Zeneli dhe Hesat Axhami - Llanishtë, KaçanikLlanishtëFshati, donatorët
Lapidari i Dëshmori Kemajl Thaqi - KaçanikLapidari i Dëshmori Kemajl Thaqi - KaçanikKaçanikDonatorët
Bustet e Dëshmorëve Osman M. Luma, Raif E. Koraqi, Qani M. Luma, Murat Xh. Lika - Shtraza, KaçanikBustet e Dëshmorëve Osman M. Luma, Raif E. Koraqi, Qani M. Luma, Murat Xh. Lika - Shtraza, KaçanikShtrazaFshati Glloboçicë, Shtrazë dhe donatorët
Varrezat e Dëshmorëve - Stragovë, KaçanikVarrezat e Dëshmorëve - Stragovë, KaçanikKaçanikKomuna, OVL e UÇK-së, donatorët
Busti i Dëshmorit Nazmi Osmani - Elezaj, KaçanikBusti i Dëshmorit Nazmi Osmani - Elezaj, KaçanikElezajFshati dhe donatorët
Lapidari i Dëshmorëve: Sadik Guri e Qemail Guri - Biqec, KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Sadik Guri e Qemail Guri - Biqec, KaçanikBiqecDonatorët
Busti i Dëshmorit Agim Bajrami - Stagovë, KaçanikBusti i Dëshmorit Agim Bajrami - Stagovë, KaçanikStagovëKomuna dhe donatorët
Lapidari i Dëshmorëve: Shaqir Kuka e Sakip Hysa - Bob, KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Shaqir Kuka e Sakip Hysa - Bob, KaçanikBobDonatorët20004200
Shtatorja e Dëshmorit Agim Bajra - KaçanikShtatorja e Dëshmorit Agim Bajra - KaçanikKaçanikKomuna dhe Donatorët
Shtatorja e Dëshmorit Qamil Ilazi- KaçanikShtatorja e Dëshmorit Qamil Ilazi- KaçanikKaçanikKomuna dhe Donatorët
Lapidari i Dëshmorëve: Feriz F. Guri, Xhevdet F. Guri, Sadik I. Guri, Qamil N. Guri - Nikaj, KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Feriz F. Guri, Xhevdet F. Guri, Sadik I. Guri, Qamil N. Guri - Nikaj, KaçanikNikajDonatorët
Lapidari i Martirëve - KaçanikLapidari i Martirëve - KaçanikKaçanikKomuna dhe donatorët
Lapidari i Dëshmorëve: Ekrem Ahmetaj, Raif Koraçi, Izahir Troni, Mynyr Thaqi - KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Ekrem Ahmetaj, Raif Koraçi, Izahir Troni, Mynyr Thaqi - KaçanikKaçanikFshati dhe donatorët
Vendi i Rënies së Martirit Ali Sallahu - Biqec, KaçanikVendi i Rënies së Martirit Ali Sallahu - Biqec, KaçanikBiqecFamilja
Lapidari i Martirëve - Dubravë, KaçanikLapidari i Martirëve - Dubravë, KaçanikDubravë
Busti i Dëshmorit Qamil Ilazi - Kaçanik i Vjetër, KaçanikBusti i Dëshmorit Qamil Ilazi - Kaçanik i Vjetër, KaçanikKaçanik i VjetërKomuna dhe donatorët
Lapidari i Dëshmorëve: Xheladin Kurtaj, Agim Bajrami, Besnik Begunca - Gabrricë, KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Xheladin Kurtaj, Agim Bajrami, Besnik Begunca - Gabrricë, KaçanikGabrricëFshati20006000
Lapidari Brigada 162 Agim Bajrami - Kaçanik i Vjetër, KaçanikLapidari Brigada 162 Agim Bajrami - Kaçanik i Vjetër, KaçanikKaçanik i VjetërFshati2020
Varrezat e Terrorit Serb 1999 - Dubravë, KaçanikVarrezat e Terrorit Serb 1999 - Dubravë, KaçanikDubravëFamilja2600 Euro
Vendi i Rënies së Dëshmorit Shaban Ukë Elezi - Dubravë, KaçanikVendi i Rënies së Dëshmorit Shaban Ukë Elezi - Dubravë, KaçanikDubravë20003000
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ramadan A. Xhokli - Doganaj, KaçanikVendi i Rënies së Dëshmorit Ramadan A. Xhokli - Doganaj, KaçanikDoganaj2000
Lapidari i Martirëve të Luftës - Kotlinë, KaçanikLapidari i Martirëve të Luftës - Kotlinë, KaçanikKotlinë
Vendi i Rënies së Dëshmorit Nazmi Osmani,Abdullah Baftiu, Kemal Kolshi - Biqec, KaçanikVendi i Rënies së Dëshmorit Nazmi Osmani,Abdullah Baftiu, Kemal Kolshi - Biqec, KaçanikBiqec
Lapidari i Dëshmorëve: Fadil XH. Bunjaku, Fatmir A. Horun, Habit R. Dullovi - KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Fadil XH. Bunjaku, Fatmir A. Horun, Habit R. Dullovi - KaçanikKaçanikFshati2006
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Gjurgjedell, KaçanikLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Gjurgjedell, KaçanikGjurgjedellFshati dhe donatorët
Lapidari i Dëshmorëve: Osman Luma e Murat Lika - Ivajë, KaçanikLapidari i Dëshmorëve: Osman Luma e Murat Lika - Ivajë, KaçanikIvajëFshati3200
Busti i Dëshmorit Ismail H. Raka - KaçanikBusti i Dëshmorit Ismail H. Raka - KaçanikKaçanikKomuna dhe donatorët
Lapidari i Dëshmorëve të UÇK-së - Kotlinë, KaçanikLapidari i Dëshmorëve të UÇK-së - Kotlinë, KaçanikKotlinëFshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - KaçanikLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - KaçanikKaçanikQytetarët, Donatorët
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - KaçanikLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - KaçanikKaçanikQytetarët, Donatorët
Lapidari i Dëshmorëve Feriz Guri dhe Xhevdet Guri - Nikaj, KaçanikNikajFshati dhe donatorët5000
Lapidari i Dëshmorit: Qamil Ilazi e Selim Shehu - KaçanikLapidari i Dëshmorit: Qamil Ilazi e Selim Shehu - KaçanikKaçanikQytetarët, Donatorët
Lapidari i Dëshmorit Hetem A. Hasaj - Gajre, KaçanikLapidari i Dëshmorit Hetem A. Hasaj - Gajre, KaçanikGajreFshati
Lapidari i Dëshmorit Ekrem Gudaqi dhe 23 Martirët - KaçanikLapidari i Dëshmorit Ekrem Gudaqi dhe 23 Martirët - KaçanikFshati, donatorët20001700
Kulla e Lirisë - Nikaj, KaçanikKulla e Lirisë - Nikaj, KaçanikNikajFshati
Vendi i Rënies së Dëshmorit Nuri G. Bushi - Rezhancë, Hani i ElezitVendi i Rënies së Dëshmorit Nuri G. Bushi - Rezhancë, Hani i ElezitRezhancë
Shtëpi dhe Kuzhinë e UÇK -së - Pustenik, Hani i ElezitShtëpi dhe Kuzhinë e UÇK -së - Pustenik, Hani i ElezitPustenik2,000.00
Vendi i Rënies së Dëshmorit Xhemsedin Suma - Pustenik, Hani i ElezitVendi i Rënies së Dëshmorit Xhemsedin Suma - Pustenik, Hani i ElezitPustenik
Shtëpi e UÇK-së - Pustenik, Hani i ElezitShtëpi e UÇK-së - Pustenik, Hani i ElezitPustenik
Shkolla Muze si dhe Lapidari i Ilaz dhe Raif Thaçit, Bekim Krasniqit, Karem Lawton - Krivenik, Hani i ElezitShkolla Muze si dhe Lapidari i Ilaz dhe Raif Thaçit, Bekim Krasniqit, Karem Lawton - Krivenik, Hani i ElezitKrivenikFshati dhe Komuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Gafurr Xh. Loku, Driton G. Loku - Paldenicë, Hani i ElezitVendi i Rënies së Dëshmorëve: Gafurr Xh. Loku, Driton G. Loku - Paldenicë, Hani i ElezitPaldenicë
Bunkeri i UÇK-së - Rezhancë, Hani i ElezitBunkeri i UÇK-së - Rezhancë, Hani i ElezitRezhancëKomuna
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pustenik, Hani i ElezitMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pustenik, Hani i ElezitPustenikKomuna
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Hani i ElezitLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Hani i ElezitHani i Elezit
Shtabi i Bazës së UÇK-së - Pustenik, Hani i ElezitShtabi i Bazës së UÇK-së - Pustenik, Hani i ElezitPustenik
Vendi i Rënies së Dëshmorit Nazmi Pacolli - Zllashë, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Nazmi Pacolli - Zllashë, PrishtinëZllashëFamilja
Lapidari i të Pagjeturve - PrishtinëLapidari i të Pagjeturve - PrishtinëPrishtinëQeveria
Memoriali Heroinat - PrishtinëMemoriali Heroinat - PrishtinëPrishtinëQeveria
Lapidari i Dëshmorit Bastri Canolli - Marec, PrishtinëLapidari i Dëshmorit Bastri Canolli - Marec, PrishtinëMarecMKRS
Lapidari i Dëshmorëve- Sharban, PrishtinëLapidari i Dëshmorëve- Sharban, PrishtinëSharbanFamiljarët
Busti i Dëshmorit Afrim Gashi - Hajvali, PrishtinëBusti i Dëshmorit Afrim Gashi - Hajvali, PrishtinëHajvaliKomuna
Shtabi i UÇK-së, Brigada 153 - Zllashë, PrishtinëShtabi i UÇK-së, Brigada 153 - Zllashë, PrishtinëZllashë
Pllakë Përkujtimore për Shtabin e Batalionit të Parë të UÇK-së, Brigada 153 - Serovc, PrishtinëPllakë Përkujtimore për Shtabin e Batalionit të Parë të UÇK-së, Brigada 153 - Serovc, PrishtinëSerovcOVL e UÇK-se
Lapidari i Dëshmorëve- Prapashticë, PrishtinëLapidari i Dëshmorëve- Prapashticë, PrishtinëPrapashticëFamilja dhe Komuna
Lapidari i Dëshmorit Xhavit R. Gashi - PrishtinëLapidari i Dëshmorit Xhavit R. Gashi - PrishtinëPrishtinëFamilja2020
Vendi i Rënies së Dëshmorit Isuf Z. Ferizi - Prapashticë, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Isuf Z. Ferizi - Prapashticë, PrishtinëPrapashticëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve: Rrahim A. Gërbeshi, Rrahman H. Murati, Shabi A. Gërbeshi, Zijaver A. Vllasaliu - Marec, PrishtinëLapidari i Dëshmorëve: Rrahim A. Gërbeshi, Rrahman H. Murati, Shabi A. Gërbeshi, Zijaver A. Vllasaliu - Marec, PrishtinëMarec
Vendi i Rënies së Dëshmorit Florim Sh. Ymeri (Floki) - PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Florim Sh. Ymeri (Floki) - PrishtinëPrishtinëOVL e UÇK-se
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Shaip e Baki Pacolli - Marec, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Shaip e Baki Pacolli - Marec, PrishtinëMarecDonator Privat Naser Pacolli
Lapidari i Dëshmorëve: Burim I. Vitia, Demir B. Vitia, Lutë SH. Vitia, Feti J. Haxholli - Marec, PrishtinëLapidari i Dëshmorëve: Burim I. Vitia, Demir B. Vitia, Lutë SH. Vitia, Feti J. Haxholli - Marec, PrishtinëMarec
Shtatorja e Dëshmorit Zahir Pajaziti - PrishtinëShtatorja e Dëshmorit Zahir Pajaziti - PrishtinëPrishtinëKomuna
Lapidari i Familjes Reka - Bërnicë e Epërme, PrishtinëLapidari i Familjes Reka - Bërnicë e Epërme, PrishtinëBërnicë2020
Vendi i Rënies së Dëshmorit Nezir Pacolli - Marec, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Nezir Pacolli - Marec, PrishtinëMarec
Lapidari i Bajram, Kushtrim dhe Kastriot Kelmendit - PrishtinëLapidari i Bajram, Kushtrim dhe Kastriot Kelmendit - PrishtinëPrishtinëFamilja dhe Komuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sylejman Jashari - Prapashticë, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Sylejman Jashari - Prapashticë, PrishtinëPrapashticëFamilja
Lapidar i Dëshmorëve: Isa Kastrati, Sokol Sopi ,Besnik Maroca, Bahtir Jahiri, Musli Imeri, Afrim Vitia - Marec, PrishtinëLapidar i Dëshmorëve: Isa Kastrati, Sokol Sopi ,Besnik Maroca, Bahtir Jahiri, Musli Imeri, Afrim Vitia - Marec, PrishtinëMarecKomuna, Familja
Pllakë Përkujtimore e Drejtorisë Politike të UÇK-së Adem Demaçi - PrishtinëPllakë Përkujtimore e Drejtorisë Politike të UÇK-së Adem Demaçi - PrishtinëPrishtinë
Pllaka e Gueriles 1997 së UÇK-së - Dyz, PodujevëPllaka e Gueriles 1997 së UÇK-së - Dyz, PodujevëDyz
Varrezat e Dëshmorëve - PrishtinëVarrezat e Dëshmorëve - PrishtinëPrishtinëKomuna, MMPH04 Qershor 2005
Vend i Rënies së Dëshmorit Fadil Bala- Rimanishtë, PrishtinëVend i Rënies së Dëshmorit Fadil Bala- Rimanishtë, PrishtinëRimanishtëFamilja
Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Velani, PrishtinëVarrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve - Velani, PrishtinëPrishtinëAMKMK
Ambulanca Ushtarake ZOLL- PrishtinëAmbulanca Ushtarake ZOLL- PrishtinëPrishtinëOVL UÇK
Baza e Parë e UQK -së BUNA 42 Brigada 153- Marec, PrishtinëBaza e Parë e UQK -së BUNA 42 Brigada 153- Marec, PrishtinëMarec
Selia e Shtabit Qendror 1994-1997 - PrishtinëSelia e Shtabit Qendror 1994-1997 - PrishtinëPrishtinëOVL UÇK2019
Vendi i Rënies së Dëshmorit Dalip Alshiqi - Sharban, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Dalip Alshiqi - Sharban, PrishtinëSharban
Lapidari i UÇK-së - Stallovë, PrishtinëLapidari i UÇK-së - Stallovë, PrishtinëStallovëKomuna
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Makovc, PrishtinëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Makovc, PrishtinëMakocFshati
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Marec, PrishtinëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Marec, PrishtinëMarecKomuna, Familja
ZOLL Ambulanca Ushtarake - Zllash, PrishtinëZOLL Ambulanca Ushtarake - Zllash, PrishtinëPrishtinëOVL e UÇK-se
Vendi i Rënies së Dëshmorit Shaban Avdiu - Sharban, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Shaban Avdiu - Sharban, PrishtinëSharbanOVL e UÇK-se
Lapidari i Dëshmorëve: Isa Kastrati, Sokol Sopi e Afrim Vitia - PrishtinëLapidari i Dëshmorëve: Isa Kastrati, Sokol Sopi e Afrim Vitia - PrishtinëPrishtinëDonator privat Sabri Novosella
Lapidari i Dëshmorëve: Fahri Bici e Avni Dudi - PrishtinëLapidari i Dëshmorëve: Fahri Bici e Avni Dudi - PrishtinëPrishtinëOVL-UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Adnan Maliqi - PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Adnan Maliqi - PrishtinëPrishtinë
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Mramor, PrishtinëLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Mramor, PrishtinëMramorKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Afrim Zhitia dhe Fahri Fazli - PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Afrim Zhitia dhe Fahri Fazli - PrishtinëPrishtinëKomuna20 Qershor 2005
Vendi i Rënies së Martirit Selim Berisha - Barilevë, PrishtinëVendi i Rënies së Martirit Selim Berisha - Barilevë, PrishtinëBarilevë
Vend i Rënies së Dëshmorit Januz Zeneli- Batllavë, PrishtinëVend i Rënies së Dëshmorit Januz Zeneli- Batllavë, PrishtinëBatllavë
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Arsim Ibrahimi, Arsim Fazliu, Fazli Fazliu e Veton Ibrahimit - Barilevë, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Arsim Ibrahimi, Arsim Fazliu, Fazli Fazliu e Veton Ibrahimit - Barilevë, PrishtinëBarilevë
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve- Dabishec, PrishtinëMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve- Dabishec, PrishtinëDabishecFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Hyzdri Talla, Afrim Maliqi e Ilir Durmishi - PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorëve: Hyzdri Talla, Afrim Maliqi e Ilir Durmishi - PrishtinëPrishtinëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Adem Gashi dhe Martirit Gani Berisha - Kolovicë, PrishtinëVendi i Rënies së Dëshmorit Adem Gashi dhe Martirit Gani Berisha - Kolovicë, PrishtinëPrishtinë
Vend i Rënies së Dëshmorit Hajrullah Abdullahu- PrishtinëVend i Rënies së Dëshmorit Hajrullah Abdullahu- PrishtinëPrishtinëKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Arsim Zeqiri e Sali Baliu - Jezercë, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorëve: Arsim Zeqiri e Sali Baliu - Jezercë, FerizajJezercëKomuna
Busti i Dëshmorit Kemajl R. Hetemi dhe pllaka e Dëshmorëve - Rahovicë, FerizajBusti i Dëshmorit Kemajl R. Hetemi dhe pllaka e Dëshmorëve - Rahovicë, FerizajRahovicëFshati2001
Bust i Dëshmorit Mejdi J. Xhaferi - Mirosavë, FerizajBust i Dëshmorit Mejdi J. Xhaferi - Mirosavë, FerizajMirosalëKomuna, Fshati
Shtatorja e Dëshmorit Afrim Kalanica-FerizajShtatorja e Dëshmorit Afrim Kalanica-FerizajFerizajKomuna2001
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Arsim Zeqiri dhe Sali Baliu - Dramjak, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorëve: Arsim Zeqiri dhe Sali Baliu - Dramjak, FerizajDramjakFshati, Familja, OVL e UÇK-së2003
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Gaçkë, FerizajLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Gaçkë, FerizajGaçkëKomuna, Fshati
Shtatorja e Dëshmorit Brahim Ademi - FerizajShtatorja e Dëshmorit Brahim Ademi - FerizajKoshare2001
Vendi i Rënies së Dëshmorit Bekim Osmani - Jezercë, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorit Bekim Osmani - Jezercë, FerizajJezercëFamilja, OVL e UÇK-së
Pika e VI- të e UÇK-së- Jezerc, FerizajPika e VI- të e UÇK-së- Jezerc, FerizajJezercë
Busti i Dëshmorit Astrit Bytyqi - FerizajBusti i Dëshmorit Astrit Bytyqi - FerizajMirash
Memoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pleshinë, FerizajMemoriali i Dëshmorëve dhe Martirëve - Pleshinë, FerizajPleshinëKomuna
Lapidari i Dëshmorit: Sejdi Sejdiu ,,Labinoti,, - Nerodime e Poshtme, FerizajLapidari i Dëshmorit: Sejdi Sejdiu ,,Labinoti,, - Nerodime e Poshtme, FerizajNerodime e PoshtmeKomuna
Bunkeri i Pikës së VI-të të UÇK-së- Jezerc, FerizajBunkeri i Pikës së VI-të të UÇK-së- Jezerc, FerizajJezercë
Shtatorja e Dëshmorit Ahmet Kaçiku- FerizajShtatorja e Dëshmorit Ahmet Kaçiku- FerizajFerizaj
Lapidari Guximi i Gruas - FerizajLapidari Guximi i Gruas - FerizajFerizajKomuna2019
Lapidari i Martirëve - Sojevë, FerizajLapidari i Martirëve - Sojevë, FerizajSojevëFshati2001
Lapidari i Dëshmorit Vezir N. Jashari - Jezercë, FerizajLapidari i Dëshmorit Vezir N. Jashari - Jezercë, FerizajJezercëKomuna, OVL UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Sejdi Sejdiu - Jezercë, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorit Sejdi Sejdiu - Jezercë, FerizajJezercëFamilja, OVL e UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve - Softaj, FerizajLapidari i Dëshmorëve - Softaj, FerizajSoftajKomuna
Lapidari i Martirit Bekim R. Sejdiu- Koshare, FerizajLapidari i Martirit Bekim R. Sejdiu- Koshare, FerizajKoshare
Shtatorja e Dëshmorit Agim A. Matoshi - FerizajShtatorja e Dëshmorit Agim A. Matoshi - FerizajFerizajKomuna2020
Vendi i Rënies së Dëshmorëve: Bashkim M. Vishi e Nazmi Xh. Terziu - Jezercë, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorëve: Bashkim M. Vishi e Nazmi Xh. Terziu - Jezercë, FerizajJezercëFamilja
Lapidar i Martirëve - Manastiric, FerizajLapidar i Martirëve - Manastiric, FerizajManastircKomuna2001
Lapidari i Dëshmorëve: Sadik M Bega dhe Driton K. Islami - Slivovë, FerizajLapidari i Dëshmorëve: Sadik M Bega dhe Driton K. Islami - Slivovë, FerizajSlivovë
Lapidari i Dëshmorit Abdylselam A. Ahmeti - Mollopolcë, ShtimeLapidari i Dëshmorit Abdylselam A. Ahmeti - Mollopolcë, ShtimeMollopolcëKomuna, OVL UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Emin M. Musliu - Jezercë, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorit Emin M. Musliu - Jezercë, FerizajJezercëFamilja
Vendi i Rënies së Dëshmorit Nazmi Ukësmajli - Jezercë, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorit Nazmi Ukësmajli - Jezercë, FerizajJezercë
Lapidari i Martirëve Osman Nuhaj, Brahim Nuhaj, Bajram Nuhaj e Agron Nuhaj - Nerodime e Epërme, FerizajLapidari i Martirëve Osman Nuhaj, Brahim Nuhaj, Bajram Nuhaj e Agron Nuhaj - Nerodime e Epërme, FerizajNerodime e EpërmeKomuna
Busti i Dëshmorit Ahmet Hoxha - FerizajBusti i Dëshmorit Ahmet Hoxha - FerizajFerizajKomuna
Busti i Dëshmorit Enver Topalli - Greme, Topojan, FerizajBusti i Dëshmorit Enver Topalli - Greme, Topojan, FerizajGremeKomuna
Bust i Dëshmorit Fatmir Kërçeli - Softaj, FerizajBust i Dëshmorit Fatmir Kërçeli - Softaj, FerizajSoftajKomuna
Busti i Dëshmorit Liman Aziz Rekaj - Prelez i Muhaxherëve, FerizajBusti i Dëshmorit Liman Aziz Rekaj - Prelez i Muhaxherëve, FerizajPrelez i MuhaxherveFamilja
Shtatorja e Dëshmorit Rexhep Bislimi - FerizajShtatorja e Dëshmorit Rexhep Bislimi - FerizajFerizajKomuna
Memoriali i Dëshmorëve- FerizajMemoriali i Dëshmorëve- FerizajFerizajKomuna
Lapidari i Dëshmorëve - Greme, FerizajLapidari i Dëshmorëve - Greme, FerizajGremeFshati dhe Komuna
Lapidari i Dëshmorëve: Muhamet S. Kabashi, Rexhep Sh. Demiri - FerizajLapidari i Dëshmorëve: Muhamet S. Kabashi, Rexhep Sh. Demiri - FerizajTalinoc i MuhaxherveKomuna2003
Busti i Dëshmori Besim Rexhepi - Komogllavë, FerizajBusti i Dëshmori Besim Rexhepi - Komogllavë, FerizajKomogllavë
Vendi i Rënies së Dëshmorit Ramiz Ukësmajli - Jezercë, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorit Ramiz Ukësmajli - Jezercë, FerizajJezercëFamilja, OVL e UÇK-së
Busti i Dëshmorit Imri Halili - Gaçkë, FerizajBusti i Dëshmorit Imri Halili - Gaçkë, FerizajGaçkëKomuna
Lapidari i Dëshmorit Ibrahim B. Shabani - Slivovë, FerizajLapidari i Dëshmorit Ibrahim B. Shabani - Slivovë, FerizajSlivovëFamilja
Lapidari i Dëshmorëve - Pleshinë, FerizajLapidari i Dëshmorëve - Pleshinë, FerizajPleshinë2008
Lapidari i Dëshmorëve: Naim Sh. Beka, Ahmet H. Hoxha, Qamil M. Osmani dhe Pllaka e Martirëve - Pleshinë, FerizajLapidari i Dëshmorëve: Naim Sh. Beka, Ahmet H. Hoxha, Qamil M. Osmani dhe Pllaka e Martirëve - Pleshinë, FerizajPleshinëKomuna, Familja2005
Lapidari i Dëshmorëve: Ramadan Salihu e Hasan Qerkini - Zaskok, FerizajLapidari i Dëshmorëve: Ramadan Salihu e Hasan Qerkini - Zaskok, FerizajZaskok
Busti i Dëshmorit Hajriz M. Muhadini - Dramjak, FerizajBusti i Dëshmorit Hajriz M. Muhadini - Dramjak, FerizajDramjakKomuna, Fshati
Busti i Akademik Ali Hadri - Mirash, FerizajBusti i Akademik Ali Hadri - Mirash, FerizajMirashKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Kemajl R. Hetemi - FerizajShtatorja e Dëshmorit Kemajl R. Hetemi - FerizajFerizajKomuna
Busti i Dëshmorit Imri H. Halili - Gaçkë, FerizajBusti i Dëshmorit Imri H. Halili - Gaçkë, FerizajGaçkëKomuna
Shtatorja e Dëshmorit Driton Islami - FerizajShtatorja e Dëshmorit Driton Islami - FerizajFerizajKomuna2020
Shtatorja e Dëshmorit Naim Beka - FerizajShtatorja e Dëshmorit Naim Beka - FerizajFerizajKomuna
Shtatorja e Dëshmorës Hyrë Q. Emini - FerizajShtatorja e Dëshmorës Hyrë Q. Emini - FerizajFerizajAMKMK200157,561.00
Bustet e Dëshmorëve Ali D. Ivaja, Halit R. Ibishi - Cërrnicë, FerizajBustet e Dëshmorëve Ali D. Ivaja, Halit R. Ibishi - Cërrnicë, FerizajCernicëKomuna
Bustet e Dëshmorëve Ramadan Rexhepi e Zejnullah Zejna - Sojevë, FerizajBustet e Dëshmorëve Ramadan Rexhepi e Zejnullah Zejna - Sojevë, FerizajSojevëKomuna
Busti i Dëshmorit Arsim Rexhepi - Sazli, FerizajBusti i Dëshmorit Arsim Rexhepi - Sazli, FerizajSazliKomuna
Vendi i Rënies së Dëshmorit Rexhep Bislimi - Gërlicë e Poshtme, FerizajVendi i Rënies së Dëshmorit Rexhep Bislimi - Gërlicë e Poshtme, FerizajGërlicëKomuna, Familja2020
Lapidari i Martirëve - Fshat i Vjetër, FerizajLapidari i Martirëve - Fshat i Vjetër, FerizajFshat i VjetërKomuna2020
Shtatorja e Dëshmorit Nazmi Xh. Ukësmajli - FerizajShtatorja e Dëshmorit Nazmi Xh. Ukësmajli - FerizajFerizajKomuna2020
Shtatorja e Dëshmorit Sadik M. Bega Shtatorja e Dëshmorit Sadik M. Bega "Mortaja"- FerizajFerizajQytetarët
Lapidari i Dëshmorit Bedrush Gashi - Drenoc, RahovecLapidari i Dëshmorit Bedrush Gashi - Drenoc, RahovecDrenocShtabi i Përgjithshëm i UÇK-së
Kompleksi Memorial - Gradishë, RahovecKompleksi Memorial - Gradishë, RahovecGradishKomuna2019rreth 500,000.00 Euro.
Lapidari i Dëshmorëve: Gani Paqarizi, Agim V. Kelmendi, Tafil N. Zyberaj - Bellacërkë, RahovecLapidari i Dëshmorëve: Gani Paqarizi, Agim V. Kelmendi, Tafil N. Zyberaj - Bellacërkë, RahovecBellacërkëShtabi i Përgjithshëm i UÇK-së
Vendi i Rënies së Dëshmorit Bekim Bekteshi - RahovecVendi i Rënies së Dëshmorit Bekim Bekteshi - RahovecMbi ZoqishtFamilja
Lapidar i DëshmorëveVrajak
Varrezat e Dëshmorëve - RahovecVarrezat e Dëshmorëve - RahovecRahovecKomuna2012154000
Pushka e Parë e UÇK-së në ZOP - Ratkoc, RahovecPushka e Parë e UÇK-së në ZOP - Ratkoc, RahovecRatkocOVL-UÇK-së
Punëtoria e Armëve - Qifllak, RahovecPunëtoria e Armëve - Qifllak, RahovecÇifllakOVL-UÇK-së
Lapidari i Dëshmorëve - RahovecLapidari i Dëshmorëve - RahovecRahovecKomuna
Pllakë Përkujtimore e Dëshmorit Halil Thaçi dhe Martirëve Veli Krasniqi, Mustaf Mazreku, Rexh Halilaj - Çifllak, RahovecPllakë Përkujtimore e Dëshmorit Halil Thaçi dhe Martirëve Veli Krasniqi, Mustaf Mazreku, Rexh Halilaj - Çifllak, RahovecÇifllakDonator privat Gani Thaqi
Lapidari i Dëshmorëve - Polluzhë, DrenasLapidari i Dëshmorëve - Polluzhë, DrenasPolluzhë
Lapidari i Martirëve - Petkoviq, RahovecLapidari i Martirëve - Petkoviq, RahovecPetkoviqKomuna, Fshati
Lapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Denjë, RahovecLapidari i Dëshmorëve dhe Martirëve - Denjë, Rahovec